De echte reden waarom Steve-O 'Jackass: The Movie' maakte

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Steve-O 'Jackass: The Movie' maakte
De echte reden waarom Steve-O 'Jackass: The Movie' maakte
Anonim

Wat kunnen we verwachten van Jackass 4? Nou ja, waarschijnlijk veel van wat de eerste paar Jackass-films zo succesvol maakte. Natuurlijk zonder de geliefde Stevie Lee die gemist zal worden. Stevie heeft tenslotte zeker bijgedragen aan alles wat we leuk vinden (of haten) over de Jackass-franchise. Maar het is echt geen verrassing dat we enkele leden van de Jackass-crew hebben verloren. Sommige fans geloven immers dat ze vervloekt zijn. Het is moeilijk te geloven dat met alle vreselijke dingen die hen zijn overkomen… Maar soms scheppen vreselijke dingen nieuwe kansen. Dat is precies wat er gebeurde met de eerste Jackass-film.

Dankzij een diepgaande mondelinge geschiedenis van de creatie van de allereerste Jackass-film door Vice, weten we precies hoe en waarom Steve-O, Johnny Knoxville en het team deze opmerkelijk huiveringwekkende eerste film maakten.

De show moest veranderen en er was geen andere plek om naartoe te gaan

De belangrijkste reden waarom de MTV Jackass-show eindigde, was vanwege alle jonge tieners die probeerden de stunts na te bootsen die werden uitgevoerd door de wonderbaarlijk gestoorde cast van de show. …We denken dat de boodschap "Probeer dit niet thuis" niet genoeg was om tieners ervan te weerhouden zichzelf in brand te steken terwijl ze op een skateboard over de weg rennen met een tarantula in hun broek.

Het kwam op het punt waarop politici oorlog voerden tegen de show en het netwerk hen strenge beperkingen moest opleggen.

"Het heeft in feite de tv-show gedood - de geest ervan, tenminste, en het plezier ervan - dus stopten we ermee op zijn hoogtepunt, nadat we klaar waren met het filmen van het derde seizoen", legde Jeff Tremaine uit in de Vice-interview.

"MTV was echt verrast", voegde de legendarische producer Spike Jonze toe. "We hebben het zo opgezet dat we de show konden annuleren wanneer we maar wilden, en ik denk niet dat ze zich dat herinnerden. Dus, een jaar later, toen we zeiden: 'We gaan de show annuleren', zeiden ze: 'Wat?' Ik denk niet dat de meeste tv-programma's dat hebben, waar de producenten de show kunnen annuleren, maar wij wel."

Uiteindelijk werd het allemaal belachelijk omdat het niet langer mogelijk was om de Jackass-show te doen die ze van plan waren te doen. "Jackass betekende te veel voor mij en de jongens om het te verwateren en er een gekke, kinderachtige versie van te maken, dus ik stopte", gaf Johnny Knoxville toe.

De geboorte van de film

Het was nadat Johnny Knoxville, Steve-O en het team stopten dat het idee voor de film werd geboren. Zoals Jeff Tremaine zei:

"Op dat moment zei Spike: 'Zou je er een film van maken?' en we hadden zoiets van: 'Weet je wat? We hebben het gevoel dat het voortijdig weggaat.' We wilden het afscheid op gepaste wijze afscheid nemen, en het maken van de film gaf ons meer vrijheid, want één: het zou een R-rating krijgen voor een volwassen publiek, zodat we meer konden doen zonder dat kleine kinderen erdoor beïnvloed zouden worden. Ook: een groter budget om gekkere dingen te doen".

Dit idee bleef echt hangen bij de cast van de show, met name Steve-O…

"Als ik erop terugkijk, is het logisch; er was zeker een precedent met de Beavis and Butthead-film, en ik denk dat ze de South Park-film al hadden gemaakt. ", legde Steve-O uit aan Vice. "Niet dat het zin heeft om ons te vergelijken met animatie, maar in zekere zin is het dat wel - om iets oneerbiedigs en een standaard kabelding van een half uur te nemen en er een film van te maken … dat lijkt contra-intuïtief. Er was een precedent, maar ik heb er nooit aan gedacht om in skateboardvideo's te zijn."

Jackass-team
Jackass-team

Met Spike Jonze erbij om de film te produceren, gaf het het team financieel echt een voorsprong. Spike maakte immers al grote naam in Hollywood dankzij zijn films Being John Malkovich en Adaptation. Dankzij hem, en het volgende dat de show had, konden ze een deal sluiten met Paramount Pictures en MTV voor de film.

Maar het Jackass-team probeerde nog steeds uit te vogelen hoe ze hun kleine concept dat op tv werkte, zouden gaan gebruiken om er iets van te maken voor het grote scherm.

"Hoewel de ideeën fris en geweldig waren, hadden we geen flauw idee wat we aan het doen waren", gaf Steve-O toe. "Weinigen van ons wisten zelfs wat een vrijgaveformulier was. Toen we eenmaal begonnen met het filmen van de film, begonnen we het daar een beetje uit te zoeken. We hadden voor het eerst leien en een geluidsman, maar we waren nog zo beginner. Ik was echt onhandig om tegen de camera te praten."

De eerste film in de franchise was echt gericht op de hoofdrolspelers in Jackass. Dit zorgde ervoor dat ze met elkaar streden om schermtijd, maar dwong hen ook om meer samenhangend als een team te werken.

"Alles wat Jackass echt voor ons was, was een grote strijd om schermtijd", zei Steve-O. "Er was nooit een man met een voorkeurspositie of status. Ze zouden ons in een bepaalde volgorde vermelden, maar verder was de enige bepalende factor voor de schermtijd gewoon geweldige beelden. Het is zo simpel. Tot eer van Spike Jonze, Knoxville en Tremaine was er nooit een ego. Ze hebben nooit meer één man getoond. Het enige criterium was alleen de kwaliteit van de beelden. Met kwaliteit bedoel ik, hoe knoestig is het?"

Aanbevolen: