Waarom de nieuwe Kermit The Frog-stem Disney's 'Muppets' onbereikbaar maakt

Inhoudsopgave:

Waarom de nieuwe Kermit The Frog-stem Disney's 'Muppets' onbereikbaar maakt
Waarom de nieuwe Kermit The Frog-stem Disney's 'Muppets' onbereikbaar maakt
Anonim

Van alle Muppets is Kermit The Frog misschien wel de meest iconische. Aanvankelijk geuit door Jim Henson, won de lieve kikker fans van alle leeftijden in The Muppet Movie. Henson was jarenlang de stem van Kermit tot zijn vroegtijdige overlijden in 1990.

Sindsdien heeft Steve Whitmore, een gerenommeerde stemacteur, de leegte opgevuld die Henson heeft achtergelaten. Hij werkt al met de marionettengroep die teruggaat tot het einde van de jaren '70, maar heeft Kermit pas sinds 1990 op zich genomen. Houd in gedachten dat de familie van Henson Whitmore goedkeurde als de opvolger van wijlen grote Jim.

Ondanks dat alles beëindigde Disney het dienstverband van Whitmore in 2016 abrupt en verving hem door Matt Vogel voor Muppets Now. De vorige stemacteur maakte verschillende opmerkingen over zijn ontslag en suggereerde dat de mediagigant dit deed zonder hem te raadplegen over hun grieven. Whitmore sprak zijn teleurstelling aan het publiek uit met meerdere interviews, waaruit bleek dat Disney hem volgens Vox niet eens een kans gaf.

Kermit klinkt als een stervende kikker

Afbeelding
Afbeelding

Wat er ook gebeurde tussen Disney en Whitmore, hem vervangen door Matt Vogel was een slecht idee. Veel fans hebben opgemerkt dat de nieuwe Kermit-stem in niets lijkt op Whitmore of Henson. Sommigen hebben zelfs grapjes gemaakt dat de lieve Muppet ziek is of klinkt alsof hij een kikker in zijn keel heeft, geen woordspeling bedoeld. Beide conclusies zijn verre van correct.

De waarheid is dat Vogel niet heeft wat nodig is. Hij is misschien in staat om andere personages te uiten, maar als Kermit klinkt hij in niets als de iconische kikker. Zelfs Frank Welker zou een beter compromis zijn om Whitmore door Vogel te vervangen. Hij komt de laatste jaren van zijn carrière als stemacteur door, hoewel Welker nog steeds goed genoeg is om de legendarische Megatron voor Transformers te vertolken. Hij zou dus mogelijk hetzelfde kunnen doen voor Kermit.

Desalniettemin is het verschrikkelijk voor zaken om iemand als Vogel te hebben die Kermit The Frog stemt. Hoewel hij misschien een geschikte vervanger is om de rol vervuld te houden, kan het voor nu schadelijk zijn voor het aantal abonnees dat op de Disney+-serie afstemt. Beoordelingen en aantallen zijn nog steeds niet berekend, maar het eerste seizoen kreeg waarschijnlijk niet de reactie die Disney had verwacht.

Voor het geval iemand het niet weet, het eerste seizoen van Muppets Now werd uitgezonden in de latere maanden van 2020. Het eerste seizoen bestond uit zes afleveringen, een nieuwe benadering van de gezinsvriendelijke komedie waarin de traditionele Muppet Show veranderde in een YouTube-achtige streamingserie. Er zijn duidelijke verschillen tussen de twee. Natuurlijk kan iedereen de overeenkomsten zien tussen de sketches geproduceerd op Muppets Now en YouTube-sensationalisten.

Moet Disney Kermit nu herschikken voor Muppets?

Afbeelding
Afbeelding

Nu, de vraag of de Disney+-serie de interesses van fans heeft gewekt, zal bepalen of er een tweede seizoen komt. Niet iedereen zal stoppen met kijken omdat de centrale ster van de Muppets anders klinkt, maar het is toch verontrustend.

Als de afkeuring met Vogel de leidinggevenden van W alt Disney heeft bereikt, kunnen plannen veranderen. Het bedrijf heeft geen probleem met het annuleren van projecten met weinig potentieel, getuige de abrupte annulering van ABC's Muppets. Dus de Disney-reboot kan in een vergelijkbare situatie terechtkomen.

De zilveren voering is dat de mediagigant zou kunnen heroverwegen wie ze Kermit hebben geportretteerd tijdens hun volgende uitje. Vogel is capabel genoeg als stemacteur, maar hij is niet geschikt voor deze specifieke rol. En met veel rijden op wat Disney vervolgens met de Muppets doet, moeten ze er zeker van zijn dat het publiek erop afstemt. Dat betekent dat een nieuwe acteur Vogel moet vervangen, ervan uitgaande dat Disney Muppets Now in leven wil houden.

Hopelijk overweegt het bedrijf zich te verzoenen met Whitmore. Want in werkelijkheid is het enige dat Muppets Now nog mist een passende Kermit The Frog. Vrijwel elk ander aspect van de show is op punt. We hebben alleen een stemacteur nodig die kan repliceren wat Henson en Whitmore zo goed hebben gedaan om de show te kunnen bekijken.

Aanbevolen: