De belachelijke manier waarop Matt Damon zich voorbereidde op 'Courage Under Fire

Inhoudsopgave:

De belachelijke manier waarop Matt Damon zich voorbereidde op 'Courage Under Fire
De belachelijke manier waarop Matt Damon zich voorbereidde op 'Courage Under Fire
Anonim

Er gebeurt veel achter de schermen van het maken van een film die fans nooit te zien zullen krijgen, en alle tijd die wordt besteed aan het voorbereiden van een project is wat de dingen echt naar een ander niveau tilt. Natuurlijk moet een artiest presteren wanneer de camera's draaien, maar als hij zich niet goed voorbereidt, kan dit drastische gevolgen hebben voor een project.

Matt Damon werd in de jaren 90 bekend met films als Good Will Hunting, maar voordat hij een ster werd, kreeg hij ondersteunende rollen in films als Courage Under Fire. Het was in deze tijd dat Damon te ver ging met zijn filmvoorbereiding.

Laten we eens kijken naar de belachelijke manier waarop Matt Damon zich voorbereidde op Courage Under Fire.

Hij ging op een ongelooflijk ongezond dieet

Als het gaat om rolvoorbereiding in Hollywood, zijn sommige artiesten veel meer bereid om tot het uiterste te gaan dan anderen. Hoewel dit op korte termijn niet altijd goed is voor hun fysieke of mentale gezondheid, lijken deze performers alles te willen doen voor hun kunst. Tijdens de jaren 90 eindigde Matt Damon over een aantal grenzen terwijl hij zich voorbereidde om te verschijnen in de film Courage Under Fire.

Een van de meest interessante aspecten van dit specifieke geval is dat Damon niet degene was die de hoofdrol speelde in de film. In plaats daarvan zouden Denzel Washington en Meg Ryan de hoofdrolspelers zijn, met Damon in meer een ondersteunende rol. Desalniettemin zorgde de artiest ervoor dat hij een drastisch en ongezond dieet zou volgen om af te vallen.

Tijdens zijn deelname aan een Reddit AMA beantwoordde Damon een aantal vragen van fans, waaronder hoe hij zich voorbereidde om in Courage Under Fire te verschijnen. Damon zou zeggen: "Ik denk dat de meest uitdagende rol die ik ooit heb gehad, was toen ik Courage Under Fire deed en ik al het gewicht moest verliezen dat ik alleen had verloren, dat was het fysiek meest uitdagende [ding] dat ik ooit in mijn leven heb moeten doen.”

Uiteindelijk verloor Damon 50 pond. in 3 maanden door grotendeels kip te consumeren. Houd er rekening mee dat dit iemand is die door de jaren heen heeft deelgenomen aan tal van slopende actiefilms. Hij weet hoe moeilijk de voorbereiding kan zijn, dus als dit het fysiek meest uitdagende was dat hij heeft gedaan, dan zouden anderen dit als een enorme waarschuwing moeten zien.

Hij rende elke dag 13 mijl

In een gesprek met The Sun zou Damon wat meer inzicht geven in de effecten van het dieet dat hij gebruikte om zich voor te bereiden op de film. Hij zou onthullen: Ik moest mager zijn en ging op een dieet zonder toezicht dat me had kunnen doden. Een dokter vertelde me later dat ik mijn hart permanent had kunnen laten krimpen. Ik ben 180 cm lang en daalde tot 61 kg ten opzichte van mijn gebruikelijke gewicht, tussen 78 kg en 80 kg. Het heeft me geen goed gedaan.”

Damon gebruikte niet alleen een ongezond dieet, maar hij duwde zichzelf ook fysiek tot het uiterste. Hij rende tot 13 mijl per dag terwijl hij relatief weinig calorieën binnen kreeg. Deze twee factoren leidden tot een belachelijk gewichtsverlies dat duidelijk een negatieve invloed had op de gezondheid van de artiest.

Uiteindelijk zou het filmen worden afgerond en zou Damon de kans krijgen om zijn gezondheid weer op orde te krijgen. Hij is nooit een enorme kerel geweest, maar het gewicht waarmee hij rondliep was gewoon belachelijk en kwam niet in de buurt van waar hij normaal is.

De film verdiende $ 100 miljoen aan de kassa

In 1996 zou Courage Under Fire zijn weg vinden naar de theaters en zou het solide zaken doen aan de kassa. Hoewel de film niet zo herinnerd wordt als andere oorlogsfilms uit de jaren 90, zoals Saving Private Ryan, was de bruto kassa van $ 100 miljoen nog steeds een mooie aanwinst voor alle betrokkenen.

Niet al te lang na dit project zou Matt Damon een enorme ster worden met films als Good Will Hunting en het eerder genoemde Saving Private Ryan, waardoor zijn carrière onmiddellijk zou veranderen. Damon zat ineens niet meer in een bijrol. In plaats daarvan was hij degene die het voortouw nam en een film naar de kassa leidde.

Door de jaren heen heeft Damon zich nog steeds moeten voorbereiden op zijn filmrollen, maar in plaats van de krankzinnige en ongezonde weg te gaan, is hij slim genoeg geweest om zijn middelen te gebruiken om ervoor te zorgen dat hij de dingen op een gezonde en gezonde manier doet. berekende manier.

Matt Damon ging te ver voor Courage Under Fire, maar uiteindelijk zou hij zijn lesje leren en zijn carrière naar een ander niveau tillen.

Aanbevolen: