Wie is 'Moon Knight' Star, May Calamawy?

Inhoudsopgave:

Wie is 'Moon Knight' Star, May Calamawy?
Wie is 'Moon Knight' Star, May Calamawy?
Anonim

Disney+'s nieuwe superheldenserie Moon Knight bestaat uit slechts vier afleveringen van de geplande zes afleveringen op het streamingplatform. De hoofdrol wordt gespeeld door Dune-ster Oscar Isaac, die in de cast ook wordt vergezeld door de ervaren acteur en scenarioschrijver Ethan Hawke.

Het paar leidde de rij van lovende kritieken die de show de afgelopen weken heeft ontvangen, met Marvel-fans die gecharmeerd zijn van hun optredens, evenals de schrijf- en productiewaarde van de show.

Het zijn niet alleen Isaac als Moon Knight en Hawke als zijn aartsvijand, Arthur Harrow die de Marvel-wereld stormenderhand hebben veroverd. De met een Oscar bekroonde acteur F. Murray Abraham portretteert Khonshu, de Egyptische maangod, die 'een verschoppeling onder de goden is voor het voeren van een 'één-god-oorlog tegen waargenomen onrecht'.''

De rest van de cast, hoewel niet zo voornaam als hun belangrijkste collega's, heeft ook indruk gemaakt in hun rollen. Onder hen zijn Ann Akinjirin en David Ganly als twee Britse officieren die ook een sekte volgen onder leiding van Arthur Harrow. Khalid Abdalla (Hanna) en Gaspard Ulliel spelen ook respectievelijk Selim en Anton.

Een andere naam die niet al te bekend is, is May Calamaway, die in feite een van de hoofdrollen speelt.

Welk personage kan Calamaway uitbeelden in 'Moon Knight'?

May Calamaway's personage op Moon Knight heet Layla El-Faouly en wordt beschreven als een Egyptische archeoloog en avonturier. Layla is de vrouw van Marc Spector, een van de persoonlijkheden van Oscar Isaac in het verhaal.

De uitvoerend producent van de show Mohamed Diab zou hebben gelobbyd om Calamaway te laten casten in de rol van Layla, een personage waarvan hij ook campagne voerde om het te laten herschrijven als Egyptisch. Dit was onderdeel van het doel van de scenarioschrijver om de stereotypering over Egypte die door de jaren heen in Hollywood werd gepropageerd te doorbreken.

"Egyptenaren zien dat Hollywood ze altijd op een oriëntalistische manier ziet", zei Diab, zoals werd gemeld door Variety. "We zijn altijd exotisch. Vrouwen zijn onderdanig. Mannen zijn slecht. Dus het was heel belangrijk voor mij om dat te doorbreken."

Calamaway verwees naar haar karakter als 'iemand die veel genezing te doen heeft'. Toch wilde ze dat haar verhaal op zichzelf erkend zou worden, en niet in dienst van Isaacs karakter.

"Ik wilde dat [Layla] haar eigen reis zou hebben, en dat ze haar eigen persoonlijke missie zou begrijpen en waar ze naar op zoek is," legde Calamaway uit.

Wie was May Calamaway voor 'Moon Knight'?

May Calamaway woont momenteel in New York, maar ze is een echte wereldburger. Ze werd geboren op 28 oktober 1986 in het Koninkrijk Bahrein. Haar Egyptische vader werkte op dat moment in het land als bankier. Haar moeder is van Palestijns-Jordaanse afkomst.

Haar reislustige leven bracht de actrice ook naar Boston, Houston en eerder Doha in Qatar. Toen ze opgroeide, stuitte ze op Death Becomes Her, de satirische fantasiefilm uit 1992 van regisseur Robert Zemeckis. Ze ging helemaal op in de rol van Meryl Streep in de film en ze besloot meteen dat ze actrice wilde worden toen ze opgroeide.

Nadat ze in een aantal korte films had gespeeld, kreeg Calamaway haar allereerste grote rol op het grote scherm in de bovennatuurlijke thriller Djinn van 2013 in de VAE. De film werd geregisseerd door filmmaker Tobe Hooper (Texas Chainsaw Massacre, Poltergeist), in zijn laatste regierol voordat hij stierf in augustus 2017.

Na het succes van deze film verhuisde Calamaway in 2015 naar de VS om haar acteercarrière voort te zetten.

In welke andere producties is Calamaway te zien geweest?

2017 kan worden omschreven als het jaar van de doorbraak van May Calamaway's acteercarrière sinds ze naar de Verenigde Staten verhuisde. Ze kreeg een terugkerende rol als een personage genaamd Faiza in de National Geographic miniserie, The Long Road Home.

In hetzelfde jaar was ze ook te zien in enkele afleveringen van Madam Secretary en NBC's The Brave. In 2018 genoot ze van een soortgelijke cameo op CBS' FBI, in de aflevering Green Birds van seizoen 1.

Een jaar later begon Calamaway te verschijnen in Hulu's Ramy, in haar allereerste hoofdrol op tv. In deze serie portretteert ze een vrouw genaamd Dena Hassan, de zus van het hoofdpersonage.

Moon Knight werd voor het eerst aangekondigd als een Marvel-project voor Disney+ in 2019. In een volledige omweg van andere Marvel-projecten van de afgelopen tijd, lijkt het centrale personage van de show niet verbonden te zijn met de rest van het universum van de franchise.

Calamaway werd officieel bevestigd in de rol van Layla El-Faouly in januari 2021, slechts een paar maanden voordat de hoofdfotografie begon in Hongarije. Ze was tot nu toe te zien in elk van de vier afleveringen van de gelimiteerde serie, en zal ook in de laatste twee verschijnen.

Aanbevolen: