De echte reden waarom de makers van 'The Mask' Cameron Diaz casten

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom de makers van 'The Mask' Cameron Diaz casten
De echte reden waarom de makers van 'The Mask' Cameron Diaz casten
Anonim

De chemie tussen Jim Carrey en Cameron Diaz in 'The Mask' was zo vurig dat fans echt denken dat het paar uitging… En misschien hebben ze gelijk… Misschien hebben ze het mis. Het belangrijkste is dat hun connectie op het scherm voelbaar was en het hilarische 1994 tot een bonafide hit maakte. Hoewel de film Jim Carrey financieel voor het leven oprichtte, was het ook extreem belangrijk voor Cameron Diaz… Het was tenslotte haar doorbraakfilm.

Hoewel we enigszins teleurgesteld zijn dat het lijkt alsof Cameron klaar is met Hollywood, heeft ze tijdens haar carrière veel bereikt. Maar geen van haar prestaties zou mogelijk zijn geweest zonder 'The Mask'. Dankzij een uitstekende mondelinge geschiedenis van Forbes over de creatie van 'The Mask', weten we de echte reden waarom ze werd gecast in de rol van Tina Carlyle.

De oorspronkelijk gezochte regisseur Anna Nicole Smith

De oorspronkelijke visie voor de liefdesrol van Tina Carlyle was een veel molligere vrouw. De regisseur, Chuck Russell, wilde zelfs iemand die eruitzag als de vrouw van Roger Rabbit in Who Framed Roger Rabbit?

"Oorspronkelijk was de mening van de regisseur van Roger Rabbit en dus wilde hij dat Anna Nicole Smith, die ermee had ingestemd om de film te maken en zich op het laatste moment min of meer terugtrok om Naked Gun 33 1⁄3 te maken: De Final Insult in een bijrol", vertelde producer Robert Engelman aan Forbes. "De regisseur was verpletterd en dacht dat we de film moesten annuleren, maar we [en] bleven kijken en kijken. Op een dag waren we allemaal op een Academy-feest en op de catwalk zagen we Cameron Diaz en we zeiden allemaal: 'Ja, zo iemand zoeken we.' Dus wendde ik me tot de castingagent en zei: "Haal haar. Laten we haar tenminste interviewen." En dat hebben we gedaan en zo is het ontstaan."

Regie Chuck Russell beweert dat ze veel verschillende acteurs hebben gelezen voor de rol van Tina. Maar Cameron viel op en trok meteen ook zijn aandacht.

"Het ding aan Cameron dat heel erg interessant was [was dat] ze persoonlijk grappig is", legde regisseur Chuck Russell uit. "Ze was grappig vanaf dag 1 en had veel lef en veel hart. Je hebt iemand die slim en grappig is en die op zo'n geweldige manier voor zichzelf opkomt. In de zeer vroege lezingen was Jim Carrey beter lezen met Cameron, dus dat is wat mensen niet beseffen. Er bestaat echt zoiets als chemie."

Vanwege het opvallende imago van Cameron op de catwalk en haar directe connectie met Jim, raakten de filmmakers zo gecharmeerd dat ze in feite het hele deel opnieuw bedachten. In het originele script was het personage van Tina zelfs een stuk scherper. Maar het publiek werd meteen verliefd op Cameron. Ze kon de rol van 'slecht meisje' niet helemaal vervullen. Daarom is zoveel van het karakter veranderd, alleen maar om te passen bij de prestaties en algemene energie van Cameron.

Iedereen werd verliefd op het 'nieuwe meisje'

De maker van de strip 'The Mask' was ook erg ingenomen met Cameron Diaz, volgens Forbes.

"Er was een kostuumregisseur uit de eerste film waar ik bij betrokken was die me bleef bellen en zei: 'Je moet dit meisje zien, je moet dit meisje zien'", zei stripboekmaker Mike Richardson. "Ik vroeg: 'Nou, wat heeft ze gedaan?' Hij zei: 'Ze heeft niets gedaan, ze is nieuw.' Je negeert dat min of meer, maar uiteindelijk kreeg ze een auditie en kreeg ze de rol en dat is Cameron Diaz. Ik denk dat de eerste keer dat deze vrouw me belde, Cameron net afgestudeerd was van de middelbare school of net was afgestudeerd. Maar toen we de film maakten, werd ze 21 op de set. En ze was geweldig."

Cameron was zelfs zo 'geweldig' dat de film haar carrière lanceerde. En het deed hetzelfde voor Jim Carrey, samen met 'Ace Ventura' dat in hetzelfde jaar debuteerde als 'The Mask'.

"In die tijd was ze echt een niemand", beweerde Craig Stearns, ontwerper van maskerproductie. "Dus, we hadden eigenlijk twee niemand-acteurs in deze semi-low-budget film, maar het had veel te bieden omdat het script zo goed was en het had zo'n geweldige mix van komedie en drama en actie en zo veel andere dingen vermengden zich."

Cameron en Jim's connectie op het scherm werd onmiddellijk herkend door iedereen in de crew. De twee acteurs waren constant bezig met elkaar te kraken en dit gaf de crew en de rest van de cast constant plezier. En het lijdt geen twijfel dat deze energie ook door het publiek werd opgepikt. Per slot van rekening heeft het de actie-komedie naar een hoger niveau getild en iets onvergetelijks gecreëerd.

Aanbevolen: