De waarheid over de seriefinale van 'The Americans

Inhoudsopgave:

De waarheid over de seriefinale van 'The Americans
De waarheid over de seriefinale van 'The Americans
Anonim

Hoewel Matthew Rhys nu misschien het meest bekend is vanwege zijn rol in Perry Mason, is hij waarschijnlijk het meest herkenbaar als Philip Jennings op FX's The Americans. In feite is de serie over undercover en vervolgens blootgestelde Russische spionnen die bij een gezin in Amerika wonen, een van de beste spionageverhalen geworden die er zijn. En ja, het bevat alle Mission Impossible-films van Tom Cruise.

Het door Matthew Rhys en Keri Russell geleide drama heeft veel memorabele afleveringen gehad, vooral de seriefinale ("START") met een verrassend tragisch maar terecht einde van de serie dat zeker in lijn bleef met wat was ingesteld omhoog. Dankzij een mondelinge geschiedenis over de seriefinale van Vulture, hebben we veel geleerd over de creatie van een van de beste seriefinales van tv…

De makers wisten het einde jaren eerder, maar beschouwen het als "een wonder" dat het werkte

Volgens co-showrunner Joel Fields had het team achter The Americans aan het einde van het eerste seizoen/begin van het tweede het concept voor de seriefinale in hun hoofd. In het Vulture-artikel zei het team dat ze het zich niet helemaal konden herinneren. Het punt is dat ze het al heel vroeg wisten.

"[We wisten] alleen het eerste deel. We kregen het idee dat Philip en Elizabeth terug zouden gaan met een van de kinderen, of beide kinderen", beweerde co-showrunner en maker van de serie Joe Weisberg.

"Of geen van de kinderen", voegde Joel Fields eraan toe. "Ik herinner me dat ik dacht dat het geen van beide was. We hebben zeker met alle drie die opties gespeeld in de loop van alle tussenliggende seizoenen."

Uiteindelijk hadden de showrunners geen idee hoe ze dat punt zouden bereiken of een van de andere componenten die in de seriefinale werden onderzocht.

"In zekere zin beschouwen we het als een klein wonder dat we bij dat einde zijn gebleven", legt Joe uit. "We hebben de volgende vier seizoenen niet besteed aan het proberen om tot dat einde te komen. We dachten in wezen: 'Jongen, dat zou een geweldig einde zijn', en vergaten het toen eerlijk gezegd. Toen het op het punt kwam om echt met de einde, we hadden zoiets van, 'Hé, dat einde werkt nog steeds.'"

De Amerikanen casten finale garage
De Amerikanen casten finale garage

Zelfs de cast van de show was zich er lange tijd van bewust dat er een soort einde was… Maar ze hadden geen idee wat het eigenlijk was.

"We waren in de veronderstelling dat ze het einde al geruime tijd hadden, of het idee", zei Keri Russell, die Elizabeth Jennings speelt. "Hoe ze van punt A naar punt B kwamen, ze werden uitgewerkt en veranderden in de loop van de tijd, maar we wisten dat ze altijd wisten hoe ze het zouden beëindigen. Ze gaven ons geen aanwijzingen over hoe het zou eindigen. Dus toen we het lazen, was het een absolute verrassing."

Matthew Rhys, aan de andere kant, had een vaag idee van wat er ging gebeuren, maar hij wist echt niets wezenlijks.

"Het verhaal dat we oorspronkelijk bouwden, was dat de kinderen zouden blijven", zei de maker van de serie, Joe Weisberg. "En toen werd het steeds duidelijker dat Paige met hen mee zou gaan omdat ze in dit alles geloofde, en een deel van haar zou begrijpen wat dat betekende. Wie zou er een reden zijn om te vertrekken? Het zou Henry zijn. Dat verhaal was een emotioneel logisch verhaal om te vertellen, maar ik denk niet dat dat allemaal samenkwam totdat we het laatste seizoen begonnen te breken."

Hoe reageerde de cast op alles?

"Ik was echt geschokt en sprakeloos toen ik het voor het eerst las", zei Holly Taylor van Paige Jennings over het script voor de laatste aflevering van de serie waarmee haar carrière begon."Ik kon niet echt verwerken wat ik net had gelezen, maar ik vond het einde geweldig. Hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik ervan hield en hoe triester ik het vond."

Die emotionele onderbuik aan het einde van de serie leek onvermijdelijk gezien de verwaandheid van de serie.

"Ik zat aan de bar en bestelde een gigantisch glas echt lekkere rode wijn", zei Keri Russell over het lezen van de finale en de scripts die eraan voorafgingen. "Ik las ze allemaal in volgorde, zat en huilde en probeerde te doen alsof ik niet huilde, ik bedekte gewoon mijn gezicht. Het gebeurde gewoon. Het was zo ongelooflijk om ze zo te lezen. Het was deze kleine geheime ruimte waarin om ze privé te lezen."

Finale van de cast van de Amerikanen
Finale van de cast van de Amerikanen

Matthew Rhys had ook een zeer emotionele reactie op het lezen van het script voor de seriefinale.

"Ik zat in de trein naar Washington, D. C. Ik las het toen net en ik huilde terwijl een zakenvrouw naar me keek, ' gaf Matthew toe. 'Ik was op weg om de première te doen van The Post, de film van Spielberg. Ik had [mijn script] ingepakt. Niemand kon de omslag zien."

Uiteindelijk was het van cruciaal belang om de erfenis van deze meesterlijke show levend te houden. En de meeste fans denken dat ze dat precies hebben gedaan.

Aanbevolen: