Hoe lang duurde het eigenlijk om een enkele aflevering van vrienden te filmen?

Inhoudsopgave:

Hoe lang duurde het eigenlijk om een enkele aflevering van vrienden te filmen?
Hoe lang duurde het eigenlijk om een enkele aflevering van vrienden te filmen?
Anonim

Friends had een uniek proces bij het opnemen van de afleveringen. Als het live-publiek niet reageerde op een bepaalde clou, schrok de show er niet voor terug om de scène opnieuw te doen. In sommige gevallen vroeg Lisa Kudrow zelf aan het publiek of ze een bepaalde grap begrepen.

De makers en cast hadden veel plezier bij het maken van de show, hoewel het een behoorlijk proces was. De afleveringen waren niet erg lang, maar het was zeker een paar uur waard om ze te fotograferen. Laten we eens kijken hoe lang het duurde om de opnames te maken en wat andere coole backstage-feiten.

Creatieve gevechten achter de schermen vonden plaats op een paar momenten tijdens vrienden

Terugkijkend op de tien seizoenen, zijn er maar weinig dingen die fans zouden veranderen aan de iconische sitcom. In de schrijverskamer was het echter niet altijd even gemakkelijk. De makers van de show onthulden samen met de Hollywood Reporter dat er soms zware discussies waren als het ging om bepaalde verhaallijnen. Een van hen was dat Joey achter Rachel aan ging. Het was een heen-en-weer strijd tussen zowel de makers als de cast.

"Toen we voor het eerst begonnen aan de boog waar Joey samen zou komen met Rachel. De cast kwam in opstand toen ze het eerste script erop lazen: "Nee. Joey zou Ross dit nooit aandoen." Marta en David konden uitleggen hoe het niet zou eindigen op een plek die Joey als personage in gevaar zou brengen voor het stelen van de vriendin van zijn vriend. Dat gebeurde bijna niet. En we zouden hebben verloren wat een heel goed seizoen was voor dat. Ik ben blij dat ze die hebben gewonnen."

Marta Kauffman zou ook onthullen dat NBC het idee van een ouder zevende personage gooide. Het doel zou zijn om ook een oudere demografie te verleiden. Uiteindelijk waren de makers van de show fel tegen het idee, en we kunnen gerust stellen dat ze de juiste beslissing hebben genomen!

Een aflevering van vrienden duurde meestal 5 uur om te schieten

Het proces van het filmen van een aflevering van Friends was heel anders in vergelijking met andere sitcoms van die tijd. In tegenstelling tot andere shows die het script nooit durfden aan te raken, was Friends precies het tegenovergestelde. De show concentreerde zich sterk op de reactie van het live publiek, als er geen grap kwam, zouden ze de scène opnieuw opnemen.

In feite zijn er tijdens de Vegas-aflevering achter de schermen beelden van Lisa Kudrow zelf die de menigte vraagt of ze haar grap begrepen.

De cast kreeg ook veel flexibiliteit, soms als een grap niet terechtkwam, vertrouwden de schrijvers erop dat Matthew Perry zijn eigen regel zou bedenken in overeenstemming met het Chandler-personage. De show bevatte ook een aantal niet-gescripte momenten die te mooi waren om door te geven, waaronder Rachel's "ergste kater ter wereld" lijn en Chandler sloeg zichzelf op het hoofd met de archiefkast.

Natuurlijk, de show duurde tussen de 20-28 minuten per normale aflevering, maar het proces duurde veel langer, vooral als het ging om het wisselen van sets. Volgens Koimoi zou een typische shoot minstens vijf uur duren en tijdens speciale afleveringen misschien zelfs langer.

De makers hadden backstage spijt van bepaalde afleveringen van vrienden

Het is normaal dat niet alleen sommige verhaallijnen plat vielen bij het publiek, maar hetzelfde gold achter de schermen. Onder die mislukkingen waren de ongemakkelijke verhaallijnen van Chandler die van de haaien afstapt… Kevin Bright onthulde dat het idee niet geschikt was voor de show en meer in de trant van een Seinfeld-verhaallijn.

Andere mislukkingen waren de bruiloft van Carol en Susan, David Crane onthulde dat de aflevering wat dieper had moeten gaan. "De lesbische bruiloft. Ik was blij dat Carol en Susan trouwden, maar mijn enige wens als ik terugkijk, is dat we dat verhaal meer vanuit hun oogpunt hadden verteld. Onze mantra was altijd dat de show over hen zes ging. En dus veel van de verhalen gebeurden buiten het scherm en de zes zouden weer bij elkaar komen in het appartement van het koffiehuis en ze zouden praten over wat er net was gebeurd. Ik wou dat we die regel in dat geval hadden overtreden."

Uiteindelijk slaagde de show erin het publiek te boeien en zullen herhalingen de komende jaren doorgaan. Echte fans weten dat er achter de schermen veel werk in de show is gestoken.

Aanbevolen: