Deze Marvel-acteur is de echte reden waarom Jamie Lee Curtis 'Halloween' maakte

Inhoudsopgave:

Deze Marvel-acteur is de echte reden waarom Jamie Lee Curtis 'Halloween' maakte
Deze Marvel-acteur is de echte reden waarom Jamie Lee Curtis 'Halloween' maakte
Anonim

In de onlangs uitgebrachte film Halloween Kills keert Jamie Lee Curtis opnieuw terug als Laurie Strode. Deze keer wil ze dat haar aartsvijand, Michael Myers (een personage dat door verschillende acteurs is gespeeld), voorgoed verdwenen is (hoewel hun verhaal hier niet eindigt omdat er een laatste deel in de maak is).

Interessant genoeg had Curtis nooit gedacht dat ze ooit nog terug zou gaan naar Haddonfield nadat ze decennia geleden oorspronkelijk Laurie speelde. Het blijkt dat fans een bepaalde Marvel-acteur te danken hebben voor het overtuigen van de actrice om terug te keren voor Halloween van 2018, wat ook Halloween Kills mogelijk maakte. Dit is waarom ze ervoor koos om er deel van uit te maken.

Jamie Lee Curtis speelde al vroeg in haar carrière in verschillende Halloween-films

Een van haar laatste Halloween-films in de jaren 90 was Halloween H20: 20 Years Later. Deze keer pronkt de cast met Michelle Williams, Joseph Gordon-Levitt, Josh Hartnett en LL Cool J. Ondanks alle sterrenkracht faalde de film jammerlijk. Curtis gaf later toe dat ze het project alleen voor het salaris aannam. "H20 begon met de beste bedoelingen, maar het werd uiteindelijk een geldoptreden", vertelde ze ooit aan IndieWire. “De film had een aantal goede dingen in zich. Het ging over alcoholisme en trauma, maar uiteindelijk deed ik het echt voor het salaris.”

En hoewel het leek alsof ze klaar was met Halloween na H20, stemde Curtis ermee in om Halloween: Resurrection te doen.

Sindsdien is ze verder gegaan

Na de hoofdrol in Halloween: Resurrection uit 2002, leek het erop dat Curtis voorgoed klaar was met Michael Myers en Haddonfield. De ervaren actrice wendde zich zelfs tot familiefilms zoals Disney's Freaky Friday en de vakantiefilm Christmas with the Cranks.

Later speelde Curtis ook in verschillende tv-series, waaronder NCIS, Scream Queens en New Girl. Tegelijkertijd bleef ze ook filmrollen spelen, waaronder een in de film Spare Parts uit 2015 en Veronica Mars uit 2014. En net toen Curtis dacht dat ze nooit meer terug zou gaan naar het Halloween-universum, wordt ze overgehaald om Haddonfield nog een keer te bezoeken.

Deze MCU-ster overtuigde haar om terug te keren naar Haddonfield

Het leek echt alsof Curtis voorgoed klaar was met de Halloween-films totdat ze een interessant gesprek aanknoopte met Marvel-acteur Jake Gyllenhaal. “Ik had niet verwacht dat ik ooit terug zou gaan naar Haddonfield. Ik had het gevoel dat ik had gezegd wat ik moest zeggen', legde Curtis uit tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter. “Ik had het gevoel dat ik had gezegd wat ik moest zeggen. Ik ben dankbaar voor al die kansen, en het laatste wat ik dacht dat zou doen was nog een Halloween-film, voordat Jake Gyllenhaal me in juni 2017 belde.”

Het bleek dat Gyllenhaal belde omdat ze een wederzijdse vriend hebben, David Gordon Green, die Gyllenhaal regisseerde in het biografische drama Stronger. Rond die tijd was Green op zoek naar een Halloween-film en wilde ze zien of Curtis zou overwegen haar rol opnieuw te spelen. Natuurlijk wist hij eerst niet zeker of ze het echt zou doen. En net als elke goede regisseur had Green een plan B. "We hadden het al geschreven, in de hoop dat ze het zou doen, maar we waren erop voorbereid dat ze 'Nee' zou zeggen", herinnert Green zich terwijl hij met Birth sprak. Films. Dood. “Als ze ja zegt, is het net [Star Wars] Force Awakens, waarbij ze de eerste film eert door veel van de spelers en esthetiek binnen te halen die de eerste film te bieden had. Maar als ze nee zegt, gaan we Batman Begins en creëren we onze eigen kijk op de mythologie.

Toegegeven, niemand kon Laurie nog spelen, behalve Curtis zelf. "Als je denkt aan iemand anders die in dat personage stapt… is er niemand zoals zij", zei Green."Het is iconisch, en ik vond het moeilijk om het te slikken, dus ik zette mijn [speelt zijn accent op] zoet pratende verkoperstem op en gaf het de harde verkoop, en ze zei: 'Ja.'" Tegelijkertijd zei Curtis misschien ook overgehaald om zich bij de franchise aan te sluiten nadat hij hoorde dat John Carpenter, die het originele Halloween schreef en regisseerde, ook als uitvoerend producent diende. "Je kunt Halloween niet maken zonder John Carpenter en Jamie Lee Curtis", gaf producer Jason Blum ook toe. "Als je dat deed, zou je beginnen met twee en een halve slag tegen je."

Ze gelooft dat 'Halloween Kills' op het juiste moment is

Met alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd, met name campagnes die sociale verandering inspireren (MeToo en Black Lives Matter, om te beginnen), gelooft Curtis dat Halloween Kills, het vervolg op Halloween van 2018, kon' t zijn ook op een beter moment uitgebracht. "Elke vrouw die betrokken was bij de MeToo-beweging was het slachtoffer van misbruik, wat het ook was - seksueel misbruik, fysiek misbruik, professioneel misbruik", vertelde ze aan Independent.“Ze waren het slachtoffer van een macht die groter was dan zij. Met de moed van enkelen begonnen vrouwen het verhaal van de dader terug te nemen en konden ze opstaan.”

Ondertussen zal de Halloween-trilogie uiteindelijk eindigen met Halloween Ends (deze verschijnt op 14 oktober 2022). En terwijl details over de uiteindelijke film geheim worden gehouden, vertelde Curtis aan Gayly Dreadful dat de film "mensen gaat choqueren". “Het gaat mensen heel boos maken. Het gaat mensen prikkelen', plaagde de actrice verder. “Mensen zullen er zenuwachtig van worden. En het is een mooie manier om deze trilogie te beëindigen.”

Aanbevolen: