De waarheid over het personage van Tom Cruise in 'Tropic Thunder

Inhoudsopgave:

De waarheid over het personage van Tom Cruise in 'Tropic Thunder
De waarheid over het personage van Tom Cruise in 'Tropic Thunder
Anonim

Hou van hem of verafschuw hem, het v alt niet te ontkennen dat Tom Cruise in feite Tropic Thunder heeft gestolen. Hoewel de film bol stond van controverse, zoals de acteerkeuzes van het personage van Robert Downey Jr., blijft de film uit 2008 geliefd. In de film speelde Tom Cruise een gemene Hollywood-mogul genaamd Les Grossman. Gezien Toms ongelooflijke filmografie is het logisch dat hij dit personage zo goed tot leven heeft gebracht. Maar gezien de recente uitbarsting van Tom en zijn niet zo schone reputatie bij sommigen in Hollywood, was zijn casting misschien zelfs meer berekend. Hoe dan ook, Tom Cruise heeft deze rol absoluut uit het park geslagen. Dankzij een fantastisch artikel van Grantland weten we nu hoe hij dit heeft kunnen doen…

Tom zou de rol van Ben spelen totdat hij een heel specifieke scriptnotitie gaf

Tom Cruise moest in 2007 zijn imago herstellen. Jarenlange conflicten met huwelijken, op de bank springen en ruzies met de studio die zijn Mission Impossible-films maakte, brachten hem in een kwaad daglicht. Uiteindelijk was Tropic Thunder de film die hielp om zijn imago (tijdelijk) te herstellen. Maar het was niet de bedoeling dat Tom Les Grossman zou spelen, de gemene studiomanager die duidelijk geloofde dat acteurs wegwerpbaar waren. Eigenlijk zou Tom de hoofdrol spelen die Ben Stiller uiteindelijk op zich heeft genomen. Het was logisch dat Ben aanvankelijk niet geïnteresseerd was in de hoofdrol. Hij regisseerde en schreef het tenslotte al samen met Justin Theroux en Etan Cohen.

"Justin Theroux en ik hadden acht jaar lang aan het script gewerkt, "zei Ben Stiller tegen Grantland. "We hadden een schets en ongeveer een half script. Ik wist hoe het moest eindigen. Toen brachten we Etan binnen en kregen een volledige versie."

Toen Etan Cohen in 2002 op de proppen kwam, kwam hij eigenlijk op het idee dat Tom Cruise ertoe zou brengen om in wezen Les Grossman te creëren.

"We waren nog steeds aan het uitzoeken waarom de acteurs in de steek zouden worden gelaten en niemand zou merken dat al deze sterren weg waren", zei Etan Cohen. "Dus ik had dit wegwerpartikel aan de zijkant van het document geschreven waarin stond: 'Misschien heeft de studio een verzekeringspolis voor de productie. Als de regisseur sterft, krijgen ze al hun onkosten terug, dus de studio geeft niet om de acteurs.' Toen zijn we daar jaren helemaal van afgestapt."

Tegen die tijd had Tom Cruise het script al gelezen en beweerde hij dat er behoefte was aan een andere schurk. Hij verklaarde zelfs dat het een hebzuchtige studio-executive zou kunnen gebruiken die 'het grove deel van Hollywood vertegenwoordigt'.

"Zijn idee om het hoofd van de studio te laten zien, loste eigenlijk een probleem op dat we al heel lang hadden. We zijn nooit teruggegaan naar de echte wereld voor een van de vorige versies. Alle Grossman-scènes hebben de plotgaten volledig verholpen" Ben Stiller beweerde.

Kort daarna werd er een nieuw concept geschreven en gaf Ben de rol van studio-exec aan Tom, die het niet aankon vanwege planningsconflicten. Maar er was aanvankelijk geen naam voor het personage. Het duurde zelfs een heel jaar voordat 'Les Grossman' officieel werd opgericht.

"Ben besloot dat hij Speedman ging spelen, en toen kreeg hij een telefoontje van Tom, die zei dat hij het script gewoon niet uit zijn hoofd kon krijgen. Tom vroeg: 'Wat is er nog meer open?' En Ben zei: 'Nou, we hebben de rol van Les Grossman nog niet gecast.' Tom zei: 'Ik zou dat spelen'", zei producer Stuart Cornfeld.

Les Grossman's look was de helft van de prestatie

Terwijl Tom een bepaalde hoeveelheid energie in de rol bracht, waren zijn haar, make-up en protheses echt wat de uitvoering gedenkwaardig maakte. Tom was immers nauwelijks herkenbaar.

"Ik was Tom's make-uppersoon vanaf Interview With the Vampire. Ik heb veel grote, iconische looks voor hem gedaan ", zei make-upontwerper Michèle Burke. "Ik kreeg een sms met de tekst: 'Tom wil harige armen hebben.' En ik dacht: Oh, oké, we kunnen harige armen krijgen. Toen zeiden ze: 'We willen dat hij een harige borst heeft.' Toen was het opeens alsof hij grote handen zou hebben, en ik zit daar te denken: dit wordt groter dan ik had verwacht. Toen begonnen ze me foto's te sturen van andere mensen die er een beetje zo uitzagen. Je weet wel, met de gouden sieraden, de harige borst. Ik dacht: oké, nu begin ik het beeld te begrijpen, dit is volledig."

Dan was er natuurlijk het dikke pak dat bestond uit een aantal op maat gemaakte kussentjes gemaakt van schuim en kralen aan de binnenkant van een kussen. Deze kralen bootsten nauwkeurig het schudden na dat menselijk vet maakt wanneer het beweegt; iets dat essentieel was voor het dansnummer…

Alles over Tom Cruise Dancing

We doen de make-uptest en het is de eerste keer dat Tom in de Les Grossman-outfit zit. Hij stopt en zegt: 'Misschien moet ik hierin dansen. Weet je, ik heb niet in een film gedanst in een lange tijd,'' zei producer Stuart Cornfeld.

The Mission Impossible en Eye Wide Shut-ster choreografeerde uiteindelijk al zijn eigen dansbewegingen waardoor iedereen op de set in lachen uitbarstte.

"Ik herinner me dat hij in een hoek stond en gewoon aan zijn bewegingen werkte", legde mede-ster Bill Hader uit.

Het buitensporige kostuum, het haar en de make-up, de hilarische regels (meestal geschreven door Justin Theroux), evenals de uitvoering en energie die Tom Cruise in de rol bracht, zorgden uiteindelijk voor een echt gedenkwaardig personage.

Aanbevolen: