Bridgerton'-maker op het 'elektrische' moment waarop Daphne en Simon verliefd werden

Inhoudsopgave:

Bridgerton'-maker op het 'elektrische' moment waarop Daphne en Simon verliefd werden
Bridgerton'-maker op het 'elektrische' moment waarop Daphne en Simon verliefd werden
Anonim

Waarschuwing: Bridgerton spoilers vooruit

De Regency-serie wordt geproduceerd door Shonda Rhimes, die achter hitshows als Grey's Anatomy en Scandal zit. Hoofdpersonen Daphne (Phoebe Dynevor) en Simon (Regé-Jean Page) doen alsof ze het hof maken om hun zin te krijgen op de moordende huwelijksmarkt, en worden uiteindelijk verliefd.

‘Bridgerton’ Showrunner op Daphne en Simon’s ‘Electric’ Moment

Van Dusen heeft de scriptpagina geplaatst waar de twee personages hun wederzijdse aantrekkingskracht niet langer kunnen ontkennen.

“Dit Daphne-Simon-moment. ELEKTRISCH', schreef Van Dusen vandaag (29 december) op Twitter.

In 'Art of the Swoon' wonen Daphne en Simon een schilderijententoonstelling bij in Somerset House in Londen. Onder de stukken van de collectie bevindt zich een intiem landschapsschilderij dat toebehoorde aan Simons overleden moeder. De foto - zo anders dan de andere tentoongesteld - trekt meteen Daphne's aandacht. Dankzij haar analyse ziet Simon het schilderij in een geheel nieuw licht.

Terwijl ze het landschap observeren, raken hun handen elkaar even aan. Een verboden, schandalig gebaar voor een nog te verloven dame en hertog. In de voetsporen van andere progressieve periodedrama's zoals Outlander en The Great, maakt Bridgerton er een punt van om de seksuele dubbele moraal van die tijd uit te dagen door een seks-positieve, op vrouwen gerichte benadering te tonen.

‘Bridgerton' en de rassencontroverse

In première op eerste kerstdag, ziet Bridgerton gekleurde acteurs in Britse aristocratierollen. Maar deze verfrissende inclusieve benadering - nog steeds geen gegeven in historische drama's - viel niet goed bij racistische kijkers.

Sommigen vonden de serie onnauwkeurig omdat ze mensen van kleur als adellijk afschilderden.

Het zou voor sommige kijkers een schok kunnen zijn, maar in de jaren 1800 waren er niet alleen gekleurde mensen, ze speelden ook een belangrijke rol aan het hof. Koningin Charlotte, gespeeld door Golda Rosheuvel op Bridgerton, was bijvoorbeeld inderdaad biraciaal.

De Shondaland-serie is niet onnauwkeurig. Het zorgt er gewoon voor dat Black and Brown-acteurs niet worden gedegradeerd om bijrollen te spelen in historische drama's, zoals al veel te lang het geval is.

Een Gossip Girl-achtige mysteriedramedy, de serie presenteert andere aspecten die niet bepaald zorgen voor een historisch accuraat horloge. De acht afleveringen bevatten namelijk prachtige vertolkingen van hedendaagse popsongs gespeeld door strijkkwartetten. Interessant genoeg lijkt niemand daar last van te hebben.

Bridgerton streamt op Netflix

Aanbevolen: