Waarom duurde het 14 jaar voordat Disney aan het vervolg van 'The Incredibles' werkte?

Inhoudsopgave:

Waarom duurde het 14 jaar voordat Disney aan het vervolg van 'The Incredibles' werkte?
Waarom duurde het 14 jaar voordat Disney aan het vervolg van 'The Incredibles' werkte?
Anonim

The Incredibles was ongetwijfeld een van de meest succesvolle animatiefilms van 2004, bracht wereldwijd een verbazingwekkende $ 630 miljoen op en omvatte een succesvolle videogame en veel merchandise.

Al met al had de film een winst van meer dan $ 800 miljoen behaald, en hoewel het einde van de film het leek alsof er al een vervolg in de maak was, zou het 14 jaar duren voordat Disney de release van een vervolg aankondigde. omhoog.

De meeste fans, die verliefd werden op de film toen deze in 2004 voor het eerst in de bioscoop verscheen, waren stomverbaasd toen ze hoorden dat er zelfs een tweede aflevering op komst was, gezien hoe lang het duurde om de productie op gang te krijgen, maar het lijkt erop dat er was een reden achter de lange onderbreking van beide films.

de ongelooflijke promo
de ongelooflijke promo

Waarom was 'The Incredibles 2' vertraagd?

Na de release van The Incredibles in 2004 merkte Disney duidelijk hoe succesvol de film werd binnen enkele dagen na het zien van de cijfers die hij had verzameld aan de kassa - en het is geen geheim dat de Hollywood-studio nooit verlegen is om te willen om een franchise te ontwikkelen als de eerste film een hit is.

Regisseur en schrijver Brad Bird, die een aantal jaren met Disney had samengewerkt voordat hij zijn grootste project uitbracht, heeft sindsdien in een interview met The New Paper onthuld dat de reden waarom er geen vervolg kwam eerder was dat hij zich niet gepassioneerd genoeg voelde om aan een nieuw script te werken.

Tijdens een persconferentie in 2018 onthulde hij dat het werken aan een vervolg op zijn film niet zijn belangrijkste prioriteit was, nadat hij had gezien hoe goed zijn film werd ontvangen bij critici en fans over de hele wereld.

Bird zou ook beginnen te werken aan Ratatouille uit 2007, dus de 63-jarige had meer dan genoeg werk op zijn bord voordat hij weer in zijn creatieve modus kon komen en voor de tweede keer aan een nog betere film kon werken aflevering van The Incredibles.

Maar een ding dat hij absoluut duidelijk maakte, was dat hij op geen enkele manier onder druk werd gezet om een tweede film uit te brengen - Disney gaf hem de verzekering dat als hij aan een vervolg wilde werken, het alleen aan hem was wanneer dat zou gaan gebeuren.

Er was geen pistool tegen mijn hoofd - 'Je moet dit nu doen.' Ze (Pixar) zeiden altijd: 'Als je er klaar voor bent.' En uiteindelijk zei ik: 'Ik denk dat ik er klaar voor ben, misschien.'”

“Het punt is dat veel sequels geldklopperij zijn. Er is een gezegde in het bedrijf waar ik niet tegen kan, waar ze heen gaan: 'Als je er niet nog een maakt, laat je geld op tafel liggen.'

Bird wist dat The Incredibles honderden miljoenen dollars aan inkomsten voor Disney had gegenereerd, en hoewel er geen druk was om aan een tweede film te werken, merkte hij op dat hoewel sommige mensen hadden gehoopt dat hij een kort na de release van de eerste film in 2004, voelde hij zich niet genoeg geïnspireerd om aan een andere te werken.

“Het is alsof geld op tafel me niet doet opstaan in de ochtend; iets maken waar mensen over honderd jaar van zullen genieten, dat is wat me wakker schudt. Dus als het geldklopperij was geweest, hadden we er geen 14 jaar over gedaan - het heeft geen financiële zin om zo lang te wachten - het is puur (dat) we een verhaal hadden dat we wilden vertellen."

Het goede nieuws over zo'n lange wachttijd van Bird's aanbod is dat het proces om aan The Incredibles 2 te werken hem al een heleboel ideeën had gegeven die hij naar eigen zeggen mogelijk zou kunnen gebruiken voor een derde aflevering ergens in de rij.

Tijdens een gesprek met Entertainment Weekly zei de filmmaker dat er veel materiaal was dat niet in het vervolg was gebruikt, waaronder verschillende personages die het niet haalden - maar in plaats van de ontwikkeling ervan te schrappen individuen, hij heeft de deur opengelaten om ze misschien te gebruiken voor een vervolgfilm.

“We hebben storyboards gemaakt en personages ontworpen, en ze zijn echt goed! Sommigen van hen waren echt grappig en cool en onderzochten bepaalde dingen…” legde hij uit.

“Weet je, je zegt nooit nooit, omdat er misschien een mogelijkheid is om het te gebruiken. Misschien duikt het idee op in een andere film. Er was een idee dat ik had voor een geanimeerde versie van The Spirit dat ik uiteindelijk gebruikte in The Iron Giant.

"Je weet nooit hoe deze dingen een nieuwe bestemming krijgen. Er waren veel ideeën die we voor deze film hadden die [gebruikt] konden worden… of het nu een andere Incredibles-film is, of iets anders."

The Incredibles 2 verdiende wereldwijd maar liefst 1,2 miljard dollar.

Aanbevolen: