Marvel's 'Moon Knight': wie is Marc Spector?

Inhoudsopgave:

Marvel's 'Moon Knight': wie is Marc Spector?
Marvel's 'Moon Knight': wie is Marc Spector?
Anonim

In het Marvel-universum is Moon Knight AKA Marc Spector als een meerderheid van helden. Hij begon voor de overheid te werken, stapte over naar huursoldaten en werd uiteindelijk een superheld. De MCU-versie zal waarschijnlijk erg op elkaar lijken, zij het met een paar subtiele verschillen.

Wat betreft de live-action adaptatie, Oscar Isaac speelt Marc Spector in de komende Disney+ serie. Het wordt het tweede stripboekpersonage dat Isaac de afgelopen jaren heeft gespeeld, nadat hij En-Sabah-Nur speelde in X-Men: Apocalypse. Hij zal zijn rol als de gemuteerde god in de MCU niet opnieuw opnemen, maar we kunnen erop rekenen dat Isaac een even boeiende prestatie neerzet.

De vraag is nu: wie is Moon Knight?

Marc Spector's geschiedenis

Afbeelding
Afbeelding

In de strips begon de oorsprong van de superheld van Spector na een mislukte huurlingenmissie. Hij was een partnerschap aangegaan met Raoul Bushman - een bekende slechterik - die hem uiteindelijk voor dood achterliet in de woestijn. Gelukkig voor Spector vond hij onderdak in een tombe gewijd aan de Egyptische godheid Khonshu. Het zien van een standbeeld dat boven hem uittorende, inspireerde hem om in naam van Khonshu te vechten. Het was ook hier dat de huurling Marlene Alaurune ontmoette, een vrouw die hij de komende jaren heel goed zou leren kennen.

Na zijn reis door de Egyptische woestijn keerde Spector terug naar zijn huis in de Verenigde Staten met twee nieuwe bondgenoten aan zijn zijde, Jean-Paul "Frenchie" DuChamp, en Marlene Alaurune. Ze werden partners in de missie van Spector om Moon Knight te worden. Houd er rekening mee dat het trio nogal wat wrijving ervoer met hun leider die soms onvoorspelbaar was, deels vanwege de meerdere persoonlijkheden die rond het brein van Spector zwemmen.

Het goede nieuws is dat zelfs met verschillende psyche die hem teisterden, Spector erin slaagde bovennatuurlijke vermogens te benutten die verband houden met het opkomen van volle manen. Deze krachten gaven Moon Knight meer kracht, vooruitziendheid en het vermogen om anderen van hun levensessentie te ontdoen. Je zou zelfs kunnen beweren dat het een vampiervermogen is, aangezien Spector van iemand anders moet nemen om zichzelf te machtigen.

De Disney+-serie

Afbeelding
Afbeelding

Wat de Disney-aanpassing betreft, zullen we waarschijnlijk getuige zijn van Spector (Isaac) die door huurlingenmissies gaat die vergelijkbaar zijn met de operatie van Stryker in X-Men Origins: Wolverine, gevolgd door een vertrek dat vergelijkbaar is met Logan's vertrek uit het team. Dan zal het waarschijnlijk een shot-voor-shot zijn van Marc Spector die de burgerwacht wordt die stripfans maar al te goed kennen. Vechtend tegen Bosjesman, verenigd met Frenchie en Marlene, de hele negen meter.

Randall Spector kan ook een rol spelen in de komende Disney+-serie. Hij is een integraal onderdeel van het leven van zowel Spector voordat hij Moon Knight werd en daarna in de strips. Zijn meest schokkende daad was het vermoorden van Marc's toenmalige vriendin, Lisa. Het geval markeerde zijn officiële verraad en leidde tot rampzalige confrontaties tussen hem en Marc. Bij zo'n gelegenheid gooide Marc een granaat naar zijn broer. Dat deed hij niet zomaar, het was tijdens een groot gevecht.

Het voordeel dat Randall zich bij de Moon Knight-cast voegt, is dat hij een perfecte antithese zou zijn voor Spector (Isaac). Raoul Bushman is een integraal onderdeel van Marc's afkomst, en Randall ook, maar de laatste biedt meer in termen van een fysieke tegenstander. Hij heeft een extra duurzame huid en bovenmenselijke kracht, waardoor hij op hetzelfde niveau staat als zijn broer.

Randall Spector is te gewaardeerd-R voor de show

Afbeelding
Afbeelding

Het is de moeite waard om erop te wijzen dat Randall's live-action tegenhanger misschien afgezwakt wordt voor Disney+. Hoewel de streamingdienst wel wat inhoud voor volwassenen aanbiedt, zoals The Wolverine en X-Men: Days Of Future Past, is er geen gemakkelijke manier om een seriemoordenaar af te schilderen zonder de schurk in actie te laten zien. Dat betekent dat Moon Knight Hatchet-Man waarschijnlijk niet in zijn volle capaciteit zal laten zien. Natuurlijk zou Randall, die Frenchie en Marlene ernstig verwondde, de show kunnen halen.

Desalniettemin kunnen fans erop rekenen dat verschillende personages uit de wereld van Marc Spector zich bij hem voegen in live-action-formaat. Individuen zoals Marlene, Frenchie en Bushman zijn essentieel bij het vaststellen van de oorsprong van Moon Knight, dus de casting is waarschijnlijk onderweg. Het is gewoon een kwestie van wachten om erachter te komen wie Isaac in de show vergezelt.

Aanbevolen: