24 Rare details over Katara uit Avatar: The Last Airbender

Inhoudsopgave:

24 Rare details over Katara uit Avatar: The Last Airbender
24 Rare details over Katara uit Avatar: The Last Airbender
Anonim

Op dit moment is Avatar: The Last Airbender bestempeld als het toppunt van kindertelevisie. Met een goed geplot verhaal, sterke en invloedrijke personages en een krachtige boodschap, veroverde deze goed geanimeerde show de harten van zowel kinderen, tieners als volwassenen. De gedetailleerde wereld van de vier naties en haar complexe overlevering dienden als een prachtige achtergrond voor een verhaal over vergeving, vriendschap en evenwicht. Aang en zijn vrienden hebben ons veel leuke en oprechte momenten bezorgd waar nog steeds over wordt gesproken. Terwijl Aang de officiële hoofdpersoon is, was er een van de bende die opviel; Katara.

Wanneer we Katara voor het eerst ontmoeten, vechten zij en Sokka in het ijs. Ze is een autodidactische waterstuurder met potentieel en vaardigheid. Tijdens haar reis met Aang bleef Katara werken aan het groeien van haar watersturen totdat ze bekwaam genoeg was om Aang, de Avatar, zelf te onderwijzen. Katara is ongeslagen in de strijd; ze houdt het hoofd koel in de strijd en is een uitstekende tacticus. Haar moederlijke rol in de groep maakt dat ze een goody two shoes lijkt, maar Katara is niet bang om de regels te overtreden als dat nodig is. Katara is een echte meester in watersturen en is een van de mensen die het dichtst bij de Avatar staat. Hoewel ze haar vrienden wil beschermen en bij Aang wil zijn, draaien Katara's doelen nooit alleen om mannen en komt ze ook nooit zonder moeite vooruit. Katara is geweldig - welke andere geheimen verbergt ze? Laat het ons weten als je al deze feiten wist.

24 Heet en koud

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Katara kalm en beheerst lijkt, blijkt ze opvliegend te zijn. Veel afleveringen zien haar vechten met een teamgenoot of in het algemeen zout zijn. Niet alleen dat, maar Katara heeft de neiging om wrok te koesteren. We zagen hier voor het eerst een glimp van met Jet, met wie Katara iets had totdat hij haar verraadde. Daarna behandelde Katara hem met minachting, wantrouwen en regelrechte vijandigheid. Zuko kreeg dezelfde behandeling en zelfs een bedreiging voor zijn leven als hij uit de pas zou lopen. Stoere meid.

23 Snelle leerling

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het verhaal zich concentreert op Aang's naderende deadline om alle vier de elementen in één zomer te leren, kan Katara's buigreis niet worden genegeerd. Katara veranderde in minder dan een jaar van een eenvoudige autodidactische waterstuurder in een machtige meester die ongeslagen was in de strijd. Katara beheerste het watersturen zelf en zijn twee belangrijkste subsets; genezing en bloedsturen. Genezing werd per ongeluk ontdekt toen Aang haar verbrandde en bloedsturen werd haar opgedrongen door de kwaadaardige Hama; niettemin paste Katara zich aan en oefende ze hard totdat ze Aang zelf kon onderwijzen.

22 Wereldberoemd

Afbeelding
Afbeelding

Als Katara als tiener krachtig en meesterlijk was, stel je dan voor hoe geweldig ze als oudere vrouw zou zijn in haar vak. Gelukkig hoeven we ons niet voor te stellen als ze verschijnt in Avatar: The Legend Of Korra. In Korra is Katara zelf een wereldberoemde genezer en vechter geworden, met haar bekendheid versterkt door haar huwelijk met Aang de Avatar. Helaas kon ze niet veel opscheppen in Korra, maar Katara nam Korra wel als haar leerling aan.

21 Wat zit er in een naam?

Afbeelding
Afbeelding

Katara is zo'n bekend personage dat veel mensen bij het horen van de naam Katara aan haar zullen denken. Dat gezegd hebbende, zou Katara deze naam niet krijgen. Tijdens de pitchfase van Avatar: The Last Airbender's ontwikkeling heette Katara Kya. Dit werd echter veranderd toen een populaire protagonist van een videogame dit werd genoemd. Een andere naam die werd overwogen was Kanna, maar uiteindelijk gingen de schrijvers voor Katara. Ze brachten echter nog steeds een eerbetoon aan haar ontwikkeling door respectievelijk haar moeder en Gran Gran Kanna en Kya te noemen.

20 Uit de kast

Afbeelding
Afbeelding

Katara is niet alleen een liefhebbende moeder, maar ze is ook een ondersteunende. In de strips krijgen Aang en Katara drie kinderen, van wie er één een dochter is die Kya heet. Kya is gay kwam op jonge leeftijd uit de kast voor haar ouders. Zoals te verwachten is, zijn Aang en Katara allebei erg ondersteunend en blij om elke jongedame te ontmoeten die ze mee naar huis neemt. Kya komt wel voor in Korra en dit wordt aangestipt, maar het is niet zo duidelijk als in de strips.

19 Zittend in een boom

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen herinnert zich hun eerste verliefdheid; helaas voor Katara, haar eerste verliefdheid, Jet, was veel om mee om te gaan. Eerst leek Jet een rebel met een doel, toen bleek hij een eikel, toen werd hij een gehersenspoelde goede vent voordat hij doorging - over een slechte tijd gesproken. Het werd echter niet bevestigd in de show of Jet en Katara daadwerkelijk in het bos kusten. Gelukkig voor Jet/Katara-fans, werd door het team extern bevestigd dat ze die ene keer inderdaad hebben gekust.

18 Goede meisjes en slechte jongens

Afbeelding
Afbeelding

Het is een verhaal zo oud als de tijd; de goede meid die voor de slechte jongen v alt. Het is overal in tv-programma's, muziek en films. Omdat Katara een braaf meisje is met een rebelse inslag, is het geen wonder dat ze van stoere slechte jongens houdt. Denk aan de jongens op wie ze verliefd is geweest; Jet, de rebel met een doel en Zuko de in ongenade gevallen prins. Deze duidelijke voorkeur bezorgde Aang veel angst in de show en maakte hem jaloers. Gelukkig wordt Aang uiteindelijk gekozen door Katara.

17 Tot ziens aan de andere kant

Afbeelding
Afbeelding

Leven in oorlogstijd verlaagt meestal de algemene levensverwachting van mensen. In een tijd van vrede en welvaart neemt de levensduur van de mens echter toe. Hoewel we geen algemeen cijfer hebben van hoe lang mensen kunnen verwachten te leven na de nederlaag van de Vuurnatie, weten we dat Katara voorbij schoot, wat het gemiddelde ook is. In Avatar: The Legend Of Korra is Katara een veel oudere vrouw dan we ons de vorige keer herinneren. Haar wijsheid en vaardigheid hebben haar veel respect en bewondering opgeleverd, zoals ze verdient. Zelfs met wit haar weten we allemaal dat ze nog steeds dezelfde Katara is.

16 Een legendarische leraar

Afbeelding
Afbeelding

In Avatar: The Legend Of Korra is het in de Four Nations bekend dat Katara de ultieme waterstuurder en Meestergenezer is. Ze werd echter een meester lang voordat vrede het land regeerde. Katara heeft zelfs twee Avatars, Aang en Korra, onderwezen en vier Avatars ontmoet. Terwijl ze Aang en Korra persoonlijk heeft ontmoet, heeft Katara ook Kyoshi en Roku ontmoet terwijl ze Aang's lichaam bezaten. Er zijn niet veel mensen die kunnen zeggen dat ze deze dingen hebben gedaan, wat Katara nog indrukwekkender maakt.

15 Een vechtsportmeester

Afbeelding
Afbeelding

Katara heeft watersturen volledig onder de knie, kunst die is ontworpen om de energie van je tegenstander te ondermijnen totdat je het perfecte moment creëert om toe te slaan. Watersturen is misschien wel de meest krachtige buigstijl, afhankelijk van wie je het vraagt. Het beheersen van een stijl van buigen betekent echter ook het beheersen van een krijgskunst. Het is bekend dat de buigstijlen elk gebaseerd zijn op een unieke vorm van krijgskunst; watersturen is gebaseerd op Tai Chi, de kunst van het stromen en manipuleren van de lichaamsenergie die verwoestend is als je het onder de knie hebt.

14 Soepele bewegingen

Afbeelding
Afbeelding

Als krijgskunstenaar en buiger moet je lichaam in topconditie zijn. Vechtsporten leren je lichaam vloeibaarheid, precisie en behendigheid; allemaal kwaliteiten die nuttig zijn bij het dansen. Is het dan een wonder dat Aang en Katara een paar geweldige bewegingen hebben gemaakt in dat Vuurnatie-grotfeest? Hun bewegingen waren net zo vloeiend, zelfverzekerd en mooi als hun buig- en vechtbewegingen. Als het niet gelukt was om Avatar en Master Healer te zijn, zouden Aang en Katara misschien geschikt zijn geweest om op te treden.

13 Rustig aan

Afbeelding
Afbeelding

Door in de Avatar-staat te zijn, is de Avatar op zijn krachtigst en tegelijkertijd op zijn kwetsbaarst. Dit is de reden waarom Avatars hun best doen om zo mogelijk niet in deze staat te komen, maar toch gebeurt het. Voor Aang gebeurt het meestal wanneer hij in levensgevaar is of als hij diep emotioneel is. In het begin had Aang het moeilijk om zijn Avatar-staat onder controle te houden. Een persoon die Aang in deze staat zou kunnen beheersen, is Katara; haar aanwezigheid en woorden kalmeerden Aang en hielpen hem weer bij bewustzijn te komen.

12 Een betrouwbare verteller?

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen die de originele Avatar-serie heeft gezien, herinnert zich de opening; 'Water. Aarde. Vuur. Lucht. Lang geleden leefden de Vier Naties in harmonie samen. Toen veranderde alles toen de vuurnatie aanviel…' De stem klinkt bekend, maar niemand besteedt er echt aandacht aan. De persoon die de opening van elke aflevering vertelt, is echter Katara; de hele serie is vanuit haar perspectief. Dit brengt de hele show in twijfel; is zij een betrouwbare verteller? Worden de gebeurtenissen correct verteld? Is dit allemaal ook gebeurd? Wie weet?

11 Niet bang om vies te worden

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Katara een moreel persoon is met hoge normen, is ze niet bang om vies te worden als het moet. Katara gaat graag een gevecht aan en vecht tegen tegenstanders. Ze is ook bereid om de regels te breken om te krijgen wat ze wil, zoals met de watersturende rol van de piraten. Katara zal waar nodig ook voedsel of water stelen om ervoor te zorgen dat ze allemaal in leven blijven tijdens hun reis. Dat is een sterke vrouw en een geweldige vriendin.

10 Regels zijn gemaakt om gebroken te worden

Afbeelding
Afbeelding

Bij een bezoek aan de Noordelijke Waterstam wilde Katara leren watersturen als een meester, maar werd afgewezen vanwege haar geslacht. Niet tevreden met de afwijzing, vocht Katara verbaal en fysiek tegen de meester totdat ze eindelijk kon leren. Katara heeft zelfs haar eigen persoonlijke regel gebroken om niet bloed te sturen om Aang en Sokka te redden toen hun leven in gevaar was. Ze overtreedt de regels niet vaak, maar als ze dat doet, leidt dat meestal tot interessante situaties.

9 K. O

Afbeelding
Afbeelding

De sterkste waterstuurder ter wereld zijn is geen gemakkelijke prestatie, maar een prestatie die Katara verdiende met hard werken en toewijding. Van het originele trio is Katara zonder twijfel de sterkste vechter. Naast Toph is Katara de sterkste vechter in de groep als geheel en ook de meest consistente. Ze verliest nooit een gevecht en houdt haar altijd koel tijdens een gevecht. Katara heeft altijd aan haar vaardigheden gewerkt, waar mogelijk verbeterd en van anderen geleerd totdat ze deze indrukwekkende titel behaalde.

8 Houd je hoofd koel

Afbeelding
Afbeelding

Als je in welke situatie dan ook met iemand vecht, kan het moeilijk zijn om kalm te blijven. Niet alleen dat, maar als je voor je leven vecht, kan het nog moeilijker zijn om je te concentreren. Gedurende de serie moet de bende voorkomen dat ze worden gevangengenomen of om het leven komen terwijl ze in gevecht zijn met vijanden. Voor een volwassene zou dit moeilijk zijn, maar het is bijna onmogelijk voor te stellen dat kinderen en jonge tieners hun hoofd koel houden in de hitte van een gevecht tot het einde. Katara is altijd de beste geweest in het behouden van haar kalmte tijdens het vechten tegen een tegenstander. Dit is zelfs wanneer ze soms het kalmst lijkt.

7 Hard werken laat de droom werken

Afbeelding
Afbeelding

Vaak worden in fantasie- en avonturenverhalen kracht en vaardigheid je allemaal tegelijk opgedrongen of met minimale inspanning verworven. Gelukkig is Avatar: The Last Airbender erin geslaagd om grotendeels weg te blijven van deze formule. Alle buigers moeten aan hun vak werken om beter te worden en nieuwe technieken te leren; zelfs Aang moet eraan werken. Katara is in deze zin een van de meest toegewijde werkers, omdat we haar constant haar waterstuurtechniek zien oefenen en aanscherpen. Ze leert zelfs twee deelverzamelingen over watersturen zonder dat ze dat per se hoeft te doen.

6 Het regent…of toch?

Afbeelding
Afbeelding

Water zit in elk levend wezen. Het is dit onbetwistbare feit dat waterstuurders onderscheidt van andere buigers. We weten dat het voor Katara mogelijk is om water uit ongebruikelijke bronnen te halen; ze maakt van haar zweet een wapen in de houten gevangenis en ha alt zelfs water uit planten om haar heen. Bij het jagen op de man die haar moeder kwaad heeft gedaan, gebruikt Katara echter een andere tactiek. In plaats daarvan stopt ze de regen in de lucht, vormt ijzige messen en gooit ze met alarmerende nauwkeurigheid naar hem toe. Het weer beheersen is echt iets anders.

5 Een onstuitbare kracht ontmoet een onroerend object

Afbeelding
Afbeelding

Het laatste gevecht van Avatar: The Last Airbender was ongelooflijk intens; kijkers volgden Aang's gevecht met Phoenix King Ozai en keken ook naar Zuko's Agni Kai tegen zijn zus, Fire Lord Azula. De Agni Kai was bijzonder intens vanwege Azula's onvoorspelbare denkwijze en ongelooflijke kracht. Nadat Zuko werd geraakt door een bliksemschicht, misleidde Katara Azula om dicht bij een watermassa en kettingen te komen. Vanaf daar bevroor Katara ze allebei op het juiste moment, waardoor het water om haar heen vrijkwam om Azula in bedwang te houden voordat ze het water liet gaan. Het was een waar vertoon van meesterschap op een levensbedreigend moment.

Aanbevolen: