Waarom George Clooney tegen Ben Affleck zei om geen Batman te spelen

Inhoudsopgave:

Waarom George Clooney tegen Ben Affleck zei om geen Batman te spelen
Waarom George Clooney tegen Ben Affleck zei om geen Batman te spelen
Anonim

Hoewel Robert Pattinson binnenkort The Dark Knight zal spelen in zijn eigen serie films, wordt Ben Affleck nog steeds beschouwd als de belangrijkste Batman in de DCEU Of je nu een fan bent van Ben's vertolking in de films waarin hij speelt of niet, kan bijna iedereen het erover eens zijn dat hij een veel betere Batman is dan George Clooney. Begrijp ons niet verkeerd, George Clooney is een van de beste acteurs van zijn generatie. Zijn rollen in O'Brother Where Art Thou, Syriana, Up in the Air en de volledig ondergewaardeerde Michael Clayton plaatsen hem in de stratosfeer van fenomenale performers. Maar hij was een verschrikkelijke Batman.

Dit komt echter vooral omdat zijn Batman-film, Batman & Robin uit 1997, een regelrechte ramp was. Zelfs de schrijver van de film, Akiva Goldsman, heeft zich verontschuldigd voor de film. Hoewel om eerlijk te zijn, is hij sindsdien doorgegaan met het schrijven van een aantal behoorlijk geweldige films, zodat hij in staat is om terug te kijken en te zien dat niet al zijn scripts goed waren. Hoewel er veel gruwelijke details zijn over de rampzalige Batman & Robin-film, is het belangrijkste detail dat het George Clooney ellendig maakte… Zo erg zelfs dat hij Ben Affleck vertelde de rol van Batman niet op zich te nemen…

Dit is wat er gebeurde…

Ben stak zijn hand uit en George vertelde hem precies wat hij dacht… en het was niet goed

Tijdens het promoten van Midnight Sky op The Howard Stern Show in december 2020, ging George in detail over zijn ervaring met het spelen van Batman in de vreselijke film van Joel Schumacher en hoe hij Ben Affleck vertelde om de cape en de kap koste wat kost te vermijden…

"Je vond het niet leuk om Batman te zijn", zei Howard tegen George tijdens hun Zoom-gesprek. "Ben Affleck belde je, denk ik, en zei: 'Hé, ze bieden me Batman aan, moet ik het aannemen?' Je was zo neerslachtig over die ervaring dat je hem zei: 'Kom er niet bij in de buurt', toch?"

Ben luisterde natuurlijk niet naar George's waarschuwing om Batman te spelen, maar hij leek toch blij dat hij het vroeg. George vertelde Howard Stern dat hij vaak wordt opgeroepen voor advies van andere acteurs. Dit komt omdat hij in de buurt is geweest. Hij heeft veel goede films gemaakt en hij heeft een paar stinkers gemaakt; Batman & Robin zijn een van de meest stinkende van het stel.

"Het betekent niet dat ze luisteren. Ben luisterde niet naar mij en hij deed het uiteindelijk geweldig. En ik had het mis, maar ik kan mijn wijsheid alleen maar overbrengen vanuit mijn ervaring," legde George uit. "Ik zei gewoon: 'Heb geen tepels op het pak'."

Uiteindelijk was George's ervaring met Batman & Robin verschrikkelijk. En zodra hij tepelzoon de Batsuit zag, wist hij dat het bergafwaarts ging. Maar het feit dat Batman & Robin niet goed waren, heeft bijna iedereen die bij de film betrokken was wel eens gezegd. Niemand beweert dat het een geweldige film was.

"Het is zo erg, het doet echt pijn om te zien", vertelde George aan Howard Stern.

Hoewel George toegaf dat hij dingen anders had kunnen doen in sommige van zijn andere stinkende films, was er geen manier om Batman en Robin te redden. Het was vanaf het begin gedoemd te mislukken en hij zat vast met het schip ten onder gaan dankzij een behoorlijk salaris en de kans om te werken met een aantal grote sterren die allemaal verstrikt raakten in het treinwrak.

Aanbevolen: