De echte reden waarom Vito een liefdesverhaal kreeg over 'The Sopranos

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Vito een liefdesverhaal kreeg over 'The Sopranos
De echte reden waarom Vito een liefdesverhaal kreeg over 'The Sopranos
Anonim

De liefdesverhaallijn van The Sopranos is gemakkelijk een van de belangrijkste in de hele serie. Ongetwijfeld was de keuze om een verhaal op te nemen over de gevolgen van homo- of bi-zijn binnen een strikte, conservatieve hiërarchische samenleving zoals de maffia belangrijk voor de hele televisie. Hoewel velen debatteren over de verdiensten van homoseksuele acteurs die heteropersonages spelen en heteroacteurs die homoseksuele personages spelen, lijdt het geen twijfel dat Joseph R. Gannascoli's vertolking van Vito Spatafore krachtig was. Vanwege zijn optreden begrepen we de strijd die hij had om uit de kast te komen onder het bewind van de menigte en in een cultuur die homoseksualiteit demoniseerde. Hoewel het einde van zijn personage tragisch was, was het ook echt… niet alleen in symbolische zin, maar ook bijna letterlijk. Hier is de waarheid over de opname van Vito's homo-liefdesverhaal in HBO's zeer nauwkeurige maffia-drama.

Joe stelde het verhaal voor Vito voor

Toen werd de basis gelegd voor Vito's laatste verhaallijn in The Sopranos in seizoen vijf toen Meadows vriend Vito betrapte op een romantisch moment met een man. Maar het was pas in seizoen zes dat deze verhaallijn werd verkend. Vito's privéleven begon te lekken naar Tony Soprano en zijn maffiavrienden, en het viel niet in goede aarde. Dit bracht Vito ertoe de stad te verlaten en een liefdesaffaire aan te gaan met "Johnny Cakes"… maar het was niet de bedoeling… Vito ontmoette een gewelddadig en tragisch einde dat paste bij de regels van de wereld die The Sopranos hadden opgezet. Het was een brutale en eerlijke kijk op hoe het leven had kunnen zijn (en was) voor een homoseksueel persoon in de maffia.

Vito en Johnny Cakes Sopranos
Vito en Johnny Cakes Sopranos

Hoewel Sopranos-maker David Chase uiteindelijk verantwoordelijk was voor de keuze om het verhaal in zijn serie te plaatsen, volgens een fascinerend artikel van MEL Magazine, was het eigenlijk Joe Gannascoli die het voorstelde. En dat deed hij vanwege een heel echt verhaal…

"Ik was de eerste in The Sopranos in een klein deel in seizoen één, als een man in de bakkerij met Christopher, maar nadat ze me terugbrachten als Vito in seizoen twee, was ik op zoek naar een manier om een weinig meer te doen op de show, "legde acteur Joe Gannascholi uit aan MEL Magazine. "Zelfs voor The Sopranos had ik dit boek met de titel "Murder Machine" gelezen, dat gaat over een maffiaploeg die vanuit een bar in Canarsie, Brooklyn, was gevestigd, waar ze de moord pleegden in een bovenwoning. was deze man genaamd Vito Arena, die homo was, dus ik had dat in mijn achterhoofd en ik dacht dat dat best interessant zou kunnen zijn voor mijn Vito."

Het waargebeurde verhaal van Vito Arena

Natuurlijk was de Vito in The Sopranos heel anders dan de Vito Arena, de echte persoon waar Joe door werd geïnspireerd. Maar de twee hadden enkele overeenkomsten (buiten de naam) die Joe echt hielpen bij het pitchen van het idee aan David Chase. Bovendien was het waargebeurde verhaal van Vito Arena gewoon te fascinerend om te laten liggen.

"Vito Arena was een autodief, inbreker, gewapende overvaller en moordenaar die lid was van de in Brooklyn gevestigde DeMeo-crew van de Gambino-misdaadfamilie", Jerry Capeci, de co-auteur van "Murder Machine", uitgelegd. "Hij was betrokken bij talloze moorden in de jaren zeventig en tachtig, en toen hij werd gearresteerd, besloot hij dat hij niet de rest van zijn leven in de gevangenis wilde doorbrengen, dus besloot hij mee te werken en te getuigen in een aantal rechtszaken. Later, in 1991, pleegde hij een gewapende overval in Houston, maar de man achter de toonbank had ook een pistool en schoot hem neer. En dat was het einde van Vito Arena. In de roddelbladen van toen werd hij geïdentificeerd als 'The Homoseksuele huurmoordenaar.' Hij had een homoseksuele minnaar gehad, Joey Lee genaamd, die ongeveer 15 of 20 jaar jonger was dan hij en ze hadden zich af en toe voorgedaan als vader en zoon en samen zouden ze dokterspraktijken beroven. Ik weet niet of ik zou zeggen dat hij was openlijk homoseksueel, maar iedereen wist dat hij homo was, als dat logisch is."

Hoewel Vito Arena niet zo'n moeilijke tijd had als de fictieve Vito in The Sopranos, zou hij dat waarschijnlijk hebben als hij een hoger lid van de maffiafamilie was.

"Het verschil tussen Vito Arena - die in het echte leven de homoseksuele huurmoordenaar voor de maffia was - en Vito Spatafore, de homoseksuele huurmoordenaar in The Sopranos, is dat Arena een maffiamedewerker op een lager niveau was, terwijl Spatafore een gemaakt man, " vervolgde Jerry. "Op The Sopranos wisten ze niet dat Vito Spatafore homo was toen hij werd gemaakt, en toen ze erachter kwamen, hebben ze hem vermoord, wat de verwachte reactie is als het gaat om homoseksuelen in de maffia. In het echte leven, toen het was ontdekte dat John D'Amato, de Jersey-baas van de familie DeCavalcante, biseksueel was, daarvoor werd hij vermoord."

Hoewel het waargebeurde verhaal de belangrijkste reden was waarom David Chase overtuigd was om Joe's idee over te nemen, gaf Joe toe dat hij het ook wilde doen om zichzelf als acteur te bewijzen. En door Vito in het hartverscheurende liefdesverhaal te portretteren, is dat precies gelukt.

Aanbevolen: