Amy Poehler zegt dat deze Sally Field-film haar inspiratie was voor 'Moxie

Inhoudsopgave:

Amy Poehler zegt dat deze Sally Field-film haar inspiratie was voor 'Moxie
Amy Poehler zegt dat deze Sally Field-film haar inspiratie was voor 'Moxie
Anonim

De tweede regiefunctie van de Parks and Rec-ster staat op Netflix.

De actrice, producer en regisseur heeft haar invloeden besproken voor haar tweede speelfilm, waaronder een van haar favoriete punkbands en een film met Sally Field in de hoofdrol.

Amy Poehler is terug met 'Moxie', een feministisch verhaal geïnspireerd door 'Norma Rae'

De hoofdrolspeler van Parks and Rec speelt Lisa, een moeder met een rebels, feministisch verleden. Haar houding inspireert haar verlegen tienerdochter Vivian (Hadley Robinson) om zich uit te spreken tegen het seksisme op haar middelbare school, waar jongens meisjes rangschikken volgens onbereikbare schoonheidsnormen en de daders zijn van informele seksuele intimidatie.

Nadat ze de feministische zines van Lisa ontdekt heeft, begint Vivian haar eigen zines en verspreidt deze anoniem op school, wat een hoognodig gesprek op gang brengt.

In een clip die is uitgebracht door Netflix, heeft Poehler opgesomd wat haar inspireerde om Moxie te maken.

"Ik zou zeggen dat de geweldige film Norma Rae met Sally Field een goed voorbeeld was van het kijken naar een jonge vrouw die dacht dat ze geen groter systeem aankon en ontdekte wat het betekende om ergens voor op te komen," Poehler zei.

“Ik heb er veel naar gekeken toen we Moxie aan het ontwikkelen waren,” voegde ze eraan toe.

Norma Rae, uitgebracht in 1979, ziet Field in de titulaire rol van een jonge fabrieksarbeider die besluit te protesteren tegen de ongezonde arbeidsomstandigheden en haar collega's ertoe aanzet vakbonden te worden. Field ontving een Academy Award voor Beste Actrice in een Hoofdrol voor haar vertolking van Norma.

Amy Poehler werd ook geïnspireerd door dit nummer van Bikini Kill

Poehler noemde ook de riot grrrl-band Bikini Kill als inspiratiebron.

In de film luistert Vivian naar de band en bekijkt ze fragmenten uit een documentaire over Kathleen Hanna, frontvrouw van de band.

“Bikini Kill was een zeer invloedrijke band in de jaren 90”, zei de regisseur.

“Kathleen is een heel interessante artiest en ze zorgde voor een soundtrack voor hoe het voelde om verandering teweeg te brengen en dus [nummer Rebel Girl] is zeker iets dat me inspireerde,” vervolgde ze.

Op Moxie is de originele versie van Rebel Girl te zien in belangrijke scènes. Een cover van het nummer wordt ook gespeeld door de opkomende tienerpunkband The Linda Lindas, die in de film optreedt.

Moxie is beschikbaar om te streamen op Netflix

Aanbevolen: