De echte reden waarom het einde van 'Harry Potter en de Halfbloed Prins' werd veranderd

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom het einde van 'Harry Potter en de Halfbloed Prins' werd veranderd
De echte reden waarom het einde van 'Harry Potter en de Halfbloed Prins' werd veranderd
Anonim

Het einde van de zesde Harry Potter-film had een aantal enorme verschillen met het boek waarop het was gebaseerd. Tijdens het hele aanpassingsproces is het normaal dat er dingen op de vloer van de uitsnijderij blijven liggen. Bovendien kunnen hele perspectieven worden gewijzigd … Hoezeer dit sommige diehard fans ook boos maakt, de waarheid is dat romans en films totaal verschillende media zijn. Dit betekent dat er verschillende regels, verteltechnieken en technische vereisten zijn. Het lijkt voor de hand liggend, maar dat vergeten we vaak snel als we naar een film kijken die is gebaseerd op een boek waar we dol op zijn.

Meer dan tien jaar later begrijpen fans nog steeds niet waarom het einde van Harry Potter en de Halfbloed Prins is veranderd… Dit is de reden…

De grootste veranderingen van het boek naar de film

Iedereen van J. K. Rowlings meesterlijke "Harry Potter"-boeken werden veranderd tijdens het proces van hun aanpassing aan het grote scherm. In het geval van Harry Potter en de Halfbloed Prins, het voorlaatste boek en de op één na laatste film, is er veel veranderd of achtergelaten op de vloer van de uitsnijderij.

Onder de vele veranderingen waren de aanzienlijke hoeveelheid flashbacks naar het verleden van Voldemort en de oorsprong van enkele van zijn belangrijkste Gruzielementen. We verloren de uitleg van de familie Gaunt en veel van de wreedheden die Tom Riddle moest doorstaan en anderen heeft aangedaan. Deze hoofdstukken waren enkele van de donkerste elementen van het boek en ze werden verlaten voor momenten die niet eens in het boek stonden. De belangrijkste daarvan was de verbranding van The Burrow. Dit bracht fans in de war, maar verheugde hen ook toen ze zagen dat Helena Bonham Carter's Bellatrix Lestrange een uitgebreide reeks kreeg… en dat is altijd een goede zaak.

Misschien was de reden dat ze deze scènes sneden omdat ze te donker waren? Hoewel Alfonso Cuaron al een revolutie teweegbracht in de Potter-films door ze een beetje scherper te maken.

Ongeacht die uitsluitingen, het einde van het boek heeft de meest opvallende wijzigingen ondergaan.

De verwijdering van de slag om de astronomietoren

Iedereen die dit leest, heeft Harry Potter en de Halfbloed Prins waarschijnlijk meerdere keren gezien en heeft de boeken waarschijnlijk ook gelezen. Maar als ze dat niet hebben gedaan, weten ze misschien niet dat nadat Sneep Perkamentus op de top van de Astronomietoren van Zweinstein heeft vermoord, er een groot gevecht volgt.

In het boek komen verschillende Dooddoeners het kasteel binnen en helpen Draco Malfidus en Severus Sneep bij de moord op het schoolhoofd. Kort daarna arriveert The Order of the Pheonix en vecht met hen terwijl ze proberen te ontsnappen.

Door dit in de film op te nemen, zouden nog meer A-listers op de rol zijn gekomen, aangezien The Order wordt bezet door een met sterren bezaaide cast. Deze gevechtsreeks werd echter volledig uit de film geknipt ten gunste van Harry die Sneep, Bellatrix en de Dooddoeners uit het kasteel achtervolgde voordat hij een zeer korte confrontatie had met Sneep (ook bekend als The Half-Blood Prince).

Kortom, het was lang niet zo spannend of vol actie als de finale van de roman.

De producenten van de film verklaarden echter dat ze deze reeks uit de film wilden knippen omdat ze niet wilden dat het iets zou wegnemen van het veel grotere gevecht dat zou komen, The Battle of Hogwarts from The Deathly Hallows Deel 2. Deze strijd, zowel in de film als in het boek, is uiteindelijk de belangrijkste in de hele Harry Potter-saga. Het bevat ook bijna allemaal dezelfde personages die op exact dezelfde locatie vechten.

Het was een beetje repetitief in de boeken en zou veel meer zijn geweest in de films… Tenminste, dat dacht producer David Heyman.

Veel fans zijn van mening dat de film door het verwijderen van deze reeks een beetje anti-klimatologisch aanvoelde. Het nam ook veel weg van de verklaring van Severus Sneep's status als de Halfbloed Prins. En, nog belangrijker, wat dat precies betekende en waarom het cruciaal was voor het verhaal.

Waar is de begrafenis van Perkamentus gebleven?

Volgens een interview met MTV legde David Yates, regisseur van Harry Potter en de Halfbloed Prins, uit waarom hij het geliefde hoofdstuk Begrafenis van Perkamentus uit de film heeft verwijderd. In het hoofdstuk kwamen veel favoriete personages van fans hun respect betuigen aan de voormalige rector en iconische tovenaar. Het was prachtig geschreven en zette het verdriet van het laatste boek dat nog moest komen op.

"We hadden op een gegeven moment [de begrafenis] in het script en het was een heel vreemde ervaring", zei David onlangs tegen Josh Horowitz van MTV. "Maar nadat de scène op de binnenplaats en Perkamentus stierf, voelde het alsof we naar de begrafenis gingen, het voelde alsof we last hadden van een einde-itis. Het voelde als een ander einde."

David zei verder: "In een boek kun je van die reis genieten, maar op het ritme van een verduisterde bioscoop voelde het als de juiste plek om te eindigen."

Misschien was het deze verwijdering die fans het meest boos maakte, maar David houdt vol dat hij de juiste beslissing heeft genomen. Hij wilde duidelijk niet dat het einde van zijn film zo langdradig zou aanvoelen als die in Lord of the Rings: The Return of the King, dat nauwer op het einde van het boek volgde.

"De fans raken soms gefrustreerd door sommige beslissingen die we nemen, maar we proberen natuurlijk niet alleen hen te dienen - omdat we ze aanbidden en we zijn dankbaar voor hun steun - we proberen hen te dienen een publiek buiten de fanbase dat sommige boeken niet heeft gelezen."

Aanbevolen: