Disney gebruikte deze actrice als inspiratie voor Ariel in 'The Little Mermaid

Inhoudsopgave:

Disney gebruikte deze actrice als inspiratie voor Ariel in 'The Little Mermaid
Disney gebruikte deze actrice als inspiratie voor Ariel in 'The Little Mermaid
Anonim

De kans krijgen om met Disney samen te werken, is een kans die de paar sterren zullen laten liggen, aangezien de studio een geweldige staat van dienst en een ongeëvenaarde geschiedenis heeft. Door de jaren heen is Disney aan de top van het bedrijf gebleven en hebben ze enkele van de grootste sterren ter wereld in hun projecten gebruikt. Sterren als Dwayne Johnson, Miley Cyrus en Ellen DeGeneres hebben allemaal een stem in de studio.

Tijdens de jaren 80 was The Little Mermaid een enorm succes en het begon een tijdperk van grote welvaart voor de studio. Het bleek dat Disney naar een televisiester keek voor het ontwerp van Ariel, en het grappige is dat ze haar er pas jaren later van op de hoogte brachten.

Laten we eens kijken hoe Disney Alyssa Milano gebruikte als inspiratiebron voor Ariel!

Ariel was gebaseerd op Alyssa Milano

Disney-animators hebben altijd een zware taak bij de hand wanneer ze personages ontwerpen die op het grote scherm te zien zullen zijn. Inspiratie kan op verschillende plaatsen komen, en voor het personage Ariel in The Little Mermaid was het niemand minder dan Alyssa Milano die uiteindelijk de basis vormde voor het ontwerp van het personage.

Volgens FanPop was Glen Keane de man die een personage moest ontwerpen dat er modern uit kon zien en tegelijkertijd het uiterlijk van een traditionele Disney-prinses kon behouden. Dus keek hij naar Alyssa Milano, die haar plaats op het kleine scherm aan het verstevigen was, als een bron van inspiratie tijdens het bedenken van het karakterontwerp.

Milano werd niet alleen gebruikt als basis voor Ariel, maar Keane werkte ook met een levend model. Dat model was Sherri Stoner, die ook mag beweren dat hij aan de basis lag van Ariels ontwerp. Van Disney-animators is bekend dat ze tot het uiterste gaan voor hun werk, en Glen zou ook naar klassieke kunstwerken kijken om het uiterlijk van Ariel precies goed te krijgen.

Nu is het duidelijk dat Sherri Stoner een idee had van wat er aan de hand was, gezien het feit dat ze als live-model werd gebruikt. Sommige mensen zullen echter verrast zijn om te horen dat Alyssa Milano hier niets van wist totdat ze veel, veel ouder was.

De actrice had geen idee

Alyssa Milano wist misschien niet dat ze de basis voor Ariel was, maar ze zou er uiteindelijk als volwassene achter komen nadat ze was gevraagd om een show te hosten over het maken van de tijdloze animatiefilm.

Ze zou tegen Wendy Williams zeggen: Ik wist dat niet toen het aan de gang was, maar ze vroegen me om het maken van 'The Little Mermaid' te hosten en daar kwam naar buiten dat de tekening en gelijkenis van The Kleine Zeemeermin was gebaseerd op foto's van mij van toen ik jonger was, wat zo cool is.”

Praat over een interessante manier om iets over jezelf te leren! Milano kreeg duidelijk te zien hoe populair de film door de jaren heen was geworden, en het moet flatterend zijn geweest om te horen dat dit beroemde Disney-personage is ontworpen om op jou te lijken toen je een kindsterretje was op het kleine scherm.

Met die kennis in het achterhoofd, kan Alyssa Milano nu zien wat de kleine zeemeermin is geworden en een gevoel van voldoening en serieuze opschepperij hebben.

De film werd een klassieker

De kleine zeemeermin is een van de meest populaire films in de geschiedenis van Disney, en het is de film die verantwoordelijk is voor de aftrap van de Disney Renaissance, een periode waarin de studio terugkeerde naar zijn gloriedagen.

Na jaren van instorten en niet zijn wat ze ooit waren, sloeg Disney een grand slam met The Little Mermaid en begon een tijdperk vol met de ene tijdloze klassieker na de andere. Films zoals Belle en het Beest, Aladdin, The Lion King en meer maken allemaal deel uit van dit unieke tijdperk, en het begon allemaal met The Little Mermaid.

Ariel is door de jaren heen een van Disney's grootste personages gebleven en ze is nu net zo populair als toen ze haar debuut maakte in de jaren 80. Ze is regelmatig te zien op merchandise, heeft haar eigen rit in Disney-parken en is elk jaar een Halloween-kostuumkeuze voor kinderen. Het bleek dat deze kinderen geen idee hadden dat ze zich vervolgens verkleedden om eruit te zien als een jonge Alyssa Milano.

Disney's gebruik van Alyssa Milano voor Ariel's ontwerp werd een geniaal idee, en hoewel het de actrice jaren kostte om de waarheid te leren kennen, stellen we ons voor dat ze het helemaal goed vindt.

Aanbevolen: