Hoe het Trump-koninkrijk 'The Handmaid's Tale' bijna werkelijkheid maakte

Inhoudsopgave:

Hoe het Trump-koninkrijk 'The Handmaid's Tale' bijna werkelijkheid maakte
Hoe het Trump-koninkrijk 'The Handmaid's Tale' bijna werkelijkheid maakte
Anonim

De aanval van de opstandelingen op het Capitool van de Verenigde Staten was een enorme wake-up call. Randgroepen die de toenmalige president Donald Trump volgden, probeerden een belegering in een poging de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken. Ze riepen het Congres en vice-president Mike Pence op om in te grijpen en de resultaten regelrecht te veranderen, en kwamen in opstand toen hun eisen ongehoord bleven. Het enge feit is dat de menigte die op het Capitool neerdaalde, niet alleen wilde dat de verkiezingsuitslag werd weggegooid. Ze hadden ook andere plannen.

In tegenstelling tot wat de radicale groepen zeiden dat ze van plan waren, begonnen de opstandelingen een aanval. Ze vielen de Capitol Police aan, vernielden het grootste deel van het complex en richtten zich specifiek op personen zoals Spreker Nancy Pelosi. Hun acties toonden aan dat de bedoeling verder ging dan het omverwerpen van een vermeende frauduleuze verkiezing; er stond veel meer op het spel.

Hoe ver zouden ze zijn gegaan?

Capitool van de Verenigde Staten
Capitool van de Verenigde Staten

Het zingen van "Hang Mike Pence" en een strop en galg opgericht in de wandeling naar het Capitool van de Verenigde Staten waren de eerste tekenen dat de groep van plan was de regering met de grond gelijk te maken. De oproep van de menigte om een gekozen functionaris te executeren omdat hij zich niet aan de wil van de MAGA-partij hield, is opzienbarend omdat het hun doelen benadrukte, en ze zouden daar waarschijnlijk niet zijn gestopt.

Beelden vanuit het Capitool toonden hoe relschoppers het in de Senaatskamer gezellig maakten alsof ze het overnamen van de afwezige wetgevers. Sommigen van hen probeerden aanspraak te maken op de zetels en gaven aan dat ze van plan waren een zelfgekozen comité te worden. De Capitol Police had de situatie gelukkig onder controle voordat de maffia kreeg wat ze wilden. Ze kwamen er echter heel dichtbij met wetgevers die op hun plaats moesten schuilen op geheime locaties.

Als de relschoppers waren geslaagd, zouden we in een veel donkerdere versie van de Verenigde Staten leven - een wereld die erg lijkt op Gilead in The Handmaid's Tale.

Gilead's betekenis

Still uit The Handmaid's Tale seizoen 3
Still uit The Handmaid's Tale seizoen 3

Voor iedereen die niet bekend is met Gilead, het is een fictieve versie van de Verenigde Staten die is overgenomen door een oligarchie die voornamelijk bestaat uit mannen die bekend staan als The Committee. Ze heersen over de zogenaamde "Goddelijke Republiek" met een ijzeren wil, en buigen de wereld naar hun eigen goeddunken. De veranderingen die ze doorvoeren variëren van het dwingen van vrouwen om kinderen te krijgen tot het onderwerpen van tegenstanders aan gruwelijke martelingen. En hun regering bestaat niet, behalve de kleine groep die zichzelf aan de macht heeft verkozen.

Wat opv alt aan Gilead is dat de gebeurtenis die de democratische republiek van Amerika in een dystopische wereld veranderde, een aanval op het Capitool is. Het veroorzaakte een reeks gebeurtenissen die leidden tot een land dat voor altijd veranderde.

Voor ons moet de opkomst van Gilead tot ons doordringen, omdat de poging tot staatsgreep van de opstandelingen evenveel potentie had om het weefsel van de Amerikaanse samenleving te vernietigen. De enige reden waarom ze faalden, was dat dappere mannen en vrouwen zichzelf in gevaar brachten om de veiligheid van onze rechtmatig gekozen ambtenaren te waarborgen. Maar als de zaken anders waren gelopen, zouden we waarschijnlijk midden in een burgeroorlog zitten, op weg naar een pad met een grimmige toekomst voor iedereen.

Het goede nieuws is dat het Amerika van Trump het daglicht niet meer zal zien (hopelijk). Nu de drive van zijn volk was afgenomen en de F. B. I. Heet op de hielen van honderden relschoppers die de belegering van het Capitool bijwoonden, keren ze terug naar een leven van duisternis. Dat betekent echter niet dat we een oogje dicht moeten knijpen voor de sekte. Want hoewel de situatie uiteindelijk goed uitpakte, had de lijst met slachtoffers veel langer kunnen zijn, en het zou een vlek in de Amerikaanse geschiedenis hebben achtergelaten die we nooit zouden kunnen herstellen.

Aanbevolen: