Hoe Eminem zijn ongelooflijke vermogen uitgeeft

Inhoudsopgave:

Hoe Eminem zijn ongelooflijke vermogen uitgeeft
Hoe Eminem zijn ongelooflijke vermogen uitgeeft
Anonim

Gedurende de loop van zijn carrière heeft Eminem's ambtstermijn als een van de groten in de hiphop zoveel veranderingen ondergaan. De opkomst van de Detroit-rapper tot superster begon eind jaren negentig, toen hij tekende bij Dr. Dre's toen pas opgerichte Aftermath Entertainment, en de rest is geschiedenis. De Slim Shady LP, The Marshall Mathers LP en The Eminem Show brachten hem op de Mount Rushmore van hiphop, en zijn lange levensduur in het spel is niet twijfelachtig.

Em's nettowaarde klokt op ongeveer $ 230 miljoen, afkomstig van albumverkopen, wereldtournees, endossementdeals en andere zakelijke entiteiten. Het is niet verwonderlijk, want de rapper scoort altijd geweldige nummers elke keer dat hij iets laat vallen. Em zelf beweert echter dat hij "niet bepaald" graag geld uitgeeft, dus wat doet hij dan met al het geld?

6 Eminem lanceerde zijn eigen restaurant

Naast zijn indrukwekkende portfolio in muziek, houdt Eminem zich bezig met zijn restaurantbedrijf. Hij lanceerde eerder deze september zijn 'Mom's Spaghetti'-restaurant in Detroit, een duidelijke knipoog naar zijn met een Oscar bekroonde raphit 'Lose Yourself' uit 2002. Het restaurantconcept, gevestigd in Union Assembly in Detroit, begon helemaal in 2017 tijdens het Revival-albumtijdperk toen het begon als een pop-upwinkel. Hij maakte zelfs een verrassende verschijning tijdens de openingsdag en diende voor de eerste tien fans die naar de winkel komen.

5 Hij verzamelt zeldzame stripboeken

Voordat hij een rapper was, was de jonge Marshall Mathers een stripboeknerd. Nadat hij er met zijn microfoon vandoor is gegaan, verflauwt Ems enthousiasme voor stripboeken niet. Naast zijn indrukwekkende stripcollectie van Marvel, DC, en meer, bezit hij zelfs een van 's werelds zeldzaamste stripboeken die naar verluidt meer dan $ 1 miljoen waard is: Amazing Fantasy 15 uit 1962.

"Alleen al die stukjes geschiedenis kunnen hebben is krankzinnig. Ik zou niet de confrontatie willen aangaan met iemand die de kennis van stripboeken vergelijkt, maar ik weet er behoorlijk wat van", vertelde hij Genius over zijn verzameling.

4 Eminem heeft miljoenen uitgegeven aan twee eigendommen in Michigan

Terwijl Eminem tot superster groeide, dumpte hij snel zijn woonwagen voor twee miljoen herenhuizen in Michigan. Hij kocht een herenhuis in Rochester Hills in 2003 voor maar liefst $ 4,75 miljoen, met 22 kamers, gigantische 17, 500 vierkante meter aan leefruimte, een basketbalveld, een indrukwekkend zwembad en meer. Hij verkocht het pand in 2017 door voor "slechts" $ 1,9 miljoen, zoals Daily Mail meldde, omdat hij liever in zijn andere huis in Clinton Township woont.

3 Hij bouwde zijn eigen platenlabel

Dankzij het succes van The Slim Shady LP eind jaren negentig hebben Eminem en zijn oude manager Paul Rosenberg Shady Records opgericht. Het label, opgericht in 1999, kende begin jaren 2000 enorm succes met het lanceren van vele hiphopsterren uit die tijd van 50 Cent, Obie Trice, G-Unit en meer. Helaas heeft het label de afgelopen jaren veel artiesten zien komen en gaan. Shady Records dient nu als thuisbasis voor Westside Boogie, Conway the Machine en onafhankelijke rapper Grip.

"Natuurlijk willen we dat iedereen die bij Shady tekent, slaagt. Maar eerst en vooral hebben we ons altijd gericht op het rauwe talent en de bekwaamheid van de artiest als MC. We zijn daar altijd vrij duidelijk over geweest. het belangrijkste waar we naar op zoek zijn: fundamentele vaardigheden en mechanica van hoog niveau zijn absoluut de prioriteit ", vertelde hij over zijn filosofie om artiesten te contracteren met Shady.

2 Eminem heeft zijn kinderen opgevoed

Em is altijd een vader geweest voor rapper. Hij had moeite om Hailie, geboren in 1996, groot te brengen vanwege de tekortkomingen van zijn familie. Nu hij miljoenen heeft vergaard, heeft hij behoorlijk goed werk geleverd bij het opvoeden van zijn dochter. Daarnaast adopteerde hij er nog twee, Alaina en Whitney Scott Mathers. Hij zorgde ook voor Nathan, zijn jongere halfbroer met 14 jaar en nam hem onder zijn wettelijke voogdij.

"Ik heb een nichtje dat ik ook heb helpen opvoeden, dat is een beetje als een dochter voor mij, net als een dochter en ze is 26 en dan heb ik een jongere die nu 17 is", zei hij tijdens een aflevering van Hotboxin' podcast met Mike Tyson. "Dus als ik denk aan mijn prestaties, is dat waar ik waarschijnlijk het meest trots op ben, het kunnen opvoeden van kinderen."

1 Eminem richtte de Marshall Mathers Foundation op

Ten slotte richtte Eminem in 2002 de Marshall Mathers Foundation op. Volgens de website van de rapper is het "een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor hulp aan kansarme en risicojongeren, voornamelijk in Detroit, Michigan en de omliggende gemeenschappen."

De Marshall Mathers Foundation heeft in de loop der jaren tal van filantropische doelen gemaakt, van het verstrekken van gratis 'Mom's Spaghetti'-ma altijden voor eerstelijns gezondheidswerkers tijdens de aanhoudende pandemie tot het inzamelen van meer dan $ 3 miljoen voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester in 2017.

Aanbevolen: