De echte reden waarom Steve Burns 'Blue's Clues' achterliet

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Steve Burns 'Blue's Clues' achterliet
De echte reden waarom Steve Burns 'Blue's Clues' achterliet
Anonim

Kindertelevisie is een moeilijk te kraken koekje, omdat veel shows gewoon niet de spullen hebben om voor de lange termijn te blijven hangen. Barney is bijvoorbeeld een zeldzaam voorbeeld van een enorme hit die in een mum van tijd de aandacht van de wereld trok. In de jaren 90 maakte Blue's Clues zijn debuut en nam overal snel huiskamers over.

Steve Burns was de oorspronkelijke presentator van de show en hij hielp er een hit van te maken. Uiteindelijk vertrok Burns, wat speculatie van fans overal opende. Nu de show terugkomt, is de belangstelling voor het vertrek van Burns weer groot.

Laten we eens kijken waarom Steve Burns Blue's Clues verliet.

Burns was een ster op 'Blues Clues'

Blues Clues Steve
Blues Clues Steve

Degenen die er niet bij waren om de opkomst van Blues Clue's te zien, hebben geen idee hoe groots deze show was toen hij in de jaren 90 overal in huiskamers verscheen. Kindershows komen en gaan snel, maar degenen die echt een indruk achterlaten, blijven meestal hangen. Dit was precies het geval voor Blue's Clues en Steve Burns heeft zeker het meeste uit zijn tijd in de show gehaald.

Het vinden van de hoofdrol voor de serie was een taak die de producenten nodig hadden om het goed te doen, omdat de verkeerde persoon voor de camera ernstige problemen voor de show had kunnen veroorzaken. Gelukkig vonden ze Steve Burns, die niets minder dan perfectie was tijdens het hosten van de serie. Hij had een herkenbare charme waar kinderen naar keken, dol op waren, en hij hielp de show tot een succes te maken.

Toen hij het had over zijn tijd in de show, zei Burns: Het voelde als een droom om wakker te worden en te denken: 'Wacht, mensen hebben dat over de hele wereld bekeken?' Voor mij is het een heel andere ervaring dan voor alle anderen, maar om te weten dat mensen die Blue's Clues hebben gekeken nu kinderen hebben die Blue's Clues kijken, is een echte hersenkraker, dat is zeker. Maar het is allemaal gewoon heel gaaf. Misschien ben ik Grover voor iemand. Dat is geweldig. Dat is gewoon helemaal geweldig.”

Na jarenlang de show te hebben gehost, nam Burns de beslissing om te vertrekken, en de mensen die de show maakten, moesten snel een vervanger vinden. Dit leidde ertoe dat ze iemand vonden die het een hele tijd volhield.

Hij werd vervangen door Donovan Patton

Blues Clues Joe
Blues Clues Joe

Voordat hij de rol van Joe in Blue's Clues belandde, had Donovan Patton wat acteerervaring op zijn naam staan. In 2002 scoorde de acteur de rol van zijn leven toen hij werd gecast voor Blue's Clues. Patton deed in die tijd wat stemwerk aan Maya & Miguel, maar Blue's Clues was zijn primaire focus.

“Ik denk niet dat ik de enorme omvang van dat alles nog helemaal begrijp. Gewoon omdat je nu weet dat ik het als ouder echt zie. Als je iemands kinderen blij maakt, is het gewoon, ik weet het niet. Ik noemde het vroeger de 'sucker punch'… Er gaat niets boven het zien van je kinderen gelukkig en dat er iets is waar ze van genieten. Ik zie er ook de educatieve aspecten van in, want mijn dochter kijkt ernaar. En ik geef er eigenlijk de voorkeur aan wanneer ze de Steve-afleveringen bekijkt, zei Burns over zijn aanwezigheid in de show.

Uiteindelijk zouden Blue's Clues het einde van de weg op televisie bereiken en een blijvende erfenis achterlaten. Sinds zijn vertrek deden er echter een aantal geruchten de ronde over Burns en zijn beslissing om de show te verlaten. Het bleek dat de dingen iets eenvoudiger waren dan sommigen hadden verwacht.

Brandwonden door kaalheid

Blues Clues Steve
Blues Clues Steve

In een interview vertelde Burns over zijn dagen bij Blue's Clues en waarom hij precies de show verliet. Hij loste zelfs een aantal speculaties op dat het te wijten zou kunnen zijn aan de wens om een carrière in de muziekindustrie na te streven.

Volgens Burns: Ik verliet de show omdat het gewoon tijd was om te gaan. Ik speelde min of meer een jongensachtig, ouder-broerachtig personage in de show. Ik werd ouder; Ik verloor mijn haar; veel van de originele gangsters in de show, zoals de mensen die het hebben gemaakt, gingen allemaal door naar andere carrières. Het voelde gewoon als tijd. Ik had gewoon het gevoel dat het tijd was om te gaan.”

Ja, de kalende blik van Burns was de belangrijkste boosdoener voor zijn vertrek. Wat zijn ambitieuze muziekcarrière betreft, dit was gewoon niet het geval.

"Ik verliet Blue's Clues zeker niet om een grote muziekcarrière na te streven, want dat is zelfs nooit gebeurd. Dat was gewoon een prachtige droom die uitkwam, een hobby-ding dat gebeurde na Blue's Clues, "zei hij.

De televisie-erfenis van Steve Burns zal voor altijd verbonden zijn met Blue's Clues, wat een geweldige onderscheiding is voor elke artiest.

Aanbevolen: