De waarheid over de carrière van Chris Kattan na 'SNL

Inhoudsopgave:

De waarheid over de carrière van Chris Kattan na 'SNL
De waarheid over de carrière van Chris Kattan na 'SNL
Anonim

Als je naar het moderne komedielandschap kijkt, duurt het niet lang voordat duidelijk wordt dat veel van de grootste sterren voormalige leden van de Saturday Night Live-cast zijn. Enkele van de meest succesvolle voormalige castleden van SNL zijn bijvoorbeeld Eddie Murphy, Tina Fey, Adam Sandler, Amy Poehler, Mike Myers en Julia Louis-Dreyfus onder anderen.

Natuurlijk is er een lange geschiedenis van beroemde mensen die uit de schijnwerpers verdwijnen. Sommige sterren die tijdens hun Saturday Night Live-periode ongelooflijk populair waren, zagen bijvoorbeeld dat hun carrière op de schop ging op het moment dat ze Studio 8H in hun achteruitkijkspiegel verlieten.

Van 1996 tot 2003 was Chris Kattan een van de grootste tv-comedysterren ter wereld. Een van die zeldzame Saturday Night Live-artiesten die tijdens hun tijd in de show in elke sketch lijken te verschijnen, leek ooit Kattan een niet te missen comedy-filmster-prospect. Kattans carrière stortte echter zo snel ineen toen hij SNL verliet dat je gewoon weet dat er meer aan de hand is.

Ernstig letsel

Vele jaren nadat Chris Kattan's Saturday Night Live-run tot een einde kwam, stemde hij ermee in om te schitteren in het 24th seizoen van Dancing with the Stars. Helaas voor alle fans van hem die enthousiast waren om hem te zien optreden sinds hij ooit bekend stond om zijn elastische lichamelijkheid, was Kattan merkbaar stijf wanneer hij op de dansvloer was. Als gevolg hiervan werd Kattan in week twee uit de competitie geëlimineerd.

Toen Chris Kattan eenmaal uit Dancing with the Stars was geëlimineerd, vertelde hij het publiek dat hij al zo'n twintig jaar fysiek worstelde. Erger nog, Kattan vertelde verslaggevers dat hij daardoor vier keer onder het mes was gegaan, waaronder een rugoperatie. Toen fans dat allemaal hoorden, werd het een stuk begrijpelijker dat Kattan zo stijf leek op het podium. Dat gezegd hebbende, weigerde Kattan destijds uit te leggen wat zijn gezondheidsproblemen veroorzaakte.

In 2019 bracht Chris Kattan zijn memoires uit met de titel "Baby Do not Hurt Me: Stories and Scars from Saturday Night Live". In zijn boek schreef Kattan dat hij zichzelf ernstig verwondde tijdens een aflevering van SNL uit 2001 waarin hij achterover viel uit een gammele stoel en met zijn hoofd op het podium stootte. Volgens wat Dr. Carl Lauryssen aan Variety vertelde, leed Kattan aan "een onvolledige dwarslaesie" die resulteerde in "resterende en permanente" bijwerkingen. Naast die fysieke bijwerkingen, schreef Chris Kattan dat zijn blessure ernstige emotionele schade en carrièreschade aanrichtte, aangezien "de gevolgen verwoestend bleken te zijn voor enkele van de nauwste relaties in (zijn) leven".

Verbrande brug

Tijdens de Saturday Night Live-run van Chris Kattan leek hij een sterke band te ontwikkelen met veel van zijn medesterren, waaronder Will Ferrell. Helaas beweert Kattan dat zijn vriendschap met Ferrell uit elkaar viel tijdens het maken van A Night at the Roxbury, en Chris geeft Lorne Michaels daar grotendeels de schuld van.

In zijn memoires "Baby, Do not Hurt Me: Stories and Scars from Saturday Night Live" schreef Chris Kattan dat regisseur Amy Heckerling haar romantische interesse in hem uitte. Volgens Kattan wees hij aanvankelijk de avances van Heckerling af totdat Lorne Michaels hem belde. Tijdens het resulterende "woedende" telefoontje beweerde Kattan dat Michaels erop stond dat Chris betrokken zou raken bij Heckerling, zodat ze zou werken aan A Night at the Roxbury.

Uiteindelijk beweert Chris Kattan dat hij Amy Heckerling geromantiseerd heeft bij Lorne Michaels en daarom heeft ze A Night at the Roxbury geproduceerd. Zijn co-ster Will Ferrell merkte echter dat Kattan en Heckerling samen waren en nam het ergste aan van zijn voormalige vriend en co-ster. Nadat het filmen van A Night at the Roxbury eindigde, schrijft Kattan dat Ferrell hem vertelde dat hun vriendschap voorbij was toen ze elkaar op de SNL-set zagen."Ik heb al je berichten ontvangen, maar ik heb je niet teruggebeld omdat ik niet met je wilde praten… ik wil je vriend niet meer zijn." Ervan uitgaande dat dat verhaal waar is, is het gemakkelijk in te zien hoe het Kattans carrière negatief beïnvloedde, aangezien Will Ferrell behoorlijk machtig is geworden en het paar samen veel succes had kunnen hebben.

Staat nog steeds sterk

Hoewel Chris Kattan een blessure opliep die zijn carrière had kunnen beëindigen en sommige van zijn belangrijke relaties verzuurd waren, heeft hij nog steeds meer succes gehad dan veel mensen beseffen. Veel waarnemers kunnen bijvoorbeeld geschokt zijn om te horen dat Kattan een fortuin van $ 6 miljoen heeft vergaard volgens celebritynetworth.com.

Natuurlijk zou Chris Kattan een groot deel van zijn geld hebben vergaard tijdens zijn aanstelling bij Saturday Night Live. Het lijdt echter ook geen twijfel dat hij een aardige cent heeft verdiend sinds zijn SNL-vertrek in 2003. Kattan heeft tenslotte een lange lijst met rollen gekregen in de jaren daarna. Op het televisiefront was Kattan te zien in shows als The Middle, How I Met Your Mother en Bill Nye Saves the World. Kattan kreeg ook rollen in recente films zoals Hotel Transylvania 2 en The Ridiculous 6.

Aanbevolen: