Kristin Dodson's Flatbush Misdemeanors-personage portretteerde zwarte vrouwen op een unieke manier, volgens de acteur

Inhoudsopgave:

Kristin Dodson's Flatbush Misdemeanors-personage portretteerde zwarte vrouwen op een unieke manier, volgens de acteur
Kristin Dodson's Flatbush Misdemeanors-personage portretteerde zwarte vrouwen op een unieke manier, volgens de acteur
Anonim

Let op: spoilers voor Flatbush Misdemeanors Seizoen 2 vooruit

Rollen voor mensen van kleur zijn de afgelopen jaren toegenomen. Zelfs de BBC heeft aangekondigd dat ze hun eerste zwarte acteur hebben gecast om Doctor Who te spelen. Maar het zijn nog steeds meer nicheshows die de meest uiteenlopende artiesten bieden.

Dit is het geval met Showtime's Flatbush Misdemeanors. De drama-komedie, die zojuist de finale van seizoen 2 heeft uitgezonden, volgt een overwegend zwarte gemeenschap die zich bezighoudt met gentrificatie en enkele andere behoorlijk actuele problemen. In tegenstelling tot de buitengewoon succesvolle Shameless van Showtime, die mogelijk een spin-off-serie krijgt, of de edgy Yellowjackets van Christina Ricci en Ella Purnell, heeft Flatbush Misdemeanors de mainstream nog niet gevonden.

Maar het heeft een toegewijd publiek gevonden. Velen van hen zijn volkomen verliefd op Kristin Dodson, die Zayna Bien-Aime speelt. Aangezien Kristin extreem nieuw is in het vak en net haar M. F. A. van het Graduate Acting Program aan de Columbia University, zullen we in de toekomst waarschijnlijk nog veel meer van haar zien.

Het lijdt geen twijfel dat ze haar uiteindelijke succes te danken heeft aan haar ontroerende uitvoering op Flatbush Misdemeanours. In een interview met Vulture onthulde Kristin dat ze nogal wat overeenkomsten heeft met haar karakter. Ze gaf ook toe dat ze in het tweede seizoen aspecten van een zwarte vrouw kon portretteren die vaak over het hoofd worden gezien…

Hoe Kristin Dodson lijkt op Zayna over Flatbush Misdemeanors

Misschien is een van de manieren waarop Kristin zo in staat is om het karakter van Zayna tot leven te brengen, dat ze eigenlijk behoorlijk op elkaar lijken. Beiden zijn van Caribische afkomst en zijn opgegroeid in Brooklyn.

Maar hun overeenkomsten gaan veel verder dan dat.

In haar interview met Vulture beweerde Kristin zelfs dat de twee voor 60% hetzelfde zijn.

"Zayna doet me veel aan mezelf denken toen ik op de middelbare school zat. Waar we niet genoeg over praten - en als er toekomstige seizoenen zijn, zou ik er graag meer over horen - is dat ze half-Caribisch is en half-zwarte Amerikaan, dat ben ik letterlijk, " legde Kristin uit.

"Mijn moeders kant komt uit Saint Vincent en mijn vaders kant komt uit het zuiden. Als je opgroeit, heb je twee heel verschillende culturen tegelijk. Met dit seizoen raakte het me echt als we Zayna's vader zien: Ze hebben een andere relatie en connectie dan Zayna en haar moeder. Er is zoveel woede omdat haar moeder er niet is, maar met haar vader is het alsof hij niets verkeerd kan doen."

Kristin vervolgde door toe te geven: "Toen ik die leeftijd had, had ik zoiets van, papa kon geen kwaad doen, terwijl mama zei: 'Ugh, God.' Ze was waarschijnlijk ook een beetje strenger; Caribische ouders zijn dat, vooral in de manier waarop ze meisjes opvoeden in tegenstelling tot jongens. Ik heb het gevoel dat ik meer mildheid heb gekregen van mijn vader dan van haar. Mijn droom is om Zayna’s ouders samen te zien in een aflevering en wat dat met haar doet. Ik zou graag meer van haar Haïtiaanse cultuur laten zien: haar pogingen om zwarte rijst of zelfs griot te leren koken."

Kristin Dodson's On Zayna's Darker Season 2 Arc

Hoewel Kristin aanvankelijk opgewonden was dat haar personage in het tweede seizoen een vriendje zou krijgen, kwam ze er al snel achter dat het niet allemaal zonneschijn en rozen was. Haar karakter maakt zelfs behoorlijk intense en ongemakkelijke momenten door. Sommige waarvan Kristin zich zou kunnen identificeren.

Maar ondanks de duisternis was Kristin opgetogen dat ze ook voortdurend het licht kon vinden.

"Het werd donker, maar mijn gevoel voor Zayna dit seizoen was dat ze erg toegewijd was om erachter te komen wie ze alleen zou kunnen zijn: ze runt haar juwelierszaak. Ze beëindigt de relatie met Desmond alleen voorwaarden. Ze komt voor zichzelf op op manieren waarop Dan, Kevin en Drew dat niet doen, "zei Kristin.

In het bijzonder genoot Kristin van het feit dat Zayna's relatie op het scherm met Desmond niet "overdreven geseksualiseerd" was en dat ze "meer lichaamspositiviteit kon oproepen".

"Als we deze jongere personages zien, is er een bepaalde lichaamsvorm, en ik heb dat lichaamstype niet. Ik was blij dat we de kans kregen om haar rondingen te omarmen," vertelde Kristin aan Vulture.

Bovendien vond Zayna het geweldig dat ze in het tweede seizoen van Flatbush Misdemeanors de zachtere kant van een jonge zwarte vrouw kon laten zien.

"We zien zo vaak zwarte meisjes met trauma's omgaan, en er is een hardheid die zich ontwikkelt om het hoofd boven water te houden", zei Kristin in haar interview met Vulture. "We krijgen deze momenten met Zayna waar we die pauze zien, of ze nu plezier heeft met het maken van kostuums of door een straat loopt met een jongen die ze leuk vindt. Je ziet die pure onschuld en vreugde."

Aanbevolen: