Welk BTS-lid is het rijkste?

Inhoudsopgave:

Welk BTS-lid is het rijkste?
Welk BTS-lid is het rijkste?
Anonim

Als een van de meest populaire K-pop-acts van vandaag, is het geen verrassing dat supergroep BTS, zoals ze zeggen, in geld zwemt, maar over hoeveel hebben we het precies? Rapporten stellen dat de band momenteel op een geschat vermogen van 100 miljoen dollar zit, dankzij hun enorme hits, uitverkochte shows, gewilde merch-lijn en een heleboel andere projecten. Maar je vraagt je af: hoeveel verdienen de bandleden individueel? En wie van de groep mag het grootste salaris mee naar huis nemen?

BTS debuteerde in 2013 onder Big Hit Entertainment. De groep bestaat uit zeven leden: V, RM, Jin, Suga, J-hope, Jimin en Jungkook. De band wordt momenteel beschouwd als een van de belangrijkste spelers in de K-pop-industrie, naast de meidengroep Blackpink, met hun hits "Boy With Luv", "Dionysus", "Fake Love", en onlangs, " Moet nog komen.” Hieronder bekijken we hoe deze zeven supersterren het tegen elkaar opnemen op basis van hun individuele vermogens.

8 Wie is BTS?

…maar eerst iets meer over ieders favoriete K-pop supergroep. Simpel gezegd, BTS is een wereldwijd fenomeen. Met hun single "Dynamite" schreef de groep geschiedenis als de eerste K-pop-act die in 2020 werd genomineerd voor een Grammy Award. Ze waren ook de eerste Koreaanse band die bovenaan de Billboard 200-hitlijsten stond en de snelste die een miljoen volgers bereikte op TikTok (waarvoor ze in 2019 zelfs een Guinness World Record verdienden). De band heeft ook een record gevestigd als de enige groep sinds de Beatles met drie nummer 1-albums in één jaar. En dit alles is slechts een greep uit wat BTS als groep heeft bereikt sinds het negen jaar geleden zijn debuut maakte.

7 Jin's netto waarde is $20 miljoen

Kim Seok-jin, of gewoon Jin, is naar verluidt $ 20 miljoen waard. Hoewel het grootste deel van zijn fortuin afkomstig is van zijn BTS-salaris, verdient Jin ook geld met zijn solo-ondernemingen, waaronder zijn voedselbedrijf, een Japanse eetgelegenheid in Zuid-Korea die hij deelt met zijn oudere broer. Met name de 29-jarige Jin zou ook in een rijke familie zijn geboren en beweerde in een interview in 2020 met The Wall Street Journal dat zijn "familie alles in het werk heeft".

6 V's netto waarde is $20 miljoen

Kim Tae-hyung, in de volksmond beter bekend onder zijn artiestennaam V, heeft ook een gerapporteerde nettowaarde van $ 20 miljoen. Naast zijn salaris van zijn rol als BTS-lid, heeft V ook geld verdiend met zijn solo-optredens. In 2016 maakte de 26-jarige artiest zijn acteerdebuut in het historische drama Hwarang: The Poet Warrior Youth, met name onder zijn echte naam. Afgezien hiervan heeft V ook een aantal nummers buiten BTS uitgebracht, waaronder "Sweet Night", de officiële soundtrack van de populaire Koreaanse serie Itaewon Class. Het nummer werd positief ontvangen toen het in 2020 debuteerde en piekte op nummer 2 op de Amerikaanse Digital Songs-hitlijst van Billboard, het hoogste voor een Koreaanse solist in de hele geschiedenis van de hitlijst.

5 Jungkook's netto waarde is $20 miljoen

Celebrity Net Worth schatte het vermogen van Jungkook op $ 20 miljoen. Zijn fortuin komt van zijn muziekcarrière, maar ook van zijn aandelen van HYBE (voorheen bekend als Big Hit Entertainment, het talentenbureau dat BTS lanceerde). Net als andere leden heeft Jungkook – of Jeon Jung-kook in het echte leven – ook geld verdiend door te verschijnen in verschillende Zuid-Koreaanse tv-shows, zoals Flower Crew en Celebrity Bromance, en door producten te promoten via goedkeuringsdeals.

4 Jimin's netto waarde is $20 miljoen

Park Ji-min, bij BTS-fans bekend als Jimin, heeft naar verluidt een nettowaarde van ongeveer $ 20 miljoen, volgens Celebrity Net Worth. Het grootste deel van zijn fortuin komt van zijn salaris als lid van de K-pop-supergroep, maar ook van zijn goedkeuringsdeals. Als soloartiest verdient Jimin zijn geld door te verschijnen in verschillende variétéshows en muziekprogramma's in Korea, en door zijn eigen muziek uit te brengen, waaronder 'Promise' in 2018 en 'Christmas Love' in 2020. Meest recentelijk, de 26-jarige -oude artiest werkte samen met zanger Ha Sung-woon om een nummer uit te brengen, "With You", dat deel uitmaakte van de officiële soundtrack van het 2022 K-drama Our Blues.

3 RM's netto waarde is $20 miljoen

RM, de leider van de groep, staat op de derde plaats met een nettowaarde van ongeveer $ 20 miljoen. Zijn fortuin komt vooral uit zijn werk als songwriter; de rapper, geboren als Kim Nam-joon, heeft naar verluidt meer dan 130 nummers geschreven en heeft met een handvol artiesten gewerkt, waaronder Lil Nas X, Fall Out Boy en Wale. Zijn soloprojecten hebben hem eveneens miljoenen opgeleverd. In 2015 bracht RM zijn eerste solo mixtape RM uit. Dit werd gevolgd door zijn tweede mixtape Mono in 2018, die lovende kritieken kreeg en ervoor zorgde dat hij de best scorende Koreaanse soloartiest op de Billboard 200 werd op nummer 26.

2 Suga's netto waarde ligt tussen $23 en 25 miljoen

Suga, of Min Yoon-gi in het echte leven, zou tussen de $ 23 en $ 25 miljoen waard zijn, waarmee hij het op een na rijkste lid van de groep is, naast J-Hope. De rapper kan zijn werk aan BTS en zijn side-gigs als muziekproducent bedanken voor zijn dikke salaris. Voor het geval je het nog niet wist, Suga begon zijn muziekcarrière op 17-jarige leeftijd, werkte parttime bij een opnamestudio totdat hij werd getekend door Big Hit Entertainment en debuteerde als BTS-lid in 2013. hebben meer dan 70 nummers geschreven en geproduceerd, waaronder IU's "Eight" en Epik High's "Eternal Sunshine." In 2016 bracht Suga zijn eerste solo-mixtape Agust D uit, gevolgd door een tweede mixtape, D-2, in 2020. De plaat piekte op nummer 1 in de iTunes-hitlijsten op het moment van de release, volgens Forbes.

1 J-Hope is het rijkste lid van BTS

Geboren als Jung Ho-seok, is rapper J-Hope naar verluidt het rijkste lid van BTS. Vanaf 2021 wordt de 28-jarige ster geschat op een waarde tussen de $24 en $26 miljoen, volgens meerdere rapporten. Dat is te danken aan het grote succes van zijn solo-mixtape Hope's World in 2018, waarmee hij destijds de best scorende Koreaanse solist was. De eerste single "Daydream" van het album leverde J-Hope ook zijn eerste nummer 1 op.1 op de Billboard World Digital Song Sales-grafiek. Met "Chicken Noodle Soup", zijn samenwerking met zanger Becky G, werd de rapper ook het eerste BTS-lid dat een solo Hot 100-hit scoorde. Naar verluidt vergaarde J-Hope een verbazingwekkend fortuin door het succes van zijn solo-mixtape, waardoor hij een luxe herenhuis van $ 2,2 miljoen in Seoul kon kopen.

Aanbevolen: