De echte reden dat Snoke is veranderd tussen 'The Force Awakens' en 'The Last Jedi

Inhoudsopgave:

De echte reden dat Snoke is veranderd tussen 'The Force Awakens' en 'The Last Jedi
De echte reden dat Snoke is veranderd tussen 'The Force Awakens' en 'The Last Jedi
Anonim

De iconische Star Wars zit vol met controverses. Ten eerste zijn er veel acteurs die slechte ervaringen hebben met de franchise, vooral met de hele John Boyega-opmerkingen en -saga. Dan is er natuurlijk alle beslissende woede onder de fans over de prequels en de sequels. Vooral de Disney-sequels bevatten enkele details waar fans absoluut een hekel aan hebben… En Supreme Leader Snoke staat meestal centraal.

De waarheid is dat er heel weinig over Supreme Leader Snoke (ingesproken en in beweging vastgelegd door de legendarische Andy Serkis) werd onthuld in de Disney Star Wars-vervolgtrilogie. Fans merkten echter een kleine verandering op tussen Snoke in The Force Awakens en de fel bediscussieerde Last Jedi. Dankzij SlashFilm weten we nu precies waarom er wijzigingen zijn aangebracht tussen de twee films…

Er werden meerdere versies van Snoke gebruikt om zijn doodsscène te filmen

In een interview met SlashFilm bespraken de makers van The Last Jedi het beslissende moment waarop Kylo Ren van Snoke afstapt en de veranderingen die ze aan het personage hebben aangebracht na zijn debuut in The Force Awakens.

Visual effects supervisor Ben Morris bereidde zich al vroeg voor op Snoke's sterfscène. En uiteindelijk zou deze scène ervoor zorgen dat de filmmakers het uiterlijk en de sfeer van Snoke zouden veranderen.

Voor de sterfscène werd een praktisch model (een pop) gebruikt om een gevoel van ruimte en volume te creëren.

"De praktische effecten gaven ons een versie van een marionet die naar voren van de troon viel, maar we hebben dat zwaar vergroot en het meeste weggevaagd", beschreef Ben Morris. "Het was een geweldige tijdelijke aanduiding om op de set te hebben, maar het kwam gewoon niet goed genoeg overeen met wat we in de rest van de reeks bereikten, dus uiteindelijk hebben we dat vervangen."

"Toen we die opnamen maakten, deden we een heleboel versies van alles", beschreef de laatste Jedi-cinematograaf Steve Yedlin. "Dus eerst zouden we Andy fotograferen die de uitvoering doet. Omdat alles daar bij moet passen, omdat het allemaal om de uitvoering gaat. En dan zouden we weten wat het schot is. En dan zouden we de maquette schieten, die precies op Snoke leek, maar het beweegt niet. Dan zouden we een referentie schieten van een man die, ik bedoel, ik denk dat hij vaag op hem lijkt, maar het is een persoon, dus hij lijkt niet echt op hem. En de VFX-jongens zouden hebben Hij bewoog zijn hoofd rond zodat ze hem vanuit verschillende hoeken konden zien. En dan schoten we leeg om Snoke erin te stoppen. Het punt is, we wisten dat we dat zouden doen, dus het was niet van: 'Hoe pak ik mijn hoofd eromheen?' Je weet gewoon dat je gaat wachten en deze andere versies gaat doen."

SNoke en Acotr
SNoke en Acotr

Uiteindelijk vond er een groot herontwerp van Snoke plaats in de postproductie, dus alle verschillende ontwerpen die voor de shoot waren geïmplementeerd, werden uiteindelijk vervangen. Niets kwam overeen, dus er werd een volledig CG Snoke gemaakt, hoewel het nog steeds gebaseerd was op de prestaties van Andy Serkis.

"De manier waarop veel van deze dingen vaak gebeuren, is dat wanneer je de uitvoering van een acteur ziet, wanneer je Andy's uitvoering ziet en je Andy's stem hoort, je je ogen sluit en je iets voorstelt," Neal Scanlan, het wezen en droid effecten creatieve supervisor zei. "Het zal niet altijd zo zijn dat de beslissingen die je negen maanden of acht maanden van tevoren hebt genomen altijd de juiste zijn… Dat is het plezier van filmmaken."

Snoke minder kwetsbaar maken

Het was in deze beslissingen later dat ze besloten dat Snoke zich gewoon niet zo commandant of zo machtig voelde als hij had moeten zijn… Dus fysieke veranderingen waren noodzakelijk.

Opperste Leider SNoke Last Jedi
Opperste Leider SNoke Last Jedi

"Andy's optreden was [krachtig]", beweerde Neal. "Ik weet zeker dat dat een van de motiverende redenen was om te zeggen: 'Waarom brengen we hier niet wat kleine veranderingen aan?' twee echt met elkaar trouwen. Ik denk dat [het oorspronkelijke Snoke-ontwerp] misschien een beetje kwetsbaar was, en misschien een beetje zwak, zowel vanuit een gezichtsaspect als misschien zelfs vanuit een animatie-aspect. Als je Andy eenmaal ziet lopen en je ziet dat Andy zichzelf vasthoudt, was Snoke's werkelijke skelet of anatomische make-up daar misschien een beetje ongemakkelijk mee. Dus digitaal kun je dat een beetje aanpassen en dingen verplaatsen. Ik denk dat je met veel dingen weg kunt komen binnen de snit of binnen een camerahoek, maar er zijn bepaalde secties waar je kijkt en gaat: 'Nee, we zijn hier te kwetsbaar. We moeten die veranderingen doorvoeren.'"

Regie Rian Johnson vond deze veranderingen essentieel voor de structurele rol die Snoke speelde in zijn drama. Hij moest Kylo de grote slechterik laten uitschakelen om zijn rol als de aartsvijand te bewijzen… En hij zei dat 'grote slechterik' een beetje groter en een beetje slechter moest zijn.

Aanbevolen: