Hier is de waarheid over 'Lost's' controversiële seriefinale

Inhoudsopgave:

Hier is de waarheid over 'Lost's' controversiële seriefinale
Hier is de waarheid over 'Lost's' controversiële seriefinale
Anonim

Het is ongelooflijk moeilijk om een einde te maken aan een geliefde serie. Vaker wel dan niet voelen fans zich bedrogen door het einde dat de makers hen geven. Dit komt omdat ze in hun hoofd een pay-off hebben opgebouwd die niet kan worden overtroffen, zelfs niet door ervaren schrijvers en showrunners. Echter, zoals in het geval van Game of Thrones, lijken sommige serie-eindes gewoon onzinnig of slecht uitgevoerd. Dit kan al dan niet het geval zijn voor de finale van J. J. Abram is verloren.

Sommige fans geloven zeker dat ze weten hoe de serie had moeten eindigen. Met een serie die gebaseerd is op eindeloos onbeantwoorde vragen, gaat dat natuurlijk gebeuren. Volgens Vulture hebben de makers van Lost echter een aantal beslissingen genomen voor de seriefinale, jaren voordat deze plaatsvond. Daarom bouwden ze ernaar op. Hier is de waarheid over de seriefinale van ABC's Lost…

De finale plannen in seizoen 1

Toen de seriefinale van Lost in mei 2010 werd uitgezonden, was dat GROOT nieuws. Iedereen had het erover en debatteerde over de verdiensten ervan. Dit moet de man achter het idee van de serie, ABC-voorzitter Llyod Braun, erg blij hebben gemaakt. Wat betreft J. J. Abrams, Carlton Cuse en Damon Lindelof, die de serie mede-presenteerden en schreven, voelden zich nog zelfverzekerder ondanks het geschreeuw van sommige fans. Vooral omdat velen vonden dat het einde zo verdomd verwarrend en enigszins pretentieus was …

Ongeacht wat iemand dacht, werd de seriefinale beschouwd als "de meest verwachte seriefinale in de televisiegeschiedenis" en dat legde een enorme druk op de makers. Alles afmaken, zelfs met een budget van $ 15 miljoen voor de finale van twee en een half uur, was een enorme prestatie. En ondanks de beschuldigingen dat de schrijvers van de show geen idee hadden waar het heen ging, werden de zaadjes voor de finale al in het eerste seizoen geplant. Sterker nog, ze wilden eigenlijk dat de show veel eerder zou eindigen dan het deed, hierdoor…

"We gingen naar ABC in seizoen drie en zeiden: 'We willen de show beëindigen.' Ik geloof dat het eerste tegenbod negen seizoenen was. We hadden zoiets van, nee, dat kunnen we niet, "zei Carlton Cuse, de co-showrunner, uitvoerend producent en co-schrijver van Lost's toepasselijk genaamde seriefinale "The End". "Maar we moesten weten [wanneer we zouden eindigen]. Het was onmogelijk om verder te gaan zonder een duidelijk idee van wat de rest van de reis was. Het beste wat we konden doen was zes seizoenen krijgen. We waren in ieder geval in staat om de show op ons eigen tijdschema. Dat was iets dat nog niet eerder was gedaan."

Terwijl de schrijvers van de show constant probeerden manieren te vinden om de serie te verlengen om aan het netwerk te voldoen, werden bepaalde aspecten van de finale al heel vroeg beslist.

Ik geloof dat al halverwege het eerste seizoen, toen ik openlijk zei 'Deze show moet eindigen' - als onderdeel van mijn, je weet wel, dekvloer - het was: 'Show opent met Jack's eye-opening, eindigt met het sluiten van de ogen van Jack.' Zodra hij dood is, is de show voorbij', legt Damon Lindelof uit.

Bovendien kwamen ze er ook achter dat Vincent, de hond, op dat laatste moment naast Jack zou gaan liggen. Discussies over "wat is het monster?" vonden ook al heel vroeg plaats, net als wat het eiland eigenlijk vertegenwoordigde.

"Het idee dat het eiland een kurk was, alsof het letterlijk de hel was - we waren allemaal Buffy-fans, vooral in het seizoen waarin Goddard en Fury nogal wat rondhingen, " vervolgde Damon. "We noemden het eiland een kurk in de hel. Tegen de tijd dat Jacob dat in het laatste seizoen aan Richard Alpert uitlegt, was dat een idee dat er al heel lang was."

Er waren nog steeds dingen die ze moesten uitzoeken

Het zou geen verrassing moeten zijn dat het overgrote deel van de finale pas in het voorjaar van 2010 werd bedacht, toen de schrijvers zich als groep verzamelden om de laatste aflevering te schrijven.

"Onze gevoelens over de finale waren altijd, altijd, dat het heel emotioneel en karaktergebaseerd moest zijn, omdat we ontdekten dat wanneer we antwoorden gaven op mysteries en dat soort dingen, het publiek ze normaal gesproken zou afwijzen ", legt Liz Sarnoff, een schrijver en producer van de show, uit. "Dit soort mysterieshows zijn zo lastig omdat niemand wil dat het mysterie ophoudt, maar ze willen wel antwoorden."

Het schrijven van de finale bleek een buitengewoon moeilijke taak. Aan het eind van de dag moesten de makers van de show de finale schrijven die ZIJ moesten zien, versus wat het publiek verwachtte.

"Ik besteed veel tijd aan de vraag of iets goed was of niet, of mensen het leuk zouden vinden", zei Damon. "Maar ik denk niet dat ik echt aan het nadenken was over wat andere mensen zouden denken over de finale. Ik dacht aan wat ik erover voelde, en ik dacht:" Oh, dit is wat ik wil doen.' We hadden het hier al heel lang over, dus het waren best goede vibes."

Aanbevolen: