De waarheid over het casten van 'Wedding Crashers

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van 'Wedding Crashers
De waarheid over het casten van 'Wedding Crashers
Anonim

Casting is alles, vooral in een komedie. Hoewel het script voor The Princess Bride briljant was, waren het echt de acteurs die het tot leven brachten. Dit geldt des te meer voor de cast van een show als Seinfeld en zeker van Wedding Crashers.

De komedie uit 2005 was een groot succes aan de kassa en later met dvd-verkoop. De film, die werd geregisseerd door David Dobkin en geschreven door Steve Faber en Bob Fisher, leverde Owen Wilson veel geld op, net als voor Vince Vaughn. De twee jongens vormden het middelpunt van de komedie, die was gebaseerd op de echte bruiloftscrashervaringen van de producent en ontwikkeld door de schrijvers, regisseur en zelfs de acteurs zelf. Maar de film ging niet alleen over de personages van Vince en Owen. Een schare andere getalenteerde acteurs was verantwoordelijk voor het leven inblazen in deze klassieke komedie.

Dit is de waarheid over het casten van Wedding Crashers…

Vince en Owen erbij betrekken

Volgens een diepgaande geschiedenis van Wedding Crashers door Mel Magazine, ontstond het idee voor de film toen Steve Faber en Bob Fisher vergaderingen hielden in Hollywood. Vervolgens kregen ze de opdracht om een script te schrijven over het idee dat uiteindelijk in handen kwam van de regisseur van Shanghai Knights, David Dobkin. Tijdens de première van de film, met Owen Wilson in de hoofdrol, zag David hoe Owen omging met Vince Vaughn, die ook aanwezig was.

"We waren op de afterparty en ik praat met Vince en kijk naar Owen", legde David uit aan Mel Magazine. 'Ik zweer het, Abbott en Costello kwamen in mijn hoofd. Ik herinner me dat ik mijn agent greep en zei: 'Ik wil iets vinden voor Vince en Owen.' Hij wist dat ik op zoek was naar een komedie met een R-rating. Letterlijk, acht weken later, belde hij me op en zei: 'Volgens mij heb ik het script net gelezen.' Mijn agent stuurde het script naar mij en ik zag wat het voor hen beiden zou kunnen zijn, vooral voor Vince, want Vince en ik waren al vijf jaar op zoek naar een film en je wilt niet schommelen totdat je je kent. heb het ding dat een schot in de roos gaat worden."

Nadat David Owen en Vince had overtuigd om het te doen, richtte David zijn zinnen op de rest van de personages…

De All-Star Cast van Wedding Crashers invullen

Destijds stond Bradley Cooper alleen bekend om zijn rol in Alias. Hij was in principe onbekend. Wie had gedacht dat hij zo perfect zou zijn voor de rol.

"Mijn gezegde is dat je nooit, maar dan ook nooit iemand in de kamer inhuurt - je moet altijd teruggaan om de band te bekijken", legde David uit over het auditieproces. "Bradley Cooper is de enige persoon die een uitzondering was. Ik kon niemand [voor die rol] vinden, en toen kwam hij de kamer binnen en hij was geweldig. Hij was als een volbloed. Ik herinner me dat ik naar hem toe ging en zei: 'Kerel, je bent geweldig! Jij hebt de rol!'"

Een andere vrijwel onbekende acteur die hem in de auditiekamer uit het park sloeg, was Isla Fisher.

"Isla Fisher was de grappigste auditie ooit", aldus castingdirector Lisa Beach. "Ze kwam de kamer binnen en deed de scène waarin ze de make-up op [Vaughn's personage] in de badkamer aanbrengt en plotseling gek wordt. En Isla, durf ik te zeggen, spreidde haar benen, plofte me neer op mijn rug, en kroop gewoon over me heen."

Wat betreft het personage van Claire, die uiteindelijk werd gespeeld door Rachel McAdams, hadden David en Lisa het veel, veel moeilijker om de juiste acteur te vinden. Ze beweren zelfs meer dan 200 acteurs voor die rol te hebben gezien. Het werd zo veel dat de studio (New Line Cinema) David dwong een beslissing te nemen over de acteur die tegenover Owen Wilson zou schitteren.

"De allerlaatste persoon voor die ontmoeting was Rachel McAdams," zei David."Ze was de enige persoon die de rol goed kon spelen. [Claire] zat midden in een ietwat vrouwonvriendelijke, rijke Amerikaanse dynastie. Ik wilde niet dat ze haar familie haatte; ik wilde iemand die zich daardoor gevangen voelde en jij had medelijden met haar. Je wist dat ze van deze mensen hield, maar ze was in de war."

Rachel was geïnteresseerd in de rol omdat ze meteen een rapport had met de regisseur. En de acteurs die ze kozen om haar ouders te spelen waren ook aanlokkelijk. Natuurlijk hebben we het over Jane Seymour en Christopher Walken.

Volgens Jane Seymour probeerde elke acteur in haar leeftijdsgroep voor de rol. Jane was niet meer gewend om audities te doen vanwege haar sterrenkracht, maar werd gedwongen om er een te doen voor Wedding Crashers. Blijkbaar heeft ze het in de kamer vermoord, vooral omdat ze het script zo grappig vond en veel had om mee te spelen.

Wat betreft de rol van senator Cleary, de studio was geïnteresseerd in mensen als Harrison Ford of Burt Reynolds. Maar David ging helemaal over Christopher Walken omdat hij wist dat de Sleepy Hollow-acteur "geen vinger hoefde uit te steken om mensen bang voor hem te maken."

Aangezien David hem als een van de beste acteurs ter wereld beschouwde, was het een no-brainer om hem te casten… Hij zou niets meer hoeven te regisseren. Hij kon gewoon achterover leunen en naar een meesterwerk kijken.

Gelukkig voor David had hij zo'n beetje deze ervaring met elke betrokken acteur… Daarom is een goede casting zo belangrijk.

Aanbevolen: