Onlangs uitgebrachte Netflix-serie 'Alice in Borderland'-trends op Twitter, zoals fans het vergelijken met 'Death Note

Onlangs uitgebrachte Netflix-serie 'Alice in Borderland'-trends op Twitter, zoals fans het vergelijken met 'Death Note
Onlangs uitgebrachte Netflix-serie 'Alice in Borderland'-trends op Twitter, zoals fans het vergelijken met 'Death Note
Anonim

Het is nooit leuk als Amerikaanse productiehuizen een voorliefde hebben voor een manga of een anime. Vergoelijken, verloren culturele contexten, afwijkingen van het originele werk komen veel voor onder voorbeelden van deze aanpassingen, dus het is heel normaal dat anime-fans op hun hoede zijn voor westerse aanpassingen.

Netflix is echter de duidelijke winnaar als het gaat om niet-Aziatische bedrijven die in het manga/anime-genre werken, en de nieuwste kanshebber om zijn kijkers te grijpen was Alice In Borderland.

Alice In Borderland, uitgebracht op Netflix op 10 december, is een Japanse thriller-dramaserie gebaseerd op de gelijknamige manga van Haro Aso.

De show draait om een jonge man genaamd Arisu, die tot nu toe zijn leven behoorlijk saai heeft gevonden. Geen baan, geen ijver voor nieuwe ervaringen… het enige waardoor hij door wilde blijven gaan waren videogames.

Maar op een dag bevindt Arisu zich in een verlaten versie van Tokio, waar hij gevaarlijke en gewelddadige taken moet uitvoeren om te overleven - net als een van zijn videogames. Arisu en zijn vrienden, Chota en Karube, moeten bijblijven om in leven te blijven, en ondergaan extreme fysieke en emotionele kwelling terwijl ze het 'spel' spelen en proberen de zin van het leven te achterhalen.

Gerelateerd: Netflix's 'One Piece' Showrunner zegt dat hij de anime ziet, droomt en denkt

Critici zeggen dat regisseur Shinsuke Sato geweldig werk heeft geleverd door de mangapanelen op het storyboard en in een frame te visualiseren. De donkere, spannende thema's zijn net zo sterk als in de originele werken.

Het blijkt dat de sciencefictionserie een absolute traktatie is voor alle manga- en animeliefhebbers die er zijn, en ze konden hun liefde niet bedwingen toen ze naar Twitter gingen.

Twitter's liefde voor Alice In Borderland prees de show ook om zijn goede spanning, sciencefiction en drama-inhoud, en velen zeiden dat deze succesvolle live-action-aanpassing was wat de live-actionversie van Death Note had moeten zijn. wat een cult-klassieke anime was die blijkbaar niet zo goed vertaalde als het in live-actie werd gedaan.

Het helpt dat het gemakkelijk was om de verhaallijn van Alice in Borderland te vergelijken met de psychologische wendingen in Death Note, dat ook bekend stond om zijn geestverruimende, spannende en spannende aspecten.

Deze aanpassing die goed gaat, is een groot moment voor anime-fans. Andere eerdere live-action-aanpassingen, zoals Attack On Titan en Fullmetal Alchemist, werden universeel gepand door zowel fans als critici. Zelfs de live-actionversie van Avatar: The Last Airbender, die om te beginnen een Amerikaanse anime was, liet fans koud en teleurgesteld achter. Deze Netflix-interpretatie is zo goed als het is en belooft veel goeds voor de toekomst van anime.

Aanbevolen: