Elizabeth Smart maakt grap over ontvoering nadat ze uit de kast is gekomen op 'The Masked Dancer

Inhoudsopgave:

Elizabeth Smart maakt grap over ontvoering nadat ze uit de kast is gekomen op 'The Masked Dancer
Elizabeth Smart maakt grap over ontvoering nadat ze uit de kast is gekomen op 'The Masked Dancer
Anonim

In een onverwachte onthulling is de nieuwste 'Masked Dancer' die onder een gigantisch mascottehoofd tevoorschijn komt niemand minder dan de ontvoeringsoverlevende Elizabeth Smart. Voor fans van true crime of horror is haar verhaal bekend. Het is er een die je eerder op NBC News zult horen dan op een NBC-danswedstrijdshow, maar Elizabeth versloeg opnieuw de kansen en bewijst dat kijkers de kracht van een overlevende nooit mogen onderschatten.

Ze schokte fans nog meer door gisteren in een interview na de eliminatie licht te werpen op haar verleden. Lachen is het beste medicijn, toch? Dit is wat er gebeurde.

Elizabeth werd ontvoerd op 14-jarige leeftijd

Elizabeth werd in juni 2002 op de ergste manier een beroemdheid. Ze werd op 14-jarige leeftijd uit haar huis in S alt Lake City ontvoerd en vervolgens gevangen gehouden door veroordeelde criminelen Brian David Mitchell en zijn vrouw, Wanda Barzee. Zoals Elizabeth Oprah in 2008 vertelde, waren haar ontvoerders "de beschrijving van het kwaad".

Ze werd negen maanden later 15 mijl van haar huis gevonden nadat ze werd herkend door een passerende vreemdeling. Nu een pleitbezorger voor overlevenden zoals zijzelf, viert Elizabeth elk jaar de verjaardag van haar redding en gelooft ze dat ze een 'wonder' beleeft.

Ze ging op 'The Masked Dancer' vanwege haar oma

Mej. Smart duurde acht volle weken op 'The Masked Dancer', waar ze alleen bekend stond als 'Ms. Moth', een 'kinderveiligheidsactivist'. Op de vraag waarom ze ermee instemde om de show te doen, zei Elizabeth dat haar grootmoeder haar inspireerde.

"Ik herinnerde me hoe leuk ze was, hoe grappig ze was," legde Elizabeth uit. "Het was zo leuk, het is een ervaring die ik me voor altijd zal herinneren."

Toen sprong haar gevoel voor humor eruit en verraste ze de kijkers. Ze voegde eraan toe:

"Ik heb het gevoel dat er echte moed en moed voor nodig is om gewillig het podium op te gaan en voor mensen te dansen. Ik heb wat grappen gemaakt en ik heb gezegd dat het een van de dapperste dingen was die ik WILLEN in mijn leven heb gedaan."

Ze wil dat overlevenden 'vreugde nastreven'

Deze multi-getalenteerde moeder van drie kinderen vestigt al de aandacht van deze 'Masked Dancer' op haar sociale platforms, waar volgers overlevenden van ontvoeringen zoals zijzelf kunnen steunen. Ze heeft haar eigen liefdadigheidsstichting en een nieuwe campagne genaamd webelieveyou, maar Elizabeths grootste bijdrage zou kunnen zijn om mensen te laten zien dat je nog steeds plezier kunt hebben na donkere tijden.

"Ik erken mijn dagen of zelfs weken, ik wend me tot familie en vrienden voor hulp, ik maak de hele tijd fouten, maar ik geef niet op", deelde Elizabeth in een recent IG-onderschrift."Vreugde nastreven is belangrijk … ik moedig jullie allemaal aan om door te gaan, je genezing na te streven, het goede in je leven te omarmen en onderweg geluk te vinden."

Aanbevolen: