De waarheid over het casten van 'Austin Powers: International Man Of Mystery

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van 'Austin Powers: International Man Of Mystery
De waarheid over het casten van 'Austin Powers: International Man Of Mystery
Anonim

Toen de derde Austin Powers-film uitkwam, was de franchise zo geliefd en zo populair dat zelfs Tom Cruise op zoek was naar een cameo. Maar toen Mike Myers het script in 1995 schreef, wist niemand wat hij ervan moest denken. Tenminste, dat was een grote zorg die Mike had. En dat speelde mee in hoe de film zelf werd gegoten. Hoewel Mike wist dat hij de man was om het titulaire James Bond-spoofpersonage te spelen (en uiteindelijk ook Dr. Evil), moest hij extra moeite doen om de juiste cast te vinden om zijn film tot leven te brengen. Casten is tenslotte alles. Kun je je voorstellen dat Seinfeld net zo succesvol zou zijn als het was zonder zijn geweldige cast? Hoe zit het met de cast van Harry Potter? Welnu, Austin Powers is niet anders.

Dankzij een diepgaand artikel van The Hollywood Reporter weten we precies wat er nodig was om deze sterrencast samen te brengen voor een van de beroemdste projecten van Mike Myers.

De schepping van Austin Powers

Volgens Mike Myers was de dood van zijn vader de grootste invloed op het ontstaan van Austin Powers en op zijn komedie in het algemeen.

"Austin Powers was een eerbetoon aan mijn vader, die me [heeft voorgesteld] aan James Bond, Peter Sellers, The Beatles, The Goodies, Peter Cook en Dudley Moore," legde Mike uit aan The Hollywood Reporter. "Ik schreef het in 1995 en de botten van het script kwamen binnen twee weken uit. Het was een van die dingen waarvan ik niet wist of iemand deze film zou krijgen die niet in mijn huis opgroeide. Maar toen ik liet het zien aan [regisseur] Jay Roach - we hadden elkaar ontmoet op een feestje en werden filmmaatjes - hij gaf me 10 pagina's getypte notities. Alles wat hij zei maakte het beter."

Austin Powers 1 cast
Austin Powers 1 cast

Jay Roach, evenals de toenmalige president van New Line, Michael De Luca, wilden niet dat Mike vrijwel iets belangrijks in zijn script zou veranderen. Ze wisten ook dat hij perfect was om Austin te spelen.

"Ik hield van Mike en zijn spullen op SNL," zei Michael De Luca. "Dus toen ik het script las, zag ik dat hij het personage was. En hij maakte het ons heel gemakkelijk. Hij kwam binnen en deed het personage - hij droeg geen kostuum of iets dergelijks - en werkte het echt voor ons uit."

Mike's mate van comfort met het materiaal bracht hem tot het besef dat hij ook de aartsvijand van Austin Powers zou moeten spelen.

"Ik heb altijd van de scène 'We zijn niet zo verschillend, jij en ik' gehouden", legde Mike uit. "Dat was de belangrijkste reden dat ik zowel Austin als Dr. Evil wilde spelen. De stem van Dr. Evil is een beetje Lorne Michaels, er zijn geen twee manieren over, maar er zit veel meer Donald Pleasence in dan Lorne. Lorne heeft een pinkachtig ding, maar hij doet het niet meer."

De rest van de cast invullen

Voor Austin Powers' liefdesbelang, speciaal agent Vanessa Kensington, wilde Mike het populairste en populairste model in Engeland… Elizabeth Hurley.

"Mijn agent belde en zei dat Mike Myers wilde dat ik met hem zou spelen in een nieuwe film", legde Elizabeth uit. "Ik was met mijn toenmalige vriend Hugh Grant, die opgewonden door de lucht sloeg. Hij zei dat Mike een van de grappigste komieken ter wereld was."

Maar het was niet alleen de reputatie van Mike die hem een aantal all-star-spelers opleverde, het was ook het script zelf. Een veelgeprezen acteur als Robert Wagner (die Number Two speelde) zou immers niet geïnteresseerd zijn geweest in een project als dit, tenzij het script boeiend was.

"Mike schreef Nummer Twee voor mij", beweerde Robert Wagner. "Het script kwam binnen, ik las het en ik vond het gewoon fantastisch. Het was erg provocerend, gevaarlijk om te doen, en ik heb het vanaf het begin omarmd."

Het script wekte ook de interesse van de veelgeprezen acteur Michael York (Basil Exposition) en een aantal opkomende talenten die Mike Myers uit het verleden kenden.

"Ik ontmoette Mike toen hij bij ons kwam en wat improvisatieshows met ons deed in het Groundling Theatre en hij probeerde Austin Powers uit," zei Mindy Sterling, die Frau Farbissina speelde. "Ik denk dat Jay die specifieke show heeft gezien, en ik moet een soort Duitse vrouw hebben gedaan. Ze vroegen of ik binnen wilde komen om auditie te doen."

"Ik kreeg het script voor Carrot Top's voorzitter van de raad van bestuur en Austin Powers in dezelfde week", zei Seth Green, die Scott Evil speelde. "Ik deed op dat moment een Mamet-spel, dus mijn hoofd was gericht op de voorbereiding van de acteur, en al mijn gedachten met betrekking tot dit personage waren om het oprecht oprecht te spelen. Ik dacht dat dat het grappigst zou zijn naast Mike's brede karakter. Als je naar me kijkt in de film, ik zit in een drama."

Die grote cameo's

De Austin Powers-franchise staat bekend om zowel zijn A-lijst acteur en karakter-acteur cameo's. Hoewel de namen alleen maar groter werden voor de tweede en derde film, is de eerste niet zonder de. Onder de beroemde gezichten waren Larry Thomas, Clint Howard, Mimi Rogers en prinses Leia zelf, de overleden grote Carrie Fisher.

"Ik kende Carrie Fisher een beetje", gaf Mike Myers toe. "Ik stuurde haar het script in de hoop dat ze de therapeut zou spelen. En ze schreef een heel mooie, ondersteunende brief waarin ze zei hoeveel ze van de film hield. Ze was zo ondersteunend tijdens de opnames. Ze bleef me maar een knuffel geven en die me vertelde: 'Ik hou gewoon van deze scène en hoe raar de keuzes zijn.'"

En het waren deze rare keuzes die een aantal grote sterren voor de franchise bleven haken.

Aanbevolen: