Star Wars': De waarheid over de kleerkast van koningin Padme Amidala

Inhoudsopgave:

Star Wars': De waarheid over de kleerkast van koningin Padme Amidala
Star Wars': De waarheid over de kleerkast van koningin Padme Amidala
Anonim

De Star Wars-films worden geplaagd door slechte keuzes…. er is geen twijfel over. Maar binnen de puinhoop zijn er altijd edelstenen. Dit geldt vooral voor de prequel-serie, ook al zijn er dingen over de drie films die nergens op slaan. Maar gezien hoe verguisd de Disney-vervolgfilms waren, is het gemakkelijker om te zien hoe briljant veel van de prequels waren.

Hoewel de dialoog in The Phantom Menace, Attack of the Clones en Revenge of the Sith te wensen overliet, waren zoveel details in de films behoorlijk ongelooflijk. Dit geldt vooral voor de garderobe van Padme Amidala, die ronduit creatief was. Hoewel Padme's kostuums in Attack of the Clones en Revenge of the Sith dynamisch en interessant waren, verbleken ze in vergelijking met de pracht en praal van haar outfits als koningin Amidala in Episode I.

Hier is de waarheid over haar garderobe…

Natalie Portman Koningin Amidala troonzaal
Natalie Portman Koningin Amidala troonzaal

Ze mocht maar één outfit dragen

Dankzij StarWars.com en hun fantastische mondelinge geschiedenis van The Phantom Menace, weten we dat conceptartiest Iain McCaig de taak had om zowel Darth Maul als Queen Amidala te ontwerpen voordat George Lucas zelfs maar een script had… slechts een algemene schets. Dit gaf Iain veel vrijheid. In het artikel beschreef hij hoe hij beide personages als Beauty and the Beast benaderde… maar zonder de romantiek. Hoe donkerder en beestachtiger zijn ontwerpen voor Darth Maul werden, hoe mooier en exotischer die voor Padme werden. En veel hiervan werd weerspiegeld in haar garderobe…

"Allereerst zouden we maar één kostuum hebben, en ik bleef al deze kostuums tekenen", legde Iain McCaig uit aan StarWars.com. "George kwam eindelijk naar voren en zei: 'Nou, waarom doen we dit niet. We laten haar elke keer dat we haar zien van kostuum veranderen.' En later: 'O, mijn god, ik maak een kostuumdrama!' Hij schrok zelf toen hij dat besefte."

Prinses Leia en Natalie Portman hebben het ontwerp enorm beïnvloed

Aangezien prinses Leia in de originele Star Wars-serie altijd bedoeld was als de dochter van Padme Amidala, werd Iain McCaig sterk beïnvloed door Leia's kaneelbroodjeshaar.

Ik dacht: 'Oké, nou, als dit haar moeder is, was het haar van haar moeder misschien nog gekker.' Juist? En dat maakte alleen maar indruk op prinses Leia. Natuurlijk wist ik niet dat ze zich haar moeder niet zou hebben herinnerd. Maar dat was mijn rode draad.'

Iain gaf ook toe dat hij enorm werd geïnspireerd door Natalie Portman…. ook al was ze nog niet gecast als koningin Amidala…

"Elke keer dat ik [ik het ontwerp deed], begon ik met Natalie Portman, omdat ik haar in The Professional had gezien", legde Iain uit."Ik telde de jaren vanaf dat moment en realiseerde me dat ze precies de juiste leeftijd had voor de koningin, en ik bleef maar tekenen en tekenen en tekenen omdat ik van haar gezicht hield. George kwam op een gegeven moment naar me toe en zei:" ken je dit meisje?' En ik zei: 'Nee, meneer, maar zij is uw koningin.' En zie, ze werd kort daarna gecast!"

De sterke schoonheid in Natalie's gezicht inspireerde veel van haar haarontwerpen en zelfs de omgekeerde hartvormige lippenstift.

Natalie Portman Koningin Amidala
Natalie Portman Koningin Amidala

"Er was een zeer krachtige omgekeerde hartvorm en ik had iets krachtigs nodig aan de onderkant. Dit ontwerp gebeurde precies toen het idee van 'Space Nouveau' voet aan de grond kreeg. Ik herinner me dat we daar naar op zoek waren - lijn voor een eerdere Star Wars, en ik dacht: 'Nou ja, het is handgemaakt, het is door een kunstenaar gemaakt, dus het moet een soort Space Nouveau zijn.'"

Hoe 'Space Nouveau' haar iconische jurk beïnvloedde

Het idee van Art Nouveau is geïnspireerd op plantenvormen en de natuur in het algemeen. En dit was iets dat grote invloed had op de prequel-serie, met name Padme's kostuums.

"Zo vers van die openbaring, ik was dit kostuum aan het doen, en ik dacht: 'Oh mijn god, ze zou plantvormen moeten hebben!'" zei Iain. "Dus legde ik al deze zaaddozen op de bodem van haar kostuum en kleurde ze op, liet ze om de een of andere reden helder. Toen George ernaar keek, zei hij: 'Iain, wat zijn dat?' Je denkt op je voeten, en ik zei: 'Oh, het zijn lichten, George!' Hij zei: "O. Zal dat niet wat zwaar zijn, daar beneden aan de onderkant van de jurk?" 'O nee, het zijn hele lichte lampjes, George!' Ik belde snel ILM en zei: "Help! Er zijn van die lampjes onderaan en ze moeten echt licht zijn en ik weet niet hoe ik dit moet doen!" Zegen hun hart, ze hebben er een gemaakt."

Natalie Portman Queen Amidala concept art
Natalie Portman Queen Amidala concept art

Kostuumontwerper Trisha Biggar beweert dat de met de lichten begroeide troonzaal verreweg het meest gecompliceerde kostuum in de film was.

"Het ziet er vrij eenvoudig uit qua vorm; qua constructie was het een behoorlijk complexe jurk om te maken", vertelde Trisha aan StarWars.com. "Het begon te worden gebouwd op een frame met een soort canvas onderkledingstuk. Het geheel was bijna als een omgekeerde ijshoorn in vorm, met veel panelen die werden versterkt met iets dat crinoline-staal wordt genoemd, waardoor de vorm behoorlijk behouden bleef. stijf. Oorspronkelijk maakte ik de jurk in fluweel. Ik veranderde van dat en gebruikte een rode zijde. Ik denk dat het tussen de 20 en 30 panelen was, en het duurde ongeveer twee maanden om te maken. Het was een vrij lang proces, omdat het moest heel precies zijn. Er waren hangende panelen en de kraag - er was een Chinees imperiaal gevoel. De andere grote invloed was Art Nouveau, en je kunt invloeden mengen. Het was een favoriet van mij. Nu zouden er veel verschillende manieren zijn om het aan te steken, maar toen waren er minder. Dus hij had een hele grote batterij, maar dat zie je niet, dus dat was goed."

Aanbevolen: