The Midnight Sky'-ster Tiffany Boone op zwarte vrouwen in sci-fi-rollen

Inhoudsopgave:

The Midnight Sky'-ster Tiffany Boone op zwarte vrouwen in sci-fi-rollen
The Midnight Sky'-ster Tiffany Boone op zwarte vrouwen in sci-fi-rollen
Anonim

Boone, die Maya speelt in de nieuwste film van George Clooney, heeft erop gewezen dat er in 60 jaar slechts drie zwarte vrouwelijke astronauten naar de ruimte zijn gestuurd.

Tiffany Boone over zwarte vrouwelijke vertegenwoordiging in STEM

Boone speelt een boordwerktuigkundige in The Midnight Sky. Ze heeft het belang van zwarte representatie in sciencefictionfilms benadrukt.

“Ik vind het supercool om een zwarte vrouwelijke astronaut te zien. Er zijn slechts drie zwarte vrouwen in de geschiedenis die naar de ruimte zijn gegaan, en ik denk dat representatie erg belangrijk is - hoe meer we het in de wereld blijven zien, hoe meer kleine zwarte meisjes kunnen denken dat dat een optie voor hen is, en hopelijk zullen er meer zwarte astronauten naar de ruimte gaan', zei ze in een interview met The Cut.

“Onze aantallen lijken misschien klein en de ongelijkheid is groot, maar de bijdragen van zwarte vrouwen in STEM zijn absoluut monumentaal”, zei Boone in een clip die werd vrijgegeven door Netflix.

“Het lijdt geen twijfel dat het leven het leven dat we creëren beïnvloedt, en vice versa”, vervolgde Boone.

Boone schreef het werk van Nichelle Nichols toe aan Star Trek: The Original Series, waar ze luitenant Nyota Uhura speelde.

“[Ze] heeft talloze zwarte meisjes geïnspireerd om naar de sterren op te kijken en een carrière in STEM na te streven,” zei Boone.

Nichelle Nichols inspireerde zwarte meisjes om carrière te maken in STEM

De echte astronaut Dr. Mae Jemison noemde Uhura als een belangrijke inspiratiebron in haar leven en carrière. De Amerikaanse ingenieur werd de eerste zwarte vrouw die de ruimte in reisde, waar ze in 1992 dienst deed als missiespecialist aan boord van de Space Shuttle Endeavour.

Na haar pensionering blijft Dr. Jemison een pleitbezorger voor vrouwen in STEM. Nog in 2019 heeft ze de noodzaak van diversiteit in STEM-programma's in de schijnwerpers gezet.

Boone vierde ook de andere twee zwarte vrouwen die naar de ruimte werden gestuurd na Dr. Jemison, Stephanie D. Wilson en Joan Higginbotham. De eerste heeft het record van de meeste dagen doorgebracht in de ruimte, 42. Dit is het langste dat een Afro-Amerikaanse astronaut in de ruimte heeft doorgebracht.

"Als het gaat om zwarte vrouwen in STEM en ruimteverkenning, is er veel om te vieren en om trots op te zijn," zei Boone.

"Maar er zijn ook veel barrières die moeten worden afgebroken om plaats te maken voor alle jonge zwarte meisjes die van wiskunde en wetenschap houden", vervolgde ze.

The Midnight Sky is te zien op Netflix

Aanbevolen: