De waarheid over het casten van Winona Ryder in 'Heathers

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van Winona Ryder in 'Heathers
De waarheid over het casten van Winona Ryder in 'Heathers
Anonim

Sommige films uit de jaren '80 verouderen echt niet goed. Er is geen twijfel over. En Heathers uit 1989 is daar misschien wel een van. Hoewel de door Michael Lehmann geregisseerde film aspecten heeft die niet goed dateren, is het nog steeds een geweldige film en zeker de moeite waard om minstens één keer te bekijken. Het verhaal van wraak op de populaire Heather-meisjes raakt de zenuwen (zowel goed als slecht), maar het bevatte ook een opvallende uitvoering van Winona Ryder die haar tot een cultfiguur maakte. Winona weet hoe belangrijk deze film is geweest voor de formulering van haar carrière. Meer dan dat, ze "LOOOOVES" Heathers absoluut, volgens een allesomvattend artikel van Entertainment Weekly.

"Als het op tv is, kijk ik het. Ik heb het waarschijnlijk 50 keer gezien. Ik kan het uit mijn hoofd", vertelde Winona Ryder aan Entertainment Weekly.

Daniel Waters' script raakte echt een snaar bij Winona vanwege de verfrissend donkere en eerlijke toon. het was een duidelijk contrast met de John Hughes-films in het genre op de middelbare school. De film was perfect voor Winona, maar niet iedereen in het productieteam dacht dat ze de beste keuze zou zijn. Dit is de waarheid over de casting van de films…

Winona was niet de eerste keuze voor de rol van Veronica

In plaats van Winona Ryder waren de filmmakers achter Heathers uit 1989 gericht op twee andere grote sterren uit de jaren tachtig, de beeldschone Jennifer Connelly en Justine Bateman. Maar zowel Jennifer als Justine verwierpen de hoofdrol in de door Michael Lehmann geregisseerde film. Dus wendden ze zich tot Winona Ryder, die eigenlijk onbekend was. Ze was net klaar met het filmen van Beetlejuice met Tim Burton, maar was nog allesbehalve een ster.

"Ik dacht: 'Het meisje van Lucas? Ze is gewoon niet aantrekkelijk!'", gaf Daniel Waters toe aan Entertainment Weekly.

"Je moet begrijpen dat ik er destijds niet zo anders uitzag dan mijn personage in Beetlejuice," zei Winona Ryder. "Ik was erg bleek. Ik had blauwzwart geverfd haar. Ik ging naar Macy's in het Beverly Center en liet me een make-over doen."

Maar de eerste keer dat ze op de set fotografeerde, wist de regisseur dat ze absoluut een ster was, en de scenarioschrijver ook.

"Je kunt niet overschatten hoeveel Winona voor deze film heeft betekend", aldus Daniel Waters. "In mijn eerste versies was Veronica veel kwaadaardiger en verwrongender. Ik noemde haar een vrouwelijke Travis Bickle van Taxi Driver. En plotseling ben je aan het herschrijven met Winona in gedachten, en Veronica wordt meer een publiekssurrogaat."

Hoewel Winona zich aanvankelijk aangetrokken voelde tot de rol, was haar toenmalige agent er absoluut tegen…

"Mijn toenmalige agent ging letterlijk op haar knieën en smeekte me om [de film] niet te doen. Ze had haar handen bij elkaar en zei: 'Je zult nooit werken. Opnieuw.' We gingen later uit elkaar, "zei Winona.

"Winona was zo slim. Ze was vijftien, ze werd zestien in de film", zei producer Denise Di Novi. "Ze was een wonderkind. Van jongs af aan was ze een oude ziel. Ze begreep echt de woorden en de beelden. Ze had tonnen oude films bekeken. Ze was intellectueel echt verfijnd. Ze had de schoonheid van Veronica. Ze had de intelligentie. Ze was gewoon de perfecte anti-Heather."

De rest van de casting

Winona Ryder was natuurlijk niet de enige ster van Heathers. Ten eerste was er het personage J. D., dat werd gespeeld door Christian Slater, Carrie Lynns Martha, en daarna de Heathers zelf.

"Ik wilde Heather Graham [als Heather Chandler] echt casten, en haar ouders lieten haar dat niet doen", zei regisseur Michael Lehmann. “Ze was 16 of 17. Ik heb zelfs uitgebreid met Heathers moeder gepraat om haar ervan te overtuigen dat we geen werktuigen van Satan waren, en dat ze er niets van wilde hebben. Ik heb het echt geprobeerd. Ik bedoel, ik smeekte haar. Heather's lezing was gewoon geweldig. Toen zei de casting director: 'Nou, Kim Walker zou wel eens goed kunnen zijn. Ze heeft niet veel ervaring, maar…'"

Natuurlijk kreeg Kim uiteindelijk de rol en was ze fantastisch. Toen kwam Little House on the Prairie en Our House-ster Shannen Doherty.

"Toen Shannen binnenkwam, trokken [onze castingdirectors] me apart en zeiden: 'Dit meisje is echt goed, maar ze wil Veronica.' En ik zei: 'We hebben Winona al gecast.' En ze zeiden: "Dat weet ze. Ze is bereid het deel van Heather Duke te lezen, maar ze wil gewoon dat je weet dat dit niet het deel is dat ze wil." Ze was geweldig tijdens het lezen. Ik denk dat ze eigenlijk binnenkwam in de hoop dat we zouden denken dat ze zo goed was dat we haar gewoon de Veronica-rol zouden geven, "zei Michael over Shannen.

Wat betreft de laatste Heather, Heather McNamara, die rol ging naar het ongelooflijk succesvolle kindmodel Lisanne Falk, die haar oudere leeftijd eigenlijk stil hield toen ze auditie deed voor de rol.

"Ik zei dat ik 18 of 19 was bij de auditie. Nadat ik de rol had gekregen, hadden we een feestdiner en ik zei iets over hoe mijn vriend en ik in de straat van de set woonden. En ze zeggen: 'Vind je moeder dat goed?' En ik heb zoiets van: 'Jullie weten dat ik 23 ben, toch?' En ze zeiden allemaal: [hij hapt]! Ik kon de paniek gewoon zien, "zei Lisanne Falk.

Gelukkig deed Lisanne's leeftijd er niet toe, Shannen kreeg de rol waarvoor de filmmakers dachten dat ze geschikt was, en Winona doodde het absoluut (geen woordspeling bedoeld) in de hoofdrol.

Aanbevolen: