Zal Thora Birch een comeback maken in Hollywood nadat hij op de zwarte lijst is gezet?

Inhoudsopgave:

Zal Thora Birch een comeback maken in Hollywood nadat hij op de zwarte lijst is gezet?
Zal Thora Birch een comeback maken in Hollywood nadat hij op de zwarte lijst is gezet?
Anonim

Enkele jaren geleden deed Thora Birch het goed voor zichzelf. Ze stond zelfs aan de vooravond van een superster en speelde gedurende haar carrière in verschillende hitfilms. In korte tijd wist de toen nog jonge actrice ook het scherm te delen met onder meer Harrison Ford, Samuel L. Jackson, Allison Janney, Sarah Jessica Parker, Bette Midler, Benjamin Bratt en Willem Dafoe.

Maar dan komt Birch schijnbaar op de zwarte lijst te staan. Sindsdien is ze niet meer zo zichtbaar geweest in Hollywood. Dat gezegd hebbende, is er reden om aan te nemen dat de actrice een comeback maakt.

Thora Birch begon als kindacteur

Net als Drew Barrymore, Dakota Fanning, Jodie Foster, Ryan Gosling en Miley Cyrus, begon Birch in Hollywood toen ze nog maar een kind was. Aanvankelijk speelde ze in tv-series als Day by Day en Parenthood. Birch verscheen ook kort in de hitshow Doogie Howser, M. D.

Naarmate ze ouder werd, begon Birch ook filmprojecten op zich te nemen. Om te beginnen speelde ze in de cultklassieker Hocus Pocus uit 1993. Kort daarna verscheen de actrice ook in Clear and Present Danger met Ford. Ondertussen voegde Birch zich ook bij de cast van het coming-of-age-drama Now and Then. Slechts een paar jaar later werd de actrice ook gecast in de met een Oscar bekroonde film American Beauty, die door velen wordt beschouwd als de doorbraakfilm van Birch.

Na het succes van American Beauty bleef Birch verschillende rollen in verschillende films boeken. Deze omvatten de voor een Oscar genomineerde film Ghost World, waarin ook Scarlett Johansson en Steve Buscemi te zien zijn. De regisseur van de film, Terry Zwigoff, was er niet echt van overtuigd dat Birch de angstige tiener Enid kon spelen, maar de actrice zette zich in voor de rol. "Ik was aanvankelijk op mijn hoede om haar in te huren voor de rol van Enid omdat ze een enigszins vergelijkbare rol speelde in American Beauty en ik wilde onderscheid maken tussen de twee delen", vertelde Zwigoff aan Interview."Maar Thora was echt volhardend en toegewijd en wilde echt de rol en bleef achter me aan." Birch ging zelfs zo ver dat hij 20 pond won voor de rol.

Vanaf het begin is Birch's toewijding aan het werk altijd duidelijk geweest. Dat gezegd hebbende, merkte de actrice dat ze klein en klein werd buitengesloten. Al snel kwamen de grote aanbiedingen niet meer binnen.

Waarom stond Thora Birch op de zwarte lijst?

In 2014 maakte Birch duidelijk dat het nooit haar bedoeling was om uit Hollywood te verdwijnen. Het is waar dat de actrice nog steeds banen boekte (ze deed verschillende films, geen hits). Degenen die kwamen, waren echter niet zoals ze gewend was. "Het maakt me boos als je die zin gebruikt omdat ik geen stap terug heb gedaan", vertelde Birch zelfs aan The Guardian. "Ik was altijd aan het werk, alleen lette niemand erop."

In sommige opzichten wist Birch waarom Hollywood haar verliet. "Ik probeerde een dunne lijn te bewandelen tussen aanlokkelijk en enigszins glamoureus zijn, maar een sterke identiteit behouden en dingen nastreven die een beetje meer bedachtzaam waren, en ik denk dat niemand echt wilde dat vrouwen dat op dat moment deden", legde de actrice uit."Ik nam gewoon geen advies aan en ik denk dat mensen boos op me werden omdat ik geen advies aannam."

Ondertussen, jaren later, onthulde ze ook dat ze op een gegeven moment besloot om een pauze te nemen. Toen ze echter een stap achteruit deed, realiseerde Birch zich ook dat ze nog niet klaar was met acteren. "Ik wilde ademen en dingen opnieuw evalueren", vertelde ze in 2019 aan W Magazine..” Sindsdien heeft Birch haar tempo opgepikt.

Hier is hoe Thora Birch haar comeback heeft georganiseerd

In de afgelopen jaren speelde Birch in het drama Affairs of State uit 2018 en volgde dit op met een rol in het veelgeprezen drama uit 2019 The Last Black Man in San Francisco. Dat gezegd hebbende, verschijnt ze slechts kort tegen het einde van de film. Over haar 'cameo' vertelde regisseur Joe Talbot (die een fan is van Ghost World) aan KQED: Het is een beetje alsof Enid naar San Francisco is verhuisd en een baan heeft gekregen die ze haatte in de technologie en nooit uit de bus kwam aan het einde van de film. Ondertussen verscheen Birch dat jaar ook in twee andere films.

Tegelijkertijd waagde de actrice zich ook weer aan episodisch, en werd ze in The Walking Dead gecast als Mary/Gamma. Het bleek dat het een rol was die te mooi was om te laten liggen. "Ik had een paar kansen om misschien binnen te komen en mijn waren voor de show in te dienen, maar ik zat gewoon vast met het een of ander", vertelde Birch aan Entertainment Weekly. "Maar toen, uit het niets, belden mijn mensen me en ze zeiden: 'Weet je, we kregen dit telefoontje van de casting van Walking Dead', en ze zeiden: 'Je wilt hier zeker naar kijken.'”

En hoewel fans misschien hadden gehoopt dat Gamma op de een of andere manier zou terugkeren tijdens het laatste seizoen van de show, lijkt dat onwaarschijnlijk aangezien Mary al was gestorven in de handen van Gamma. Bovendien vertelde Kang ook aan The U. S. Sun dat er een "beperkte boog" zou zijn voor het karakter van Birch. "In elke vorm van oorlog zijn er slachtoffers in veel verschillende arena's en omdat ze die persoon is die twee kanten speelt, bevond ze zich in een unieke gevaarlijke positie", legde ze uit.

Ondertussen zal Birch de volgende hoofdrol spelen in de actiethriller 13 Minutes naast Amy Smart, Anne Heche, Paz Vega en Peter Facinelli. De actrice is woensdag ook gehecht aan de Addams Family-spin-off van Netflix. De cast wordt geleid door Jenna Ortega, Catherine Zeta-Jones en Luis Guzmán.

Aanbevolen: