Hier is hoe Buffy The Vampire Slayer haar naam kreeg

Hier is hoe Buffy The Vampire Slayer haar naam kreeg
Hier is hoe Buffy The Vampire Slayer haar naam kreeg
Anonim

Als tv-kijkers denken aan een meisje dat vampierkont schopt, komt de naam 'Buffy' automatisch in je op. Maar dat gebeurde niet altijd. De naam Buffy is tenslotte eigenlijk een schattige bijnaam voor de meisjesnaam Elizabeth.

De bijnaam is blijkbaar ontstaan op basis van een verkeerde uitspraak van kinderen van de laatste lettergreep, wat schattig is, zeker, maar niet bepaald vampierjager-waardig.

Dus hoe kwam Buffy aan haar naam, en waarom koos iemand die precies voor het personage?

Het komt allemaal neer op de invloed van regisseur, producer en schrijver Joss Whedon. Hij is de schrijver achter Buffy's creatie, en na een teleurstellende ervaring met de originele Buffy-film, raakte Joss super betrokken bij alles op de set en uit de tv-serie. gelanceerd.

Lang daarvoor had Joss natuurlijk het geweldige idee om een verhaal te schrijven over een tienermeisje dat een vampierdoder is, van alle dingen. En toen het tijd was om zijn kontschoppende personage een naam te geven, zei Joss dat hij met opzet de meest bizarre naam had gekozen die mogelijk was.

Kortom, merkt CheatSheet op, Whedon koos een naam die hij, en alle anderen, 'het minst serieus namen'. Het idee was om het hoofdpersonage een onverwachte kracht te laten zijn, legde Joss uit; "Het is onmogelijk dat je de naam Buffy hoort en denkt: 'Dit is een belangrijk persoon'."

Hij wilde echt een 'B-film'-sfeer, merkte Whedon op, maar met 'iets meer aan de hand'.

Niet iedereen was het echter eens met zijn keuzes. Whedon zei dat het netwerk de naam van de lead wilde veranderen, maar hij weigerde. Het was wat hij wilde dat het was, en er zat een reden achter.

Zelfs critici kunnen niet beweren dat Joss een punt had; het naast elkaar plaatsen van wat veel mensen beschouwen als een jeugdige en dwaze naam met de titel "vampierdoder" werkte op de een of andere manier, en Buffy Summers werd ondanks haar naam beroemd.

Hoewel Sarah Michelle Gellar bankierde als Buffy, was de impact van de hitshow meer dan financieel. Het is tot op de dag van vandaag een cultureel icoon, ook al sloeg de naam van het titulaire personage nooit echt aan.

Hoewel sommige shows (en zelfs het coronavirus, van alle dingen) de naamgevingstrends voor baby's hebben geïnspireerd, resulteerde 'Buffy the Vampire Slayer' niet in een baby Buffy-boom. Fans hebben hun baby's misschien niet vernoemd naar Summers, maar ze zijn nog steeds geobsedeerd door het Buffy-universum tot op de dag van vandaag.

Hoewel David Boreanaz zegt dat hij te oud is voor een reboot, hebben fans gesmeekt om de cast om terug te keren naar het kleine scherm. En zelfs Sarah Michelle Gellar is nog niet helemaal voorbij haar Buffy-verleden.

Aanbevolen: