Wachten op HBO's 'Euphoria' seizoen 2? Bekijk in plaats daarvan deze shows

Inhoudsopgave:

Wachten op HBO's 'Euphoria' seizoen 2? Bekijk in plaats daarvan deze shows
Wachten op HBO's 'Euphoria' seizoen 2? Bekijk in plaats daarvan deze shows
Anonim

HBO's Euphoria volgt het verhaal van Rue Bennet (Zendaya), een tienermeisje dat worstelt met bipolaire stoornissen en verslaving. Nadat ze de zomer in een afkickkliniek heeft doorgebracht, vindt ze een kans op geluk in Jules (Hunter Schafer), een nieuwkomer die meteen bevriend met haar raakt. Seizoen 2 kon er niet snel genoeg zijn. Fans willen graag meer zien van Euphoria's sterrencast en wat de makers van de show in petto hebben voor Rue, Jules, Cassie, Nate en de rest.

Gelukkig voor alle fans van de show zijn er veel andere shows die ze kunnen bekijken terwijl ze wachten tot het tweede seizoen uitkomt. Tieners vormen interessante hoofdrolspelers, vooral wanneer ze met evenveel moeilijkheden worden geconfronteerd als die uit Euphoria.

10 De Maatschappij

Samenleving
Samenleving

The Society is een snelle oplossing; het heeft maar één seizoen, maar het zal de honger stillen van degenen die hongerig zijn naar mysteriedrama's voor tieners. Wanneer een groep tieners terugkeert van een excursie, wordt hun hele gemeenschap vermist. Ze beseffen ook dat ze in wezen zijn afgesneden van de rest van de wereld. Wat is er gebeurd en waar zijn ze?

9 Dageraad

aanbreken van de dag
aanbreken van de dag

Daybreak werd na slechts één seizoen geannuleerd, maar het is nog steeds de moeite waard om te kijken, vooral voor fans van post-apocalyptische avonturen en tienershows. Terwijl de 17-jarige Josh op zoek is naar zijn vriendin Sam, voegt hij zich bij een groep buitenbeentjes die proberen te overleven in een Mad Max-achtige realiteit.

Deze kinderen gaan niet letterlijk naar de middelbare school, maar de show bevat niettemin stereotiepe middelbare schoolgroepen, zoals jocks en cheerleaders.

8 Het einde van de verdomde wereld

het einde van de f.ing wereld
het einde van de f.ing wereld

James is een 17-jarige zelfverklaarde psychopaat die het doden van dieren beu werd, dus vond hij zijn potentiële moordslachtoffer in een opstandige Alyssa. Hij deed alsof hij romantisch in haar geïnteresseerd was, zodat hij dicht bij haar kon komen, dus begonnen ze te daten.

Alyssa besloot in een opwelling de stad over te slaan en James besloot met haar mee te gaan. In de twee seizoenen die volgen, komen ze in allerlei situaties terecht, terwijl de gevoelens die ze voor elkaar lijken te hebben alleen maar sterker worden.

7 13 redenen waarom

Hannah Baker 13 redenen waarom
Hannah Baker 13 redenen waarom

Het is moeilijk om een tiener te zijn. Hannah Baker had er zo'n hekel aan dat ze in plaats van drugs te gebruiken en per ongeluk een overdosis te nemen zoals Rue deed, zelfmoord pleegde. Ze liet cassettebandjes achter en legde uit waarom ze besloot een einde aan haar leven te maken. Door middel van deze verhalen verkent de show thema's die fans van Euphoria zullen aanspreken: tienerangst, pesten, jockcultuur, abortus en zelfs schietpartijen op scholen.

Terwijl het eerste seizoen van 13 Reasons Why een absoluut succes was, kregen de volgende drie overwegend negatieve recensies.

6 Seksuele voorlichting

Maeve en Otis praten op een bankje in Sex Education
Maeve en Otis praten op een bankje in Sex Education

Netflix' Sex Education is niet zo donker als Euphoria, maar het is net zo eetbaar en esthetisch aangenaam. En hoewel de hoofdpersoon, Otis, niet zo verontrust is als Rue, gaan ze allebei naar de middelbare school, worstelen ze in hun liefdesleven en voelen ze zich over het algemeen ongemakkelijk in hun vel.

Hoewel het luchtig is, heeft seksuele voorlichting ook enkele serieuze onderwerpen aangesneden, zoals homofobie, drugsmisbruik, aanranding en pesten.

5 Groot Leger

groot leger
groot leger

Grand Army ging in première in oktober 2020 en is daarmee een van de nieuwste toevoegingen aan het tienerdrama-genre. Het verhaal draait om vijf studenten die naar een middelbare school in Brooklyn gaan. Het is ruig, realistisch en emotioneel - net zoals Euphoria-fans het leuk vinden.

Net als bij Euphoria richt Grand Army zich niet alleen op de studenten, maar verkent het ook hun families en hun huizen. Deze studenten hebben geen gemakkelijk leven; terwijl ze door het leven gaan, komen ze oog in oog te staan met racisme, aanranding en homofobie.

4 Ik vind dit niet oké

Ik ben hier niet oké mee
Ik ben hier niet oké mee

Dit op stripboeken geïnspireerde komische tienerdrama kwam uit in februari 2020. De hoofdpersoon is een angstige 17-jarige Sydney, een meisje dat het zat is om op haar tenen te lopen rond het feit dat haar vader een jaar zelfmoord heeft gepleegd eerder. Ze begint bepaalde bovennatuurlijke krachten te vertonen, maar die lijken haar meer een last. Ze wil tenslotte gewoon als normaal worden beschouwd.

Ondanks dat Syd superheldachtige krachten heeft, komt I Am Not Okay With This ongelooflijk realistisch over. Het enige nadeel is dat er maar één seizoen beschikbaar is om naar te kijken.

3 Durf me

Daag me uit
Daag me uit

Tienermeisjes kunnen ongelooflijk wreed zijn tegen elkaar. Dare Me speelt zich af ergens in het Midwesten en verkent de machtsdynamiek binnen een groep cheerleaders.

Euphoria was op verschillende niveaus verontrustend, maar alle vrouwelijke personages leken tenminste met elkaar overweg te kunnen en koesterden geen wrok jegens elkaar. Dare Me is zoiets niet; deze meiden zijn bereid om bijna alles te doen om vooruit te komen.

2 Drugs online verkopen (snel)

Snel online drugs verkopen?
Snel online drugs verkopen?

Deze Duitse coming-of-age komedie/drama heeft twee seizoenen, dus het zou moeten duren tot Euphoria's 'Jules special' uitkomt. Het is een verhaal over twee impopulaire middelbare scholieren die besluiten ecstasy online te gaan verkopen omdat een bepaalde romantische interesse hen leuk lijkt te vinden.

Voor ze het weten, worden ze een van de grootste distributeurs in Europa. Wat de show vooral interessant maakt, is het feit dat het gebaseerd is op ware gebeurtenissen.

1 Huiden

Huiden
Huiden

Skins heeft bijna alles wat Euphoria doet, behalve smartphones. Het volgt een groep Britse middelbare scholieren die met allerlei soorten strijd te maken krijgen: verslaving, eetstoornissen en psychische aandoeningen. Net als Euphoria wijst de show er schrijnend op dat al deze problemen van thuis afkomstig zijn en niet van de tieners zelf.

Skins heeft zeven afleveringen, maar de generatie tieners verandert elke twee seizoenen. De eerste generatie wordt over het algemeen nog steeds als de beste van de show beschouwd.

Aanbevolen: