Second Night Of Travis Scott's Astroworld geannuleerd na Stampede

Second Night Of Travis Scott's Astroworld geannuleerd na Stampede
Second Night Of Travis Scott's Astroworld geannuleerd na Stampede
Anonim

Festivalfunctionarissen besloten de tweede van het driedaagse Astroworld Festival te annuleren na een stormloop waarbij acht mensen om het leven kwamen.

Als reactie op de stormloop op een Travis Scott-show, hebben hij en festivalfunctionarissen besloten de tweede avond van Scott's Astroworld Festival in Houston, Texas te annuleren. Deze reactie komt kort na het incident op 5 november, waarbij acht mensen omkwamen en meer dan driehonderd naar het ziekenhuis werden gestuurd. TMZ meldde ook dat elf mensen een hartstilstand kregen.

Scott heeft sindsdien op Twitter gereageerd op het incident en gebeden gestuurd naar de families die door het verlies zijn getroffen. Hij bedankte ook de politie en brandweer van Houston, evenals het NRG Park voor hun reactie en steun.

In tegenstelling tot Twitter heeft Scott geen reactie op de kwestie gestuurd op Instagram. Fans hebben echter gereageerd op zijn nieuwste Instagram-foto door hem te vertellen de show te stoppen omdat er mensen sterven. Later stroomden de reacties binnen van fans die de rapper opriepen om het festival volledig te annuleren.

Scott lanceerde het Astroworld Festival in 2018 en zei dat zijn motivatie erachter was om "de geliefde geest en nostalgie van Astroworld terug te brengen, waardoor een kinderdroom van Travis uitkomt". in de Netflix-documentaire Look Mom I Can Fly uit 2019.

Het Astroworld Festival van dit jaar was het eerste met meerdere doden en gewonden van toeschouwers tijdens een enkele uitvoering. Hoewel er veiligheidsmaatregelen waren genomen, waren ze geen partij voor de toeschouwers die meedogenloos werden voordat Scott's set begon. Echter, de menigte escaleerde na Scott's optreden met speciale gast Drake.

Omdat hij zich niet bewust was van de ernst van de situatie, stopte Scott de show verschillende keren tijdens zijn set nadat hij had opgemerkt dat enkele van zijn fans in nood waren. Hij vertelde de beveiliging om ervoor te zorgen dat ze niet gewond raakten. Voordat het nieuws op sociale media bekend werd, smeekten festivalgangers ambtenaren om de show te stoppen, waarbij een van de aanwezigen schreeuwde: "Er is daar iemand dood!" De show ging echter door. Op het moment van deze publicatie is het niet bekend of Scott ervan op de hoogte is gebracht dat publieksleden hebben verzocht om de show te beëindigen.

Scott's vriendin Kylie Jenner en dochter Stormi waren beide aanwezig. Jenner en hun dochter zijn momenteel veilig en ongedeerd na het festival. Voordat de gebeurtenissen plaatsvonden, plaatste Jenner video's van zijn optredens van de show van 6 november op haar Instagram-verhaal.

The Astroworld Instagram plaatste een verklaring over het evenement en zei: "onze harten zijn vanavond bij de Astroworld Festival-familie - vooral degenen die we hebben verloren en hun geliefden." Als de derde nacht van Astroworld zou plaatsvinden, zal waarschijnlijk een verhoging van de veiligheidsprotocollen worden geïmplementeerd. De doodsoorzaken van de acht mensen worden momenteel onderzocht. De acht mensen die stierven waren tussen de 16 en 23 jaar oud.

Aanbevolen: