Het verrassende 'Beatles'-lid met het grootste soloalbum

Inhoudsopgave:

Het verrassende 'Beatles'-lid met het grootste soloalbum
Het verrassende 'Beatles'-lid met het grootste soloalbum
Anonim

The Beatles, ongetwijfeld de grootste band in de geschiedenis, worden al tientallen jaren gecoverd. Fans weten veel over de groep, inclusief obscure feiten zoals hun poging tot een Lord of the Rings-film, hun verbanning uit een land en zelfs feiten over hun teksten. Simpel gezegd, geen enkele artiest is zo ontleed als The Beatles.

Waar nog niet zoveel over is gesproken, is hun tijd als soloartiest. Elk lid had op zijn eigen succes, en sommige leden maakten zelfs klassiekers. Ondanks het feit dat miljoenen albums afzonderlijk zijn verkocht, is er maar één lid van de groep die eeuwig opschept omdat hij het grootste solo-album van het stel heeft.

Laten we eens kijken naar The Beatles en het lid met het grootste soloalbum.

The Beatles zijn de grootste band aller tijden

In de geschiedenis van de rockmuziek is er gewoon nog nooit een band geweest die zo groot of zo indrukwekkend is als The Beatles. De Fab Four maakten hun debuut in de jaren zestig en tijdens hun tijd samen waren ze in staat om de wereld van de popcultuur te veroveren en de muziekindustrie volledig te hervormen met hun muziek en een aantal andere technische doorbraken.

Bestaande uit Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr, was de band een onstuitbare kracht tijdens hun tijd samen. Ja, er waren tal van geweldige bands voor en na The Beatles, maar tot op de dag van vandaag heeft geen enkele band dezelfde impact gehad als de jongens uit Liverpool.

Zelfs in het streamingtijdperk waarin we momenteel leven, bezit de band nog steeds enkele van de meest indrukwekkende platen in de muziekgeschiedenis, wat ongelooflijk is als je bedenkt dat deze platen al tientallen jaren bestaan.

Uiteindelijk bereikte de groep samen de finish, wat zowel fans verwoestte als deuren opende naar ongelooflijke mogelijkheden voor het schrijven van liedjes voor elk lid.

Ze hadden allemaal solo-succes

Nadat de groep was ontbonden, zou elk lid solomuziek uitbrengen. Onnodig te zeggen dat fans van de groep al heel lang ongelooflijk enthousiast waren om te horen hoe het zou zijn voor elk lid om hun eigen ding te doen. Zo verpletterd als de fans waren dat de groep uit elkaar was gegaan, was er een gevoel van opluchting dat elk lid iets nieuws naar de tafel zou brengen.

Zoals fans te zien kregen, kon elk lid van de groep schitteren in hun solo-inspanningen, en alle vier de leden van The Beatles hadden veel solo-succes. Meestal kwam dit door simpelweg hun eigen muziek te maken, maar in bepaalde gevallen, zoals bij Wings en The Traveling Wilburys, kwamen de leden terecht in verschillende bands die ook succes boekten.

Ondanks het immense solo-succes dat elk lid had, is de waarheid dat geen van hen in staat was om dezelfde magie opnieuw te creëren die ze hadden toen ze Beatles-platen maakten. Desalniettemin was solo-succes onvermijdelijk voor de jongens, maar slechts één lid van de Beatles kan aanspraak maken op het grootste solo-album van het stel.

George Harrison's "All Things Must Pass" Het grootste solo Beatles-album

In wat voor sommigen misschien als een verrassing komt, is George Harrison het Beatles-lid dat het grootste soloalbum had. Harrisons grootse werk, All Things Must Pass, was een krachtpatser van een album dat de kickstart gaf van wat zich ontwikkelde tot een werkelijk spectaculaire solocarrière voor de voormalige Beatles-gitarist.

Het enorme album, met bijna 30 nummers, was een meesterwerk dat werd samengesteld door de getalenteerde songwriter. Tegen het einde van hun tijd samen ontwikkelde Harrison zich tot een van de betere songwriters in de groep, en sommige nummers die op dit album verschenen, werden door Harrison gepitcht aan de leden van de groep. Hun beslissing om een aantal van deze nummers door te geven, maakte All Things Must Pass uiteindelijk een nog beter album.

Tot op heden wordt dit beschouwd als misschien wel het beste Beatles-soloalbum, en het heeft talloze onderscheidingen ontvangen. Het wordt vaak genoemd als een van de beste albums aller tijden, en het is zelfs opgenomen in de Grammy Hall of Fame.

Dankzij het feit dat hij 6x platina is gecertificeerd door de RIAA in de Verenigde Staten, claimt Harrison, die bekend stond als de Quiet Beatle, het meest succesvolle Beatles-soloalbum in de geschiedenis te hebben.

Hoewel Harrison veel succes had na de release van dit album, kon hij nooit meer dezelfde hoogten bereiken. Dat gezegd hebbende, wat hij kon bereiken met All Things Must Pass is verbazingwekkend.

Aanbevolen: