Alles wat we weten over het mislukte 'Catwoman'-project van Tim Burton

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over het mislukte 'Catwoman'-project van Tim Burton
Alles wat we weten over het mislukte 'Catwoman'-project van Tim Burton
Anonim

Franchisefilms domineren elk jaar de kassa, en hoewel andere films nog steeds kunnen binnensluipen en een stempel kunnen drukken, is de waarheid dat de grootste franchises die zijn waar studio's zich constant zorgen over moeten maken. De MCU, DC en zelfs de Fast & Furious-films weten allemaal hoe ze geld moeten verdienen, en zodra spin-offprojecten binnenkomen, moet iedereen harder werken om bij te blijven.

Tim Burton deed meesterlijk werk met Batman in de jaren 80 en 90, en het personage kreeg een enorme hernieuwde populariteit. Op een gegeven moment maakte Michelle Pfeiffer zich op om te schitteren in een Catwoman-film geregisseerd door Burton, maar de zaken vielen uit elkaar.

Laten we eens kijken wat er gebeurde met het niet-gerealiseerde Catwoman-project van Tim Burton.

Michelle Pfeiffer zou terugkeren

Michelle Pfeiffer Catwoman
Michelle Pfeiffer Catwoman

De stripfilms van vandaag hebben veel te danken aan de films die jaren geleden de weg vrijmaakten. In de jaren 80 en vroege jaren 90 veranderde Tim Burtons kijk op de geliefde Batman het spel voor altijd, en in de film Batman Returns was Michelle Pfeiffer gewoon briljant als Catwoman. Het bleek dat Tim Burton zich aan het voorbereiden was om een solo Catwoman-film te maken.

Michelle Pfeiffer was misschien niet de eerste vrouw die Catwoman werd in een Batman-project, maar haar kijk op het personage was fantastisch. In combinatie met Batman van Michael Keaton, Penguin van Danny DeVito en de regie van Tim Burton schitterde Pfeiffer en werd de film een hit, net als zijn voorganger uit de jaren 80.

Hierdoor begon Tim Burton de zaden van een Catwoman-film te planten, en Michelle Pfeiffer zou de rol opnieuw opnemen en de hoofdrol in de film nemen. Burton was 2-uit-2 in succesvolle superheldenfilms, en een derde film gericht op een schurk had ook succesvol kunnen zijn aan de kassa.

Zoals fans weten, waren de Batman-films die Burton tot leven bracht behoorlijk donker van aard, ondanks Jack Nicholsons Joker. Het zou dus niet al te verrassend moeten zijn om te horen dat de voorgestelde Catwoman-solofilm qua toon vergelijkbaar zou zijn geweest.

De film zou donker worden

Michelle Pfeiffer Catwoman
Michelle Pfeiffer Catwoman

Scenarist Daniel Waters was de man die aanvankelijk een script schreef en er Warner Bros van maakte. Volgens Den of Geek leverde Waters zijn scenario in 1995 in, hetzelfde jaar dat Joel Schumachers Batman Forever in de bioscoop verscheen en de toon van de franchise volledig omgedraaid.

Volgens Waters: "Na de trauma's van de Batman Returns heeft ze geheugenverlies, en ze herinnert zich niet echt waarom ze al deze kogelgaten in haar lichaam heeft, dus gaat ze ontspannen in Oasisburg. Wat Gotham City is voor New York, is Oasisburg voor Las Vegas-Los Angeles-Palm Springs. [Het is een] vakantieoord midden in de woestijn. Het wordt gerund door superhelden en de film heeft veel plezier in het uitlachen van de hele mannelijke superheld-mythos. Dan zijn ze uiteindelijk helemaal niet zo goed, en moet ze terug naar dat hele Catwoman-gedoe.'

Dit type film was meer merkwaardig voor wat Tim Burton met zijn films had gedaan, maar het was een enorme verschuiving van de lichtere, meer campierige toon waar de franchise naar was overgegaan toen Joel Schumacher de regie overnam. Daardoor was de studio ineens minder geïnteresseerd in dit soort films.

Burton ging verder, maar Warner Bros. maakte nog steeds een Catwoman-film

Halle Berry Catwoman
Halle Berry Catwoman

Naarmate de tijd verstreek, bereikte het project een punt waarop het niet langer zou gebeuren. Burton ging verder en beëindigde effectief elk type team dat was gegenereerd.

Toen ze met Empire sprak, zou Michelle Pfeiffer hier op ingaan en zei: Een tijdje, zoals een korte tijd, was Tim geïnteresseerd in het maken van een Catwoman-film. Maar dat duurde niet echt lang.”

Ondanks dat het Burton-project geen vorm kreeg, was Warner Bros. er nog steeds op gebrand om Catwoman haar eigen film te krijgen. Op een gegeven moment was Ashley Judd aan het project gehecht, maar ze zou uiteindelijk vertrekken. Dit opende de deur voor Halle Berry om te landen wat een slam dunk-hit had moeten zijn, maar in plaats daarvan veranderde in een van de meest beruchte en bekritiseerde stripfilms aller tijden.

Met momenteel een 9% op Rotten Tomatoes, was Catwoman een ramp van een project dat nooit het daglicht had mogen zien. Zelfs de getalenteerde Halle Berry kon de film niet redden, omdat hij aan de kassa spartelde en als waarschuwing diende voor studio's die op zoek waren naar het maken van superheldenfilms.

Het Catwoman-project van Tim Burton had geweldig kunnen zijn, maar zie, zijn mislukte visie leidde tot een ramp voor Warner Bros.

Aanbevolen: