Wat heeft Emma Caulfield gedaan tussen 'Buffy' en 'WandaVision?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Emma Caulfield gedaan tussen 'Buffy' en 'WandaVision?
Wat heeft Emma Caulfield gedaan tussen 'Buffy' en 'WandaVision?
Anonim

Emma Caulfield is eindelijk iemands mevrouw geworden in WandaVision van Marvel.

We zien misschien niet veel van de cast van Buffy the Vampire Slayer, inclusief Sarah Michelle Gellar zelf, maar dat betekent niet dat hun carrière is afgenomen.

James Marsters heeft een behoorlijk succesvolle carrière achter de rug, net als Cordelia's Carisma Carpenter. Alyson Hannigan heeft een succesvol huwelijk gehad, samen met Gellar, en David Boreanaz speelt nu een marinier.

Maar wat heeft Emma Caulfield gedaan sinds ze Buffy in 2003 verliet? Nou, ze heeft misschien net weer een geweldige televisierol verdiend, dit keer in het felbegeerde Marvel-universum. Van alle Buffy-casts, wie kan zeggen dat ze dat hebben gedaan?

Dit is wat Caulfield tussen de twee rollen door heeft gedaan.

Caulfield
Caulfield

Ze werkte met Jac Schaeffer voor 'WandaVision'

Hoewel we denken dat Buffy gemakkelijk nog een heleboel seizoenen had kunnen hebben, moest de geliefde show helaas eindigen en moest de cast verder.

Vóór Buffy had Caulfield een boog van 30 afleveringen in Beverly Hills, 90210, wat een geweldige start van haar carrière was. Wie zou er niet willen schitteren naast mensen als Luke Perry en Jason Priestley, zelfs niet voor een paar afleveringen?

Toen had ze een nog langere boog in het General Hospital, maar haar grote doorbraak kwam pas toen ze de rol kreeg van Anya Jenkins, de wraakdemon met leporifobie (de angst voor konijnen), in Buffy.

We haatten Anya absoluut toen we haar voor het eerst ontmoetten in seizoen drie, maar langzaam kwamen we tot het besef, toen ze haar wraakdemonenkrachten verloor, dat ze een goed mens was. Zij het een bot persoon die altijd haar mening zei, maar toch een goed persoon.

Direct na Buffy kon ze echter een rol krijgen in haar eerste film, Darkness Falls, en daarna in de televisiefilms I Want to Marry Ryan Banks, In Her Mother's Footsteps en A Valentine Carol.

In 2006 hielp ze haar Buffy co-ster, Seth Green, door een personage te uiten in zijn show Robot Chicken, en in 2009 verscheen ze in de sciencefictionfilm Timer, die werd geschreven en geregisseerd door WandaVision 's maker, Jac Schaeffer.

"Het is een kleine indiefilm die een handvol mensen zag, en toen kwam hij op Showtime en toen op Netflix, en hij groeide als een gek, alsof je een Chia Pet zag groeien", vertelde Caulfield aan Star-Telegram. "Het heeft nu een enorme cult-aanhang. Ik ben erg trots op TiMER."

Caulfield
Caulfield

In een ander interview met Collider zei Caulfield dat ze de rol heel graag wilde en graag met Schaeffer werkte.

"Ik ben heel, heel blij dat ik er deel van uitmaakte. Ik heb er auditie voor gedaan, puur en eenvoudig, en ik wilde heel graag gecast worden", zei Caulfield. "Ik had veel geluk dat… Jac Schaeffer het leuk vond wat ik in de kamer deed en me er deel van liet uitmaken."

Ze speelde een versie van zichzelf in 'Bandwagon' en ontwikkelde een vuile grafische roman

After Timer verscheen ze in de films Confined and Removal en de CW-televisieshow Life Unexpected. Ze had ook een boog van 15 afleveringen in de shows Gigantic en Bandwagon, waarin ze een overdreven versie van zichzelf speelt. Klinkt als iets waar Anya niet voor zou zijn.

"Het is subtiel, maar de rol die ik speel is meer een [eikel] beroemdheid die besluit haar imago te veranderen door haar ervaringen met deze persoon te documenteren", legde ze uit aan de L. A. Times. "Ze huurt aanvankelijk een bemanning in om haar te volgen terwijl ze vecht voor betere landbouwpraktijken, maar de koers verandert."

Caulfield
Caulfield

In de aanloop naar WandaVision had Caulfield korte optredens in Royal Pains, Supergirl, Once Upon a Time, Fantasy Hospital, Fear the Walking Dead en Interrogation.

Als side-gig schreef Caulfield in 2012 samen met Camilla Outzen Rantsen een vuile graphic novel genaamd Contropussy. Klinkt nog meer als iets dat Anya zou gaan doen. Je weet hoeveel ze ervan hield om over seks te praten.

Het verhaal heeft zeker een R en vertelt het verhaal van een kat "met een grote jeuk om te krabben". De synopsis zegt verder: "Overdag is ze een zachtaardige katachtige, maar 's nachts komt ze tot leven, gaat op avontuur in de stad en vindt uiteindelijk een pion in politieke plannen."

Nu speelt Caulfield Dottie in WandaVision, wat niemand verwachtte. Maar toen Buffy-fans dat onmiskenbare gezicht zagen, wisten we dat zij het was. Ze bevestigde haar rol in de show op haar Instagram voordat deze in première ging.

"Eindelijk. Ik hou dit nieuws vast sinds oktober 2019 (we eindigden in november 2020). Dit was een spannende rit en ik ben zo vereerd dat ik mag spelen. Bedankt [Marvel], " schreef Caulfield.

Caulfield speelt een heel goede Stepford-vrouw. In haar Buffy-dagen mocht Caulfield een paar keer een Stepford-achtige versie van Anya spelen. In de aflevering "Once More With Feeling" zingt ze het nummer "I'll Never Tell", waarin ze een soortgelijk kapsel heeft als Dottie, en zij en Xander zijn gekleed alsof ze in een sitcom uit de jaren 50 zitten.

Later, in seizoen zeven van Buffy, heeft Anya nog een Dottie-achtig moment, dit keer met hetzelfde blonde haar, in een flashback naar 'Once More With Feeling'. Ze zingt het lied "I'll Be Mrs." waar ze fantaseert over trouwen met Xander en huisvrouw worden. De scène is iets uit WandaVision.

Volgens Caulfield's IMDb-pagina lijkt het erop dat we Dottie maar voor een paar afleveringen krijgen, wat jammer is omdat Caulfield er tot nu toe al hilarisch in is. Maar iets zegt ons dat we Caulfield in meer dingen zullen zien, nu ze een geweldige prestatie heeft geleverd in een Marvel-show.

Anya zou echter in aflevering twee geschrokken zijn van dat konijn.

Aanbevolen: