Brie Larson's 10 beste rollen, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Brie Larson's 10 beste rollen, volgens IMDb
Brie Larson's 10 beste rollen, volgens IMDb
Anonim

Brie Larson begon meer dan tien jaar geleden actief te werken aan haar acteercarrière toen ze kleine rollen kreeg in films, zoals Scott Pilgrim vs. the World en 13 Going on 30. Na jaren van hard werken en het spelen van ondersteunende karakters, mocht ze eindelijk de hoofdrol spelen in Short Term 12 in 2013.

Vanaf dat moment schoot ze omhoog naar succes. Ze ontving een Academy Award voor Room (2015) en is vooral bekend voor het vertolken van Captain Marvel. Ze is ook een getalenteerde muzikant en schreef muziek voor verschillende van haar films.

10 Don Jon (6.5)

Don Jon-film
Don Jon-film

Joseph Gordon-Levitt had ons misschien voor zich gewonnen met zijn tweets, maar dat lukte hem niet met zijn regisseur/schrijverdebuut. Don Jon (2013) was niet zo succesvol als ambitieus. De film reflecteerde op echt serieuze onderwerpen, zoals objectivering van vrouwen en verslaving, maar kreeg helaas een relatief lage score van 6.5.

Brie Larson speelde de zus van het titulaire personage die niet kan stoppen met naar haar telefoon te staren. Het was echter een kleine rol. Ze sprak minder dan een minuut.

9 Kong: Skull Island (6.6)

Kong Skull Island
Kong Skull Island

Kong: Skull Island (2017) was een van de grootste rollen van Brie Larson, naast Captain Marvel. Het speelt zich af in de jaren zestig, op een eiland ergens in de Stille Zuidzee. Brie portretteerde Mason Weaver, een anti-oorlogsfotograaf die een band wist te smeden met de enorme aap die op het eiland leefde.

Kong was de laatste van zijn soort op dat eiland; hij voerde een eigen oorlog met de zogenaamde Skullcrawlers.

8 Kapitein Marvel (6.9)

kapitein wonder
kapitein wonder

In 2019 werd de naam van Brie Larson synoniem met Captain Marvel, ook bekend als Carol Danvers. Nadat ze was blootgesteld aan Tesseract-energie, werd ze een superheld. Het is een vermakelijke film, maar verre van de allerbeste in de MCU. Het kreeg tenslotte een zeer lage beoordeling in vergelijking met andere films uit de franchise, 6.9.

Brie Larson bereidt zich momenteel voor op het vervolg, Captain Marvel 2. Om er goed uit te zien, moest Larson twee keer per dag trainen en afscheid nemen van suiker.

7 Het glazen kasteel, 2017 (7.1)

Het glazen kasteel
Het glazen kasteel

Opgroeien met vrijgevochten ouders klinkt in theorie misschien leuk, maar de kinderen uit The Glass Castle (2017) zouden daar anders over denken. Larson speelde Jeannette, een ouderlijk kind dat erin slaagde te ontsnappen aan de sombere levensstijl van haar jeugd, alleen om voor altijd achtervolgd te worden door de gevoelens van verantwoordelijkheid jegens haar ouders.

De film is gebaseerd op een memoires van Jeannette Walls en bevat ook Naomi Watts, Woody Harrelson en Max Greenfield. Vanwege het ontroerende plot en een geweldige cast verdiende de film de beoordeling van 7,1.

6 Het spectaculaire nu (7.1)

De spectaculaire nu
De spectaculaire nu

Brie Larson was niet de grootste ster van dit coming-of-age-drama dat draaide rond een middelbare scholier, Sutter (Miles Teller), die worstelde met alcoholisme. Ze speelde de vriendin van Sutter die het in het begin van de film met hem uitmaakte.

Sutter vond snel een nieuwe romantische interesse, Aimee (Shailene Woodley). Zij was zijn tegenpool: georganiseerd, onschuldig en intelligent. Maar vergis u niet; dit is geen romcom. Het is een realistisch drama, wat betekent dat het leven hun opbloeiende liefde in de weg staat.

5 21 Jump Street (7.2)

21 Jump Street
21 Jump Street

Channing Tatum en Jonah Hill bundelden hun krachten voor deze iconische buddy cop-film uit 2012. Brie Larson speelde de liefdesbelang van Hill's personage, Molly Tracey.

De twee politieagenten namen de identiteit van middelbare scholieren aan om meer te weten te komen over een bepaald medicijn dat in de school circuleerde. Het is grappig, spannend en makkelijk in de omgang.

4 Just Mercy (7.6)

Gewoon Barmhartigheid
Gewoon Barmhartigheid

Destin Daniel Cretton's Just Mercy (2019) is een biografisch juridisch drama dat het verhaal volgt van een jonge advocaat, Bryan Stevenson (Michael B. Jordan), op zijn pad om diegenen te helpen die het meest hulp nodig hebben in de juridische systeem. Hij besloot W alter McMillian (Jamie Foxx) te helpen, een onschuldige man die ter dood werd veroordeeld.

Brie Larson portretteerde Eva Ansley, de lokale advocaat met wie Bryan het Equal Justice Initiative oprichtte. De film en zijn acteurs ontvingen verschillende onderscheidingen.

3 Korte termijn 12 (8.0)

Korte termijn 12
Korte termijn 12

Short Term 12 (2013) is de perfecte film om te kijken als je wilt zien hoe getalenteerd Brie Larson werkelijk is. Dit was haar eerste hoofdrol. Ze speelde Grace Howard, een supervisor in het titulaire groepshuis voor tieners met problemen.

Het zijn echter niet alleen de tieners die zich zorgen maken. Grace kwam er net achter dat ze zwanger was en hoewel haar vriend Mason niet gelukkiger kon zijn, dacht ze erover om in plaats daarvan een abortus te ondergaan.

2 Kamer (8.1)

Kamer, 2015
Kamer, 2015

Slechts twee jaar nadat Larson schitterde in Short Term 12, kreeg ze een rol die haar een Academy Award opleverde. Room (2015) is een karaktergestuurde film. Larson portretteerde een moeder die jarenlang gevangen werd gehouden in een schuurtje ergens in Toronto. Ze deed haar best om de omgeving voor haar zoon zo stimulerend mogelijk te maken.

De grootste plotwending van de film is dat ze uiteindelijk ontsnapt. Maar was ze in staat om te assimileren met de wereld buiten de schuur?

1 Avengers: Eindspel (8.4)

Avengers Eindspel Brie Larson
Avengers Eindspel Brie Larson

Avengers: Endgame (2019) was een van de grootste films van het jaar en volgens IMDb het beste werk van Brie Larson tot nu toe. Opnieuw speelde ze Captain Marvel en voegde ze zich bij de Avengers die terug in de tijd gingen om te proberen Thanos te stoppen de wereld te vernietigen.

Aanbevolen: