De echte inspiratie achter Ross die Rachels naam bij het altaar zegt

Inhoudsopgave:

De echte inspiratie achter Ross die Rachels naam bij het altaar zegt
De echte inspiratie achter Ross die Rachels naam bij het altaar zegt
Anonim

De relatie tussen Ross en Rachel was een van de belangrijkste trekpleisters waardoor zoveel kijkers verliefd werden op de populaire sitcom Friends uit de jaren 90. Terwijl andere personages ook hun interesse wonnen en miljoenen mensen afstemden om te lachen, was de achtbaan van Ross en Rachel moeilijk te negeren.

Er kan worden beweerd dat de relatie tussen hen zo intrigerend was vanwege de echte chemie die naar het scherm werd gebracht door de acteurs die de personages speelden, omdat ze in het geheim verliefd op elkaar waren.

Het paar leek ongeluk na ongeluk mee te maken, schijnbaar de fantheorie bevestigend dat ze vanaf het begin vervloekt waren. Een van de meest onvergetelijke gebeurtenissen in hun relatie was het hoogtepunt van de liefdesdriehoek die ze deelden met Ross' verloofde Emily, toen hij Rachels naam zei in plaats van Emily's bij het altaar.

Lees verder voor de onverwachte real-life inspiratie achter het monumentale moment.

Ross en Rachel's relatie op 'Friends'

Een van de vele redenen waarom kijkers zo religieus afstemden op Friends toen het voor het eerst werd uitgezonden in 1994, was om de relatie te zien ontstaan tussen Rachel en Ross, gespeeld door Jennifer Aniston en David Schwimmer.

Ross' verliefdheid op Rachel dateert van voordat de gebeurtenissen van de show begonnen, toen de twee vrienden naar dezelfde middelbare school gingen en Rachel bevriend was met Ross' jongere zus Monica, gespeeld door Courteney Cox. Tijdens de show komen de twee geleidelijk dichterbij voordat Ross toegeeft hoe hij zich vroeger voelde voor Rachel.

Uiteindelijk beginnen Ross en Rachel te daten, maar hun geluk is van korte duur.

Waarom Ross en Rachel uit elkaar moesten

Rachel en Ross gaan uiteindelijk uit elkaar in het derde seizoen nadat de spanningen over Rachels baan en collega's ervoor zorgen dat het paar een pauze neemt. Terwijl ze een pauze hebben, een inmiddels beroemde dubbelzinnige term, slaapt Ross met iemand anders.

Rachel ontdekt de ontrouw van Ross (of niet, afhankelijk van het standpunt) en beëindigt de relatie.

De schrijvers onthulden later dat ze het gouden koppel van de show moesten verbreken omdat er veel spanning was voordat ze bij elkaar kwamen, en dat alles eindigde toen ze eindelijk een stel waren. De show begon saai te worden, en dus moesten ze meer spanning veroorzaken door Rachel en Ross uit elkaar te halen.

In de loop van de 10-seizoenenloop van de show komen Rachel en Ross echter op verschillende momenten weer bij elkaar en krijgen ze uiteindelijk samen een baby in seizoen 8. In de seizoensfinale worden ze herenigd nadat Ross Rachel bijna verliest naar een baan in Parijs.

De liefdesdriehoek van Ross-Rachel-Emily

Ross begint te daten met Emily, gespeeld door Helen Baxendale, in het vierde seizoen van de show, en de twee trouwen in Emily's geboorteland Londen. Naarmate hun relatie vordert, merkt Emily echter de chemie en spanning tussen Ross en Rachel, die tijdens de bruiloft tot een hoogtepunt komen.

De beruchte naamschakelaar

In een van de beroemdste Friends-scènes aller tijden maakt Ross de moeder van alle misverstanden bij het kerk altaar terwijl hij met Emily trouwt. In plaats van haar naam te zeggen, zegt hij per ongeluk Rachel.

Hierdoor wordt Emily woedend op Ross en verlaat ze later hun huwelijksreceptie. Rachel is er ondertussen zeker van dat de verwisseling van Ross iets betekent.

De naamsverandering werd een hilarische en onvergetelijke scène, maar interessant genoeg hebben de schrijvers het niet zelf bedacht. Ze lieten zich eerder inspireren door David Schwimmer.

David Schwimmer verknoeide hun namen in het echte leven

Volgens The Sun heeft Schwimmer de namen van Emily en Rachel in het echt verprutst terwijl hij een scène aan het repeteren was. Tot dat moment wisten de schrijvers niet zeker hoe ze het vierde seizoen zouden eindigen en wat ze gingen doen met de relatie tussen Ross en Emily.

Toen ze Schwimmer per ongeluk Rachel zagen zeggen terwijl hij Emily bedoelde tijdens de repetitie, wisten ze dat ze dat in het script moesten zetten.

"En toen was er een keer, bij een opname, waar David Schwimmer de kamer binnenliep", herinnert de schrijver zich. "Wat hij moest zeggen was: 'Ik heb de taxi beneden wachten Emily.' Maar hij liep naar binnen en zei: 'Ik heb de taxi klaar, Rachel. Oh schiet, sorry, laat me opnieuw beginnen.' En hij rende terug naar buiten, en we gingen min of meer, dat is wat er zou moeten gebeuren.”

Ross en Rachel zouden niet altijd samen eindigen

Het komt voor veel fans als een schok dat Ross en Rachel niet altijd samen in de finale van de show zouden eindigen. Volgens Screen Rant was het oorspronkelijke plan om het einde meer dubbelzinnig te laten en de kijkers te laten beslissen of de twee weer bij elkaar kwamen of niet.

Natuurlijk zou deze open finale de weg hebben vrijgemaakt voor een reboot of andere toekomstige projecten die hun relatie verkenden.

De meeste fans zijn echter tevreden met de manier waarop de serie eindigde, daarbij verwijzend naar het feit dat de Rachel-Ross-reünie aan het einde van seizoen 10 hun favoriete moment in de geschiedenis van de show is.

Aanbevolen: