Waarom 'Better Call Saul' volgens Bob Odenkirk heel anders is dan 'Breaking Bad

Inhoudsopgave:

Waarom 'Better Call Saul' volgens Bob Odenkirk heel anders is dan 'Breaking Bad
Waarom 'Better Call Saul' volgens Bob Odenkirk heel anders is dan 'Breaking Bad
Anonim

Inmiddels is Breaking Bad van Vince Gilligan al gerangschikt onder de beste dramatische series aller tijden. Daarom heeft het een absoluut enorme fanbase opgebouwd die alles over de show ontleedt, van de betekenis van de hoofdtitel tot hoe de schrijvers de meest schokkende aflevering van de serie hebben gemaakt. Hoewel Breaking Bad een enorm succes is, is de spin-off-serie bijna net zo populair. Hoewel Saul/Jimmy van Bob Odenkirk de belangrijkste cross-over is, heeft de serie veel overeenkomsten met Breaking Bad, inclusief de zeer tegenstrijdige dimensies van elk van de hoofdpersonages van de shows. Maar volgens een artikel van Rotten Tomatoes had Bob Odenkirk twee heel verschillende ervaringen met het filmen van de twee series. Sterker nog, hij zegt dat ze heel verschillend zijn. Dit is wat hij bedoelt…

De inzet was laag voor Saul bij Breaking Bad… maar niet om Saul beter te noemen

Het belangrijkste verschil tussen het personage van Saul in Breaking Bad en Better Call Saul, volgens acteur Bob Odenkirk, is dat de inzet van Saul in de originele serie erg laag was. Dit was een van zijn grootste zorgen toen Vince Gilligan hem benaderde voor het maken van een spin-off serie gebaseerd op zijn geliefde personage uit Breaking Bad.

"In de wereld van Breaking Bad wist ik heel goed dat Saul leuker was om naar te kijken, omdat de inzet voor Saul laag was, gedurende het grootste deel van de serie", vertelde Bob Odenkirk aan Rotten Tomatoes. "Niemand probeert hem te vermoorden. Alle anderen gaan dood. Iedereen verliest op een gegeven moment zijn familie of ze gaan dood. Saul niet. Dus het is een groot spel voor hem; hij is leuk om naar te kijken, en hij kan grappen maken, en hij heeft een lichtere energie. En dus zeggen mensen: 'Oh, ik hou van Saul. En hij is grappig.' En ja, hij is grappig in relatie tot deze vreselijke mensen die in de hel zijn. Maar alleen is hij leuk om naar te kijken? Ik denk niet dat hij het echt waard is om alleen te kijken…"

Maar het was juist dit punt dat Vince Gilligan en zijn partner Peter Gould intrigeerde. De twee wisten dat er meer was in dit personage en dat was precies wat ze wilden ontdekken.

Je kunt beter Saul bellen
Je kunt beter Saul bellen

"Een van de eerste dingen waar we het over hadden toen Vince en Peter [Gould] spraken over het maken van een serie, was dat ik zei: 'Je moet hem aardig maken.' Ik denk niet dat hij een sympathieke kerel is, 'gaf Bob toe. "Hij is sympathiek in relatie tot de wereld om hem heen in Breaking Bad. [Dus] gingen ze door en deden dat. Ze bedachten wie hij werkelijk was, wie James McGill was. En James McGill is sympathiek. Saul is een front en een façade; Ik weet niet of je kunt zeggen dat je die versie van een persoon leuk vindt, maar de echte man die we hebben leren kennen in Better Call Saul is een sympathieke man met wie je je kunt inleven en waar je voor kunt pleiten."

Deze karakterveranderingen hebben de prestaties van Bob uiteindelijk heel anders gemaakt

Om Bob Odenkirk te citeren: "[de voorstelling] in Better Call Saul dan in Breaking Bad. Het is 100 miljoen keer anders." Sommige toevallige kijkers kunnen dit misschien niet oppikken, zelfs niet als ze de twee series achter elkaar bekijken, maar Bob weet hoe verschillend zijn werk in de twee geliefde shows werkelijk is…

"Het goede dat we voor ons hadden was dat hij in Breaking Bad W alter White vertelde en hij vertelde het publiek: 'Dit is niet wie ik echt ben', maar toen liet hij nooit zien wie hij werkelijk was. Je hebt hem nooit naar huis zien gaan. Je weet niet wat zijn persoonlijke leven was, "legde Bob uit. "Maar er waren een paar keer in de loop van het Breaking Bad-verhaal waarin hij een diepere dimensie liet zien. Een keer toen hij in de auto zat met Jesse en een paar andere vrienden van Jesse, en hij heeft wat cadeaus voor Brock en [Andrea], en dan gaat hij naar Jesse en zegt: 'Je moet naar binnen gaan en met ze praten.' En hij staat er nogal op dat hij dat zou moeten doen. Dat is niet Saul die praat, dat is James McGill, want er zit niets in voor Saul. Er zit alleen maar gevaar in voor Saul, om hem aan te moedigen om met deze mensen te gaan praten. Dat is een moment waar je dit andere personage doorheen ziet gluren. Op een gegeven moment zegt hij ook tegen W alter White dat hij moet stoppen terwijl hij voorop loopt, wat ook niet Saul is, omdat het Saul niet kan schelen of W alter White wordt vermoord, hij wil gewoon geld verdienen. Als hij tegen W alter White zegt: 'Sommige mensen zouden zeggen dat iemand in jouw positie misschien gewoon moet stoppen en weer tot leven moet komen', is dat niet Saul die het heeft. Dus er waren van die momenten in de aanloop van Breaking Bad waar je Jimmy McGill en een sympathieke persoon zag, maar meestal zag je hem gewoon aan het werk, en hij speelde dit personage. En ik weet niet of je echt aan de kant van die man kunt staan, zoals je moet zijn voor een serie."

Je kunt beter Saul Bob noemen
Je kunt beter Saul Bob noemen

Een van de manieren waarop Vince Gilligan en Peter Gould het publiek aan de kant van Saul kregen in Better Call Saul was door hem een broer te geven om tegen te spelen. De relatie tussen Saul en Chuck (prachtig gespeeld door Micheal McKean) is gevuld met diepe emotionele littekens en een geschiedenis die de twee acteurs echt tot leven brengen.

"Die jongens zijn veel te close en ze zouden elkaar met rust moeten laten", zei Bob over de twee broers. "Maar ze hebben allebei iets van de ander nodig, en ze zullen het niet krijgen. Jimmy wil dat Chuck naar hem kijkt en zegt: 'Je bent geweldig, en je doet de juiste dingen, en je bent echt goed in advocaat zijn, en jij bent een heel goed mens.' En hij moet Chuck horen zeggen: 'Ik hou van je.' En hij moet wat respect van zijn broer krijgen, maar dat doet hij nooit, en dat zal hij ook nooit doen. En Chuck zal het hem nooit geven."

Hoewel Bob deze specifieke dynamiek in Better Call Saul 'uitputtend' vindt, is het uiteindelijk het belangrijkste dat nieuw leven blaast in een personage dat eerder in een compleet andere serie was gevestigd.

Aanbevolen: