Lupin'-ster Omar Sy praat over het vinden van zijn droomrol

Lupin'-ster Omar Sy praat over het vinden van zijn droomrol
Lupin'-ster Omar Sy praat over het vinden van zijn droomrol
Anonim

Sinds Lupin eerder deze maand in première ging op Netflix, heeft de Franse misdaadserie veel lof gekregen van kijkers.

Gebaseerd op de romanreeks van auteur Maurice Leblanc, volgt de show Assane Diop, een gentleman-dief die zijn vader wil wreken nadat hij werd beschuldigd van een misdaad die hij niet had begaan. Omar Sy speelt de rol van Assane Diop in de serie van tien afleveringen.

In een exclusief interview met Netflix Queue onthulde Sy hoe het was om zo'n actievolle misdaadserie te filmen.

“Het was een totaal andere ervaring. Het leek wel een film van 10 uur. Het was anders in hoe ik het personage benaderde en hoe ik zijn gevoelens en zijn reis uitbeeldde - dingen gebeuren over een veel langere periode, zei hij.

“Ik had eerder wat televisiewerk gedaan, maar ik geloof dat streamingdiensten heel specifiek zijn; je hebt de neiging om aan een televisieprogramma te werken met een speelfilmbudget. Ik kan alleen maar zeggen dat ik een bal had.”

Sy onthulde in het interview dat de rol van Assane Diop anders was dan zijn eerdere werk. Hij begon voor het eerst te verschijnen in Franse tv-shows waarin hij zijn vaardigheden als komiek liet zien. “Ik ben meestal meer over-the-top. Mijn optreden op Lupos was meer ingetogen. Het was alsof ik me op nieuw terrein waagde', vertelt hij.

Sy ging verder met zijn bewondering voor het personage Lupos. "Hij is het perfecte personage voor een acteur. Hij is verleidelijk en slim, hij speelt meerdere rollen en maakt het mogelijk om allerlei avonturen te beleven", zei hij. “Als je opgroeit in Frankrijk, weet je wie Lupos is, hoe hij eruitziet en waartoe hij in staat is. Hij is een van onze helden.'

In de serie krijgen kijkers Assane te zien in twee verschillende tijdsperioden. Sy deelde de opwinding die hij voelde tijdens het filmen van die scènes.

“Het was geweldig! Als je over Lupos praat, roept dat het leuke element op, het meesterbrein van de overval, de slimmerik die iedereen altijd een stap voor is, de actie - dus het is allemaal behoorlijk opwindend, 'zei hij. "Als je naar het acteren zelf gaat, moet je rekening houden met het achtergrondverhaal van het personage, hoe hij werd wie hij is, de grijze gebieden, de nuances."

“Ik dacht dat het interessant zou zijn om te zien wat Mamadou Haidara, de jonge acteur die de jongere versie van mijn personage speelt, ermee zou doen en dat vervolgens zou gebruiken in mijn acteerwerk,” vervolgde hij. "Als je hier rekening mee houdt, heb je meer ruimte om dingen te onderzoeken, omdat je dit achtergrondverhaal hebt dat je acteren informeert."

De eendelige serie Lupin is nu beschikbaar om te bekijken op Netflix.

Aanbevolen: