Waarom de maker van 'ALF' Disney afwees

Inhoudsopgave:

Waarom de maker van 'ALF' Disney afwees
Waarom de maker van 'ALF' Disney afwees
Anonim

Het ding met klassieke sitcoms is dat ze vandaag net zo goed zijn als toen ze voor het eerst werden uitgezonden. Hoewel veel van de grappen misschien verouderd zijn, lijken de uitvoeringen en algemene energie altijd op het juiste moment, relevant en herkenbaar. Dit geldt met name voor de grootste familie sitcoms. Voor velen is 'ALF', dat tussen 1986 en 1990 op NBC draaide, een van de geweldige sitcoms voor gezinnen. Maar zou het net zo succesvol zijn geweest als het bij Disney was geland? We weten niet zeker of de mede-makers van de show, Paul Fusco en Tom Patchett, er zo over denken. Hoewel ze misschien niet de vijandigheid jegens Disney hebben die Quentin Tarantino heeft, is er een reden waarom ze hun bijdehante alien van Melmac niet onder het Mickey Moose-logo wilden hebben.

'ALF' was voorbestemd om een fenomeen te worden en sommige netwerken zouden dat beter kunnen zien dan andere

Dankzij een diepgaande mondelinge geschiedenis door Mental Floss weten we heel wat over de oprichting van 'ALF'. Het was een passieproject van een vrijwel onbekende poppenspeler en goochelaar genaamd Paul Fusco, die helemaal in het teken stond van zijn idee van een marionet-alien dat neerstortte in de garage van een typisch voorstedelijk gezin en vervolgens besluit om op te gaan in hun levensstijl… terwijl ze proberen hun kat op te eten, natuurlijk.

Paul Fusco en ALF
Paul Fusco en ALF

Uiteindelijk ging de show naar NBC, die aanvankelijk gemengde gevoelens had over zijn idee. Dit komt omdat ze de alien niet schattig vonden. In feite noemden ze ALF "een Teddy Ruxpin-beer die [lijkt alsof hij] vreselijk misvormd was door een draaideur". Toch kwam iemand erachter dat de show enorm populair zou zijn voor het netwerk. Immers, de merchandising alleen al leverde NBC een hoop geld op. ALF werd, net als Kermit The Frog en de andere Jim Henson-personages, zelf een beroemdheid. En veel hiervan had te maken met Paul's uitstekende optreden als de hertendrinkende, chaosgevoelige buitenaardse marionet.

Het publiek was dol op de show… Max Wright, de live-action ster van de show (Willie Tanner)… niet zozeer. Maar zet de krakers opzij, ALF was een fenomeen.

Hoewel NBC even de tijd nam om de bliksem te realiseren in een fles die ze hadden gevangen, was Disney helemaal op het idee toen het naar hen werd gegooid … Maar Paul was niet geïnteresseerd om met hen samen te werken …

De belangrijkste reden waarom Paul Fusco een groot deel van het geld bij een enorm bedrijf afwees, was dat hij niet wilde dat zijn hele leven in het bezit was van Disney.

"Ik had het idee voor de show en Disney wilde het kopen", vertelde Paul Fusco aan Mental Floss. "Als je voor Disney werkte, bezaten ze alles. Ze bezaten jou, slot, voorraad en vat. Ik kon niet omgaan met iets dat W alt Disney's ALF heette, dus ik wees ze af."

Show van de familie Alf en de leerlooier
Show van de familie Alf en de leerlooier

Het duurde even voordat de show de juiste deal kreeg

Een geweldige show heeft altijd een geweldig team nodig. Dit is de reden waarom Paul Fusco Tom Patchett nodig had, die uiteindelijk de co-creator en schrijver van de show werd.

"Ik had met Dabney Coleman gewerkt aan een show genaamd Buffalo Bill," legde Tom uit. "Het hoofdpersonage was als ALF in termen van brutaal zijn. Mijn manager vertelde me dat een poppenspeler genaamd Paul Fusco me wilde ontmoeten omdat hij de show leuk vond. Ik had al aan twee Muppet-films gewerkt en ik dacht: 'Goh, ik weet niet ik weet het niet.'"

Paul vond dat Toms show helemaal in lijn was met het gevoel voor humor dat hij voor 'ALF' wilde hebben.

"Ik herinner me dat ik Paul ontmoette in de kantoren van [manager] Bernie Brillstein," zei Tom. "Bernie kende Paul destijds niet. Dit was eerder. Hij raakte erg van streek. 'Wat doet die verdomde pop hier?' Hij vertegenwoordigde Jim Henson en wilde geen andere poppen in de buurt. Toen zag hij ALF en zei tegen mij: 'Tom, ik heb één woord voor je: Merchandising.' Dat is showbizz."

ALF-feestje
ALF-feestje

Paul wist dat het karakter van ALF (evenals zijn optreden) uiteindelijk mensen op het idee zou verkopen. Dus sleepte hij de charmant politiek incorrecte ALF zelfs mee naar feestjes en comedyclubs om de antwoorden te krijgen die hij nodig had.

De uitvoering en het karakter hebben Tom zeker overtuigd van het idee. Tom had eerder met zowel Jim Henson als Frank Oz gewerkt, dus Paul had een sterk talent om mee te vergelijken.

"Ik heb de beste gezien, en ik denk dat Paul daarboven zit", gaf Tom toe. "Ik zou zeggen dat Paul het personage heeft gemaakt en dat ik de show heb gemaakt. Ik had het geluk om met de Muppets te hebben gewerkt en wist wat er nodig was om het geloofwaardig te maken."

Tom en Paul wisten dat dat iets speciaals had, daarom duurde het zo lang om de show te verkopen. In feite hebben ze 'ALF' twee of drie jaar lang aan bedrijven gepitcht, volgens het Mental Floss-artikel. Tussen Disney die hun hele leven wilde bezitten en andere netwerken die de show 'te zoetsappig' wilden maken, besloten Paul en Tom de tijd te nemen om de juiste partner te vinden.

Uiteindelijk hielp Bernie Brillstein ze op te zetten bij NBC, die echt een hit nodig had na een reeks vreselijke mislukkingen. NBC-president Brandon Tartikoff, de man achter Cheers and Family Ties, zag iets in de show en de rest is geschiedenis.

Aanbevolen: