20 jaar 'American Idol': hier zijn de tweedeprijswinnaars vandaag

Inhoudsopgave:

20 jaar 'American Idol': hier zijn de tweedeprijswinnaars vandaag
20 jaar 'American Idol': hier zijn de tweedeprijswinnaars vandaag
Anonim

Sinds 2002 verovert American Idol de harten van kijkers. De show heeft zojuist de première-aflevering van het 20e seizoen uitgezonden op zondag 27 februari. De winnaars hebben allemaal wisselend succes gehad, maar winnen betekent niet altijd roem en fortuin. Soms zijn de tweedeprijswinnaars net zo populair en kunnen ze zelfs een succesvolle carrière hebben.

American Idol, gehost door Ryan Seacrest, werd uitgezonden op FOX, maar hield toen een pauze in 2016. Twee jaar later werd de show nieuw leven ingeblazen op ABC. Sinds de show nieuw leven werd ingeblazen, waren de juryleden Lionel Richie, Katy Perry en Luke Bryan.

Idol heeft de carrières voortgebracht van vele supersterren, waaronder Kelly Clarkson, Carrie Underwood, Chris Daughtry, Adam Lambert, Jennifer Hudson, Jordin Sparks en meer.

Maar winnen is niet altijd alles. Enkele van de grootste talenten die uit een American Idol-seizoen kwamen, werden zelfs tweede. Sommige staan nog steeds in de schijnwerpers, andere niet. Hier zijn de runner-ups van American Idol vandaag de dag.

19 Justin Guarini

Justin Guarini was de eerste runner-up op American Idol. Hij verloor van Kelly Clarkson, die vandaag de dag nog steeds volop in de schijnwerpers staat. Guarini heeft sinds 2005 geen cd meer uitgebracht en zijn laatste muzikale release was in 2016, met zijn EP, JG. Hij speelde sinds 2010 in Broadway-musicals en treedt nog steeds op voor tal van Broadway- en podiumgerelateerde voordelen. Het meest opvallend is dat de 43-jarige sinds 2015 de hoofdrol speelt als Lil 'Sweet in de Diet Dr. Pepper-commercials. Hij is ook een vader en echtgenoot.

18 Clay Aiken

Clay Aiken deed mee in seizoen 2 en werd tweede na Ruben Studdard. Aiken heeft sinds 2012 geen muziek meer uitgebracht en begon zijn carrière om te zetten in toneel- en tv-acteren. Dit jaar bracht hij een video uit waarin hij zijn deelname aan de Democratische Partij in het 6e congresdistrict van North Carolina aankondigde. Aiken blijft een partner van UNICEF. Zijn relatiestatus is onbekend, maar identificeert zich als homoseksueel.

17 Diana DeGarmo

Diana DeGarmo werd tweede in seizoen 3 en verloor van Fantasia Barrino. DeGarmo bracht haar tweede album, Gemini, uit in 2019. Ze speelde ook in toneel- en schermproducties. De 34-jarige won in 2020 de BroadwayWorld Award voor Best Streamed Concert, nadat ze een show van haar album live had gestreamd. DeGarmo is momenteel getrouwd met American Idol aluin, Ace Young.

16 Bo Bice

Bo Bice werd tweede in het vierde seizoen, waar Carrie Underwood de winnaar was. Soms speelt hij nog steeds akoestische shows. Bice heeft sinds 2010 geen professionele muziek uitgebracht en brengt het grootste deel van zijn tijd door als echtgenoot en vader van drie kinderen.

15 Katharine McPhee

Katharine McPhee is misschien wel een van de meest populaire en succesvolle tweedeprijswinnaars van American Idol. Ze werd tweede in het vijfde seizoen, waar Taylor Hicks tot winnaar werd uitgeroepen. Hoewel ze sinds 2017 geen album meer heeft uitgebracht, zingt McPhee nog steeds samen met haar producer-echtgenoot David Foster. Ze traden op in The Masked Singer in 2021. In datzelfde jaar beviel ze ook van hun zoon Rennie. McPhee's carrière is nu het meest gericht op acteren.

14 Blake Lewis

Blake Lewis nam deel aan het zesde seizoen van de show en werd tweede nadat Jordin Sparks dat seizoen won. Hij maakt nog steeds muziek en heeft zojuist een nummer uitgebracht genaamd "Afterglow" op 4 februari. Zijn laatste album, Wanderlust Unknown, werd uitgebracht in 2020.

13 David Archuleta

David Archuleta werd de zevende runner-up, waar hij verloor van David Cook. Zijn laatste album, Therapy Sessions, kwam uit in 2020. Hoewel hij in 2014 uit de kast kwam voor zijn familie als homo, kondigde hij in 2021 op Twitter aan dat hij deel uitmaakt van de LGBTQ+-gemeenschap, maar niet zeker is van zijn seksualiteit.

12 Adam Lambert

Een van de meest schokkende finales in de geschiedenis van Idols, Adam Lambert werd tweede na Kris Allen in seizoen 8. Naast het maken van muziek, is Lambert nog steeds met en toert over de hele wereld met de band, Queen. Hij is ook jurylid bij Clash of the Cover Bands en zal jurylid zijn bij de Britse zangwedstrijd Starstruck. Hij is een van de meest succesvolle en populaire Idol-alums ooit.

11 Crystal Bowersox

Crystal Bowersox werd tweede in het negende seizoen van American Idol. Lee DeWyze won dat seizoen. Ze jaagt nog steeds op muziek terwijl ze in Nashville, TN woonde en voor haar zoon zorgde, een kind dat ze had uit een pre-idoolrelatie. In juni 2020 bracht Bowersox een single uit genaamd 'Courage to be Kind', die op haar aankomende album HitchHiker zal verschijnen.

10 Lauren Alaina

Lauren Alaina werd tweede in het tiende seizoen van Idol, waarin Scotty McCreery de titel mee naar huis nam. Alaina maakt nog steeds muziek en heeft een succesvolle carrière in de countrymuziek. Ze bracht haar album, Sitting Pretty On Top of the World, uit in 2021. Ook dat jaar speelde ze in de film Roadhouse Romance. In december 2021 werd ze gevraagd om officieel lid te worden van de Grand Ole Opry. De 27-jarige zal de hoofdrol spelen in de komende realityshow, Beyond the Edge, die op 16 maart in première gaat op CBS.

9 Jessica Sanchez

Hoewel Jessica Sanchez misschien niet een van de meest populaire tweedeprijswinnaars is, maakt ze nog steeds muziek. Sanchez werd tweede na de winnaar van seizoen 11, Phillip Phillips. In mei 2021 bracht ze de single "Us" uit, een reactie op de vreemdelingenhaat en racisme die de Aziatische gemeenschap tijdens de COVID-19-pandemie ondervond.

8 Kree Harrison

Kree Harrison was de tweede in het twaalfde seizoen van de show. Candice Glover won dat seizoen. Ze maakt tegenwoordig nog steeds muziek, maar leidt een vrij normaal leven. Haar tweede studioalbum, Chosen Family Tree, werd op 21 augustus 2020 uitgebracht op streamingplatforms, een fysieke versie was niet beschikbaar. Harrison trouwde ook in juni 2021.

7 Jena Irene Asciutto

Jena Irene Asciutto, professioneel bekend als gewoon Jena Irene, was de tweede in het 13e seizoen van de show, nadat Caleb Johnson tot winnaar was uitgeroepen. Ze heeft geen muziek meer uitgebracht sinds 2017, toen haar album, Cold Fame, werd uitgebracht. Hoewel ze haar zang nog steeds af en toe op sociale media publiceert, leidt Asciutto een vrij normaal leven en geniet ze ervan met haar vriend en vrienden.

6 Clark Beckham

Clark Beckham werd tweede na Nick Fradiani in seizoen 14. Hij heeft continu muziek gemaakt sinds zijn tijd op Idol, met zijn laatste release in 2020 met zijn album Light Year. Beckham produceert nu ook muziek en speelt zelfs in een film genaamd An Old Song.

5 La'Porsha Renae

La'Porsha Renae was de laatste runner-up voordat American Idol uit de lucht ging. Trent Harmon was de winnaar van seizoen 15. Ze bracht één studioalbum uit in 2017 en een op zichzelf staande single, een cover van Tina Turner's "What's Love Got To Do With It?," in 2018. Renae heeft sindsdien geen muziek meer uitgebracht..

4 Caleb Lee Hutchinson

Caleb Lee Hutchinson was de eerste runner-up toen Idol terugkeerde voor seizoen 16. Hij verloor van Maddie Poppe. Caleb en Maddie hebben sinds hun seizoen een relatie. Zijn laatste EP werd uitgebracht in 2019, maar sindsdien heeft Hutchinson veel op zichzelf staande singles uitgebracht, met als laatste 'Slot Machine Syndrome'.

3 Alejandro Aranda

Alejandro Aranda eindigde in het zeventiende seizoen op de tweede plaats. Laine Hardy won dat seizoen. Sinds Idol heeft Aranda drie albums en één EP uitgebracht, pas in 2021. Sinds zijn optreden in de show heeft hij op vele festivals en tours opgetreden.

2 Arthur Gunn

Arthur Gunn was een favoriet onder fans en juryleden, dus het was schokkend toen hij niet won. Just Sam nam de titel mee naar huis in seizoen 18, waar deelnemers vanuit hun huis moesten optreden vanwege de COVID-19-pandemie. Toen deelnemers van seizoen 18 in seizoen 19 streden om nog een kans, was Gunn de winnaar van allemaal. Hij won het seizoen echter niet opnieuw. Hij heeft drie albums uitgebracht in zijn muziekcarrière, waarvan de laatste in juli 2020.

1 Willie Spence

Willie Spence verloor in het 19e seizoen van Chayce Beckham. Zijn powerhouse-stem was te horen op festivals, autoshows en andere evenementen, maar een album heeft hij nog niet uitgebracht. We kunnen niet wachten om het te horen als hij het opneemt.

Aanbevolen: