Waarom Lady Gaga beveiligers inhuurt voor haar kleerkast

Inhoudsopgave:

Waarom Lady Gaga beveiligers inhuurt voor haar kleerkast
Waarom Lady Gaga beveiligers inhuurt voor haar kleerkast
Anonim

Sinds haar verschijning in 2008 heeft Lady Gaga de popcultuur voor altijd veranderd. Van haar wilde en bizarre outfits tot haar pakkende popbeats, de muziekindustrie had nog nooit zoiets gezien. Het was deze unieke vonk die haar hielp haar eigen stempel te drukken in de popwereld en hielp haar langzaam maar zeker miljoenen toegewijde fans over de hele wereld aan te trekken. Ze is ook een sterke pleitbezorger geworden voor geestelijke gezondheid en de homogemeenschap.

Haar grotendeels succesvolle muziekcarrière heeft ook geholpen om andere wegen te openen voor Gaga in acteren. Ze kreeg haar eerste grote rol in American Horror Story voordat ze doorging naar A Star Is Born. Gedurende de hele carrière van Gaga is het echter moeilijk om niet op te merken dat de Born This Way-zanger een aantal adembenemende outfits heeft gedragen. Zowel op als buiten het podium is Gaga een van de meest besproken fashionista's in Hollywood geworden.

Lady Gaga's kast is veel geld waard

Een ding dat fans altijd leuk vonden aan Gaga, is haar gevoel voor mode. Sinds 2008 heeft Gaga talloze gedenkwaardige looks gedragen, waarvan vele al vroeg in haar carrière belangrijke gespreksonderwerpen werden. Enkele klassieke Gaga-looks zijn de haarstrik (een van haar eerste kenmerkende looks), de vleesjurk, haar witte geometrische jurk en toen ze zich verkleedde als haar alter ego, Jo Calderone.

Dus, wie ontwerpt eigenlijk de outfits van Lady Gaga?

Hoewel Gaga waarschijnlijk tientallen ontwerpers heeft die aan haar outfits werken, heeft ze er een paar waar ze graag keer op keer naar terugkeert. Een van de bekendste ontwerpers die verschillende outfits voor de Bad Romance-zanger heeft gemaakt, is Alexander McQueen, Marc Jacobs, Jean Paul Gaultier, Versace, Chanel en Thierry Mugler.

Al meer dan tien jaar werkt Gaga ook samen met Nicola Formichetti, een in Japan geboren moderegisseur en moderedacteur. Hij was verantwoordelijk voor verschillende iconische looks van Gaga, waaronder de vleesjurk en haar aankomst in een ei bij de Grammy's van 2011, een samenwerking met de Britse modeontwerper en kunstenaar Hussein Chalayan.

Een van de meest opvallende dingen aan Gaga is dat haar uiterlijk voortdurend evolueert en elke dag verandert, dus natuurlijk heeft ze gedurende haar hele carrière met tientallen ontwerpers samengewerkt.

Gaga's vorige touroutfits hebben hun eigen museum

In 2019 opende het tentoonstellingsmuseum Haus of Gaga officieel haar deuren voor het publiek. Het residency-museum is gevestigd in Las Vegas en is de thuisbasis van enkele van Gaga's meest iconische outfits uit de periode van haar carrière, waaronder pruiken, schoenen, rekwisieten, kostuumstukken en meer. In totaal zijn er meer dan 70 items om te bekijken, en er zijn zelfs enkele outfits van haar wereldwijde tours te zien. Een favoriete outfit van fans is 'the living dress', die de Bad Romance-zangeres droeg tijdens haar Monsterball Tour tijdens het uitvoeren van 'So Happy I Could Die'.

Je kunt haar vleesjurk en haar hoofddeksel ook zien uit de muziekvideo 'Telefoon', naast andere klassieke Gaga-stukken. Sinds de opening lijkt het erop dat zowel fans als het publiek genoten hebben van het bekijken van de tentoongestelde kostuums, en de attractie kreeg een indrukwekkende 4,8-sterrenbeoordeling op Google Reviews.

Lady Gaga huurt bewakers in voor haar kleerkast

Het is echter geen geheim dat sommige outfits die voor Gaga zijn ontworpen een behoorlijk hoog prijskaartje hebben, wat niet echt verrassend is, aangezien sommige ervan zijn gemaakt door topmodeontwerpers. Natuurlijk, het feit dat de items vervolgens door Gaga worden gedragen, zal de waarde van het item nog meer verhogen, waarbij fans van oudsher bereid zijn belachelijke prijzen te betalen voor items van beroemdheden.

Een van Gaga's duurste outfits was een jurk die ze droeg naar de première van A Star is Born, ontworpen door Sarah Burton. De jurk kostte naar verluidt meer dan $ 400.000 - nogal een duizelingwekkend bedrag. Ze heeft ook Valentino-jurken gedragen die naar verluidt naar schatting $ 150.000 hebben gekost.

Zelfs haar beroemde vleesjurk kostte meer dan $ 100.000 dollar, wat voor veel fans een verrassing kan zijn. Daarom is het veilig om aan te nemen dat naast deze outfits, Gaga ook veel meer dure items in haar garderobe heeft staan.

De prijs van sommige van haar designeritems kan ook een van de redenen zijn dat Gaga ervoor heeft gekozen om bewakers in te huren voor haar persoonlijke Versace-stukken voor haar Chromatica Ball-tour. Logischerwijs zal de prijs van deze individuele stukken al hoog zijn, maar het feit dat ze op maat zijn gemaakt voor Gaga door Donatella Versace zal de prijs nog hoger opdrijven.

Er is ook gebleken dat een andere reden voor het inhuren van bewakers is dat de stukken moeten worden beschermd tegen beschadiging. Het was ook belangrijk dat niemand de stukken zag voordat de tour begon.

The Chromatica Ball is sindsdien gelanceerd, met de eerste show in Düsseldorf, Duitsland, schijnbaar een groot succes, met fans die de zanger met lof regenen op Twitter. De show speelt op nog 16 data op verschillende stadionlocaties, waaronder Amerika en het VK.

Aanbevolen: