De echte reden waarom Jennifer Garner's 'Alias' werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Jennifer Garner's 'Alias' werd geannuleerd
De echte reden waarom Jennifer Garner's 'Alias' werd geannuleerd
Anonim

De term 'Jump The Shark' werd in de jaren tachtig bedacht door Howard Stern Show-producer Jon Hein en zijn collega. Het was een duidelijke verwijzing naar de tijd dat Fonzi op Happy Days over een haai waterskied, het moment waarop de show bergafwaarts begon te gaan. Elke serie heeft dit moment (of verhaallijn), of hij het nu weet of niet. Games of Thrones had absoluut een moment of twee dat 'de haai springt', omdat veel fans zouden willen dat de dingen voor het einde anders zouden aflopen. Net als The Walking Dead en vele andere series die mensen over het algemeen geweldig vinden. En dat geldt ook voor J. J. Alias van Abram en Jennifer Garner.

De serie liep vijf hele seizoenen en werd een culthit. Het is de show die J. J. in Lost en zette Jennifer Garner's carrière voor het leven op. Hoewel de serie een aantal gecompliceerde momenten had, zoals de verhaallijn van Rambaldi, vermeed het over het algemeen momenten die dingen zuur konden maken… Dat is tot seizoen 4, ook wel bekend als het seizoen dat het begin van het einde voor Alias vormde.

Dankzij een fantastisch artikel van TV Line weten we nu precies wanneer de cast gelooft dat de show 'de haai is gesprongen' en waarom deze uiteindelijk werd geannuleerd. Laten we eens kijken…

alias Jennifer Garner (1)
alias Jennifer Garner (1)

Het 'sprong de haai' in seizoen 4

De beoordelingen van Alias waren nooit zo geweldig. Maar het had een zeer toegewijde cult-achtige aanhang waardoor het netwerk de show levend wilde houden. In seizoen 4 werd de show echter verplaatst van een felbegeerde zondagavondplek naar woensdag om 21.00 uur. Deze zet was eigenlijk ABC die J. J. en zijn team van schrijvers dat hun tijd met Alias ten einde liep, tenzij ze dingen konden veranderen. Dus probeerden ze het. Ze hadden Sydney Bristow van Jennifer Garner en de andere hoofdrolspelers sloten zich aan bij een black ops-divisie van de CIA, geleid door de slechterik van de vorige seizoenen, Sloane. Dit opende de deur naar een aantal leuke verhaallijnen die ervoor zorgden dat de show begon te verlopen.

"Op een dag merkte ik dat ik een vampier was", zei Jennifer Garner over het moment dat ze voelde dat de show de haai besprong. "En ik dacht, waarom ben ik een vampier? Waar heeft de mythologie ons naartoe gebracht? Hoe zijn we hiertoe gekomen?"

Victor Garber, die Sydney's vader Jack Bristow speelde, is het er volledig mee eens dat dit het moment was dat Alias echt begon te zuigen: "Ik was met alles aan boord. Behalve, ja, ik denk dat we één aflevering vampiers hadden en dacht dat we toen over de haai waren gesprongen."

Victor en ik maakten er grapjes over… Er was een scène waarin we over een Russische stad springen, en er hangt een enorme rode bal boven ons. We keken elkaar aan en zeiden: 'Kerel, we hebben niet spring over de rode bal. We zijn net over de haai gesprongen', zei Michael Vartan, die Vaughn speelde.

Gelukkig zijn de schrijvers erin geslaagd om na dit vampierfiasco een aantal geweldige verhaallijnen te bedenken. Helaas was het veel te laat.

Het laatste seizoen van de show bevatte nieuwe castleden Rachel Nichols en B althazar Getty, evenals de echte zwangerschap van Jennifer Garner die in de show werd geschreven. Hoe dan ook, ABC nam de beslissing dat de afleveringsnummers van het seizoen moesten worden bijgesneden. Daarom wist de cast van de show dat hun tijd op Alias ten einde liep. En ze vonden vele manieren om het te vieren, waaronder het toekennen van een kroon aan 'het beste bemanningslid van de week'.

"Ik denk dat we allemaal vanaf het begin wisten dat het op een bepaald moment een verhaal was dat zou eindigen en moest eindigen", vertelde uitvoerend producent Jeff Pinkner aan TV Line voor het interview. "En toen werden de details van hoe het zou eindigen een soort van gedicteerd door grotere zakelijke beslissingen en Jennifer, waar ze in haar leven was [een gezin wilde stichten]. Maar ik denk dat de vijf seizoenen als een heel natuurlijk, passend tijdshoeveelheid."

De waarheid is dat er geen Alias zou zijn zonder Jennifer Garner. Maar het voltooien van de schoen was behoorlijk zwaar voor de cast en crewleden die daar jarenlang een thuis vonden.

"Toen die show eindigde, het laatste shot van de laatste aflevering … Ik zag jongens die spijkerhard waren, dolly grips en verlichtingsjongens, iedereen was gewoon aan het brullen. Het afscheid duurde drie uur ", Michael Vartan, die speelde Michael Vaughn, zei.

Het is veilig om te zeggen dat veel van de diehard fans van de show hetzelfde voelden als de annulering. Er is echter altijd tijd om terug te gaan en het vanaf het begin te binge.

Aanbevolen: