Deze klassieke film gebruikte echte lokale bendeleden als extra's

Inhoudsopgave:

Deze klassieke film gebruikte echte lokale bendeleden als extra's
Deze klassieke film gebruikte echte lokale bendeleden als extra's
Anonim

Een film van de grond krijgen en op het grote scherm krijgen is zwaar werk, en elke film, hoe goed of slecht die ook is, is echt een prestatie. Er kunnen dingen misgaan op de set, acteurs raken gewond, sterren stoten tegen elkaar en vuisten vliegen zelfs als het echt slecht gaat. Daarom is het belangrijk om te onthouden dat je het werk dat deze mensen erin steken, waardeert.

In de jaren 70 was één film brutaal genoeg om een verhaal te vertellen over bendes in New York, en toen ze op zoek waren naar extra's, maakten ze rechtstreeks gebruik van de lokale markt om dingen zo authentiek mogelijk te maken. Onnodig te zeggen dat er zich enkele problemen voordeden.

Laten we eens kijken naar de klassieke film waarin bendeleden als figuranten werden gecast.

Extra's zijn een integraal onderdeel van het maken van een film

Veel scènes in films bevatten veel meer dan alleen de primaire sprekende acteurs die hun ding doen, en voor deze scènes krijgen studio's de hulp van extra's. Deze acteurs spreken niet en vallen zeker niet op, maar de mensen in deze kleine rollen hebben de kans om filmmagie te maken wanneer ze worden ingelijfd voor een project.

Een figurant zijn is geenszins een glamoureuze baan, maar het is iets dat voor de gemiddelde persoon heel leuk zou zijn om te doen. Nee, je zult waarschijnlijk geen grote doorbraak krijgen en in een Scorsese-film schitteren omdat je een figurant bent in de volgende Ant-Man-film, maar een figurant zijn kan een leuke manier zijn om een herinnering te maken.

Zoals we hebben gezien, zijn er figuranten in alle soorten en maten, en productieteams hebben alleen lichamen nodig om ruimtes te vullen voor een opname. Normaal gesproken zou een productieteam niet uit de weg gaan om extra's met een geschiedenis van geweld te krijgen, maar de mensen die een klassieker uit de jaren 70 maakten, deden een extra stap voor hun film.

‘The Warriors’ gebruikten echte bendeleden als extra’s

In 1979 glipten The Warriors de theaters binnen en veroorzaakten ze nogal wat opschudding met hun zinloos geweld en hun focus op bendes in New York. Deze film, gebaseerd op de gelijknamige roman, maakte razendsnel furore. Tijdens het filmen waren een aantal extra's nodig om enkele grote scènes tot leven te brengen. Dus het productieteam vond het gepast om de lokale bendemarkt aan te boren voor wat hulp.

Een van de interessante dingen om echte bendes in de film te krijgen, was dat het productieteam een bendeadviseur gebruikte. Ja, dit was iets dat ze echt moesten doen, zodat ze niet in onverwachte problemen zouden komen door het te verwarren met een bende die geen problemen zou hebben om dingen te laten escaleren.

Producent Frank Marshall zei: Onze bendeadviseur vertelde ons welke bende deel uitmaakte van welke buurt, of het een gevaarlijke bende was of niet, en we probeerden te gaan waar de vriendelijke bendes waren. In die tijd ging het echt om vuisten en macho zijn. Ik denk dat het ergste dat had kunnen gebeuren, was dat iemand een mes zou hebben getrokken. Het was spannend en het was gevaarlijk. Je zou deze film vandaag nooit kunnen maken.”

Ondanks alle inspanningen die zijn geleverd om de cast en crew zo veilig mogelijk te houden, was het onmogelijk om ervoor te zorgen dat sommige dingen niet zouden gebeuren tijdens het filmen.

Er deden zich een paar problemen voor

Volgens Dazed: "De regisseur herinnert zich dat eens, tijdens een scène onder een verhoogd metrospoor, een lokale bende van bovenaf op de acteurs begon te pissen. Een andere keer moest een shoot worden afgeblazen toen 'tientallen kinderen de verlaten gebouwen van het blok zwermden en de Warriors onophoudelijk uitjouwden vanuit de normaal lege ramen.'"

Er waren enkele andere problemen die plaatsvonden tijdens het filmen, waaronder een acteur die niet in staat was om te gaan met de toon en het geweld van de film, waardoor hij in de film werd gedood en zelfs opgaf om te worden gecrediteerd voor zijn uitvoering. Desalniettemin zouden de opnames later worden afgerond en was de film onderweg naar de bioscoop.

Het buitensporige geweld in de film en een dodelijk incident tussen echte bendes in Californië was een slechte combinatie, en uiteindelijk gaf Paramount theaters de mogelijkheid om de film zelfs maar te laten zien. Het is een onwerkelijke reeks omstandigheden, maar door dit alles is de film erin geslaagd om de klassieker van het decennium te worden. Zelfs nu spreken mensen nog steeds over deze film en wat het heeft bereikt, gezien alles wat nodig was om het te maken en het overeind te houden in theaters in het hele land.

We zullen waarschijnlijk niet veel andere films zien waarin bendeleden als extra's worden gebruikt, maar in de jaren zeventig werd het een beetje anders gedaan.

Aanbevolen: