MCU: Waarom duurde het zo lang voordat 'Ant-Man' eindelijk gemaakt werd?

Inhoudsopgave:

MCU: Waarom duurde het zo lang voordat 'Ant-Man' eindelijk gemaakt werd?
MCU: Waarom duurde het zo lang voordat 'Ant-Man' eindelijk gemaakt werd?
Anonim

Van buitenaf gezien lijken franchisefilms vlekkeloos te verlopen, en zodra ze in de bioscoop verschijnen, halen ze tonnen geld binnen aan de wereldwijde kassa. In werkelijkheid zijn er tal van projecten die haken en ogen raken op hun weg naar het maken van box office-goud. Of het nu in de MCU, Star Wars of de Fast & Furious-films is, er kunnen zich op elk moment problemen voordoen voor elk project.

Ant-Man werd in 2015 uitgebracht en hoewel het personage niet super populair was, werd de film toch een succes. In de aanloop naar de release van de film waren er onderweg een aantal problemen, en de waarheid is dat het bijna een decennium duurde voordat de film tot wasdom kwam.

Laten we eens kijken wat er gebeurde tijdens de ontwikkeling van Ant-Man!

Het werd aangekondigd in 2006

Ant-Man heeft misschien een succesvolle release en een succesvol vervolg gehad, maar het project verliep niet altijd zo soepel. De waarheid is dat het jaren duurde om van de grond te komen en er waren onderweg belangrijke veranderingen.

Een Ant-Man-film werd al in 2006 aangekondigd, volgens Vulture, wat betekent dat er plannen waren voor deze film voordat Iron Man zijn debuut maakte en de MCU startte. Dit kan als een verrassing komen omdat Ant-Man geen super populair personage is, maar het is duidelijk dat de krachten van Marvel vertrouwen hadden in de kleine held.

Edgar Wright, de man die de film schreef, legde uit wat er in die tijd in een interview kon worden verwacht, en nogal wat van wat hij zei kwam pas echt in het spel toen de film zelf werd gerealiseerd. Ondanks de veranderingen die uiteindelijk zouden plaatsvinden, was het duidelijk dat Wright een aantal solide ideeën had waarin Marvel oprecht geïnteresseerd was.

In plaats van het script op warpsnelheid uit te werken om de film op gang te krijgen, zouden de dingen vanaf dat moment een traag tempo bereiken. Grote aankondigingen zoals deze brengen fans meestal in een razernij, en mensen begonnen zich af te vragen wanneer Ant-Man in de wereld naar de theaters zou gaan. In 2010 was er zelfs sprake van het plaatsen van Ant-Man in The Avengers, maar dit werd uiteindelijk geschrapt, volgens Vulture.

Op dit moment was het vier jaar geleden sinds de eerste aankondiging, en de MCU was er helemaal in. Desondanks was Ant-Man nog lang niet klaar.

Schrijver Edgar Wright verlaat het project in 2014

In de komende jaren zou het nieuws over het Ant-Man-project langzaam uitrollen. In 2011 werd gezegd dat Ant-Man geplaagd zou worden in Thor, maar dit werd geschrapt, volgens Vulture.

Het jaar daarop, in 2012, kondigde Marvel eindelijk aan dat Ant-Man in 2015 zou worden uitgebracht. Dat betekent dat het 6 jaar duurde om een aankondiging te doen, en op dat moment was het officiële script volgens Vulture nog niet eens af. Wright had een tweede versie ingeleverd, maar dit was niet goed genoeg voor de mensen achter de schermen.

De hele weg door 2014 eiste Marvel herschrijvingen van het script en Wright stond onder druk om te leveren. Vulture laat wel zien dat Wright en Marvel-architect Kevin Feige achter de schermen met elkaar in botsing kwamen, wat zeker niet hielp.

Het gebrek aan vooruitgang in de richting van de film en het conflict tussen Wright en de studio leidden uiteindelijk tot zijn vertrek. Dit was op de hielen van 8 jaar werk. Desondanks wist Marvel dat het nodig was om door te gaan en deze film tot leven te brengen nu het filmen klaar was om plaats te vinden.

De film komt uit in 2015

Ondanks al het scriptwerk en het conflict achter de schermen over de algemene richting van de film, zou regisseur Peyton Reed uiteindelijk tussenbeide komen om de film tot leven te brengen. Houd er rekening mee dat er andere mensen waren die het regie-optreden afwezen en dat er artiesten waren die het project regelrecht verlieten, volgens Vulture.

Niet alleen dat, er deden zich ook andere problemen voor. Het ontbreken van Janet Van Dyne veroorzaakte een verontwaardiging van fans op sociale media, en het voltooide script was niet helemaal compleet toen enorme castingbeslissingen zoals Evangeline Lilly werden aangekondigd, Uiteindelijk zou Ant-Man het filmproces uitschakelen en uiteindelijk in de bioscoop verschijnen. De film kon meer dan $ 519 miljoen opbrengen aan de kassa, waardoor het een enorm succes werd voor het kleine personage. Het was zelfs succesvol genoeg om uiteindelijk nog twee films te krijgen, met de nieuwste die over een paar jaar uitkomt, volgens Disney.

Alle problemen terzijde, Ant-Man eindigde als een triomf, en hoewel Edgar Wright niet afmaakte wat hij begon, zijn zijn vingerafdrukken overal in de film.

Aanbevolen: